Pajero 3.5 czy 3.0
Moderator: Kosiarz
Pajero 3.5 czy 3.0
Witam.Jestem przed zakupem PII 3d do zabawy w terenie. Do tej pory rozglądam się za 3.5 . Proszę o opinie tego silnika jakie są jego wady i zalety czy lepiej szukać 3.0 v24 . Napewno będzie LPG . I co powiecie na temat skrzyni automatycznej czy lepiej manuał.
Z góry dzięki.
Z góry dzięki.
Pojara II 3.0 150 KM 93krótki
- apede
-
- Kontaktowanie:
Re: Pajero 3.5 czy 3.0
Mówiłem że olej muli silnik... nie zlałeś to masz

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
3.5 czy 3.0gebels pisze:nie kupuj tego, to ścierwo, umarł mi trzeci taki silnik![]()
Zbyniu zakatowuje 3.0, a 3.0 uchodzi za ten lepszymjmaly85 pisze:3.5 czy 3.0gebels pisze:nie kupuj tego, to ścierwo, umarł mi trzeci taki silnik![]()

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Kabal pisze:Zbyniu zakatowuje 3.0, a 3.0 uchodzi za ten lepszymjmaly85 pisze:3.5 czy 3.0gebels pisze:nie kupuj tego, to ścierwo, umarł mi trzeci taki silnik![]()
ale jak spektakularnie umarł

rakieta Proton takiego przyspieszenia nie ma lecąc na orbite jaką miał ten silnik

a i tak Dyskoteke i długiego miśka z gnojojadem pod maską wytargał z prędkością bolida F1

a koledze powiem że najbardziej niezajebliwy z V6 w pajero to 3.0V6 12 zaworowy, choc mi umarł 3

wychodzi średnio co 2,5 roku silnik

Mroku proszę o zmiane Nicka, Killer lub Rzeźnik

Czwarte serce 

Toć masz..

-
-
Kierowca z Rajdos Ekipos na targach mówił że w 3.5 ujowy dół silnika - często obracają się panewki.
Pooglądałem ich filmy to mi wychodzi coś innego - czemu tak rzadko się one obracają
.
Pooglądałem ich filmy to mi wychodzi coś innego - czemu tak rzadko się one obracają

-
- jestem tu nowy...
Witam.Zajezdzilem dwa 3,5 dohc choc pierwszy zył trzy lata i zaczal klepac dól a drugi jak wsadzilem to skonczył się na pierwszej katowni.Automat wytrzymal dwa motory wiec mało zjebliwy .Teraz mam 3.0 24v pick-up w awtomacie podobno jest lepciejszy tzn mniej wrazliwy ma dol ale to wyjdzie w praniu
.Obawialem sie ze przod bedzie sie psuc ale nic takiego sie nie dzialo,oczywiscie przelozenia w mostach 5.285,przod 4 satelitowy, ,polosie od 3.5 sa wieksze przeguby generalnie sa masywniejsze niz 3.0 i 2.5. Opony to silverstone 35.11.5.Generalnie jak dobrze przygotujesz, to zabawy dobre auto.Alternator przenies do gory bedziesz mial spokoj choc u mnie nie bylo jakis wiekszych problemow ,huczało tylko łozysko ale z czasem to juz bylo zajeb..glosne i denerwujace.A zmieniłem na wiekszy bo doszła winda i oswietlenie i orginalny troche za maly byl do wiekszego aku.Pozdrawiam

Jestem w kropce . Ja nie mam zamiaru katować go w głębokim błocie jedynie strome podjazdy i zjazdy , piaskownice i żwirowe . Czyli moc jest potrzebna . Jestem za automatem .
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
mjmaly85 pisze:Jestem w kropce . Ja nie mam zamiaru katować go w głębokim błocie jedynie strome podjazdy i zjazdy , piaskownice i żwirowe . Czyli moc jest potrzebna . Jestem za automatem .
a ty myślisz że ja go gdzie zabiłem

Czwarte serce 

Co to jest glebokie bloto? Bo ja w jakies tam bloto kiedys wjechalem, ale nie wiem czy bylo glebokie.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
nie było. Zaufaj mijradek pisze:Co to jest glebokie bloto? Bo ja w jakies tam bloto kiedys wjechalem, ale nie wiem czy bylo glebokie.

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Jeszcze rozważam nad Pl 3.0 tylko teren . http://olx.pl/oferta/sprzedam-lub-zamie ... dCXKl.html
Aż szkoda do błota...
Może poszukaj jakiegoś już pociętego?
Co do silników 3.0 popularniejsze, części więcej, ogólnie rozpoznane....
O 3.5 zawsze legendy krążyły że bardziej upierdliwe i paliwożerne bez specjalnej różnicy w osiągach.
Jeździłem 3.0 i fajne, 3.5 nie miałem okazji.
Może poszukaj jakiegoś już pociętego?
Co do silników 3.0 popularniejsze, części więcej, ogólnie rozpoznane....
O 3.5 zawsze legendy krążyły że bardziej upierdliwe i paliwożerne bez specjalnej różnicy w osiągach.
Jeździłem 3.0 i fajne, 3.5 nie miałem okazji.
Tomek
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
- Blackbear
- Kontaktowanie:
Ja tam znawcą nie jestem, ale to chyba najrosądniejsze wyjście do upalania. Blacha prosta, wnętrze proste, nawet mocna i prosta jednostka, alternator pod maską. Taniej i prościej.mjmaly85 pisze:Jeszcze rozważam nad Pl 3.0 tylko teren . http://olx.pl/oferta/sprzedam-lub-zamie ... dCXKl.html

Było Pajero, jest Galant
- Blackbear
- Kontaktowanie:
Są kozak. Bardziej by pasował jakiś Cummins pod maskągebels pisze:Tlumiki ma jak w Viperze![]()

Było Pajero, jest Galant
-
-
Może.
Opony ma typowo szosówki
.
Opony ma typowo szosówki

- Blackbear
- Kontaktowanie:
Ćwiartka po polach?jradek pisze:Moze walczyl na 1/4mili?

Trochę dziwne i nieodpowiednie auto do tego sportu

Było Pajero, jest Galant