Moderator: Kosiarz
U mnie na przykład nie.ssslavo pisze:33'' daje rzeczywiste wskazania.
Ghrabii pisze:Wracając do pierwotnego tematu, u mnie spala około 13l/100km na 33" bfg at, silnik 3,0 y61 z 2001r
Mam natomiast pytanie jak wygląda sprawa ze spalaniem po wymianie silnika na 4,2 nissanowski albo 3.0bmw ? Jakie tam bywa spalanie ?
Jeżeli prędkościomierz pokazuje zgodnie z gps, to znaczy że licznik dzienny zaniża o ok 8-10%. Ergo spalanie masz o tyle mniejsze.OKU pisze:Y61 2,8 pompa z Y60 podkręcona o 30 stopni bez podkładki pod bostpin z doładowaniem 1,0 bar wychodzi około 15l czy miasto czy trasa .
Auto na 35" STT Pro stal przód tył bagażnik
Masa auta 2600kg
Wzkazanie licznika na 35" wg GPS jest idealne. No może o 1-2km szybciej niż licznik czyli błąd pomiaru
jak to zagotowanie przy 140?Patrik pisze:Mi wyszło ok. 13,7 na 100km w czasie sprawdzania tzn. zalałem "po brzegi" jazda podmiejska drogą (15km), autostrada najpierw 140km/h (zagotowanie), dalej 120km/h, kawałek podmiejskiej (12km) i ponownie tankowanie na maxa. Nie było zmiłuj się dla gazu i rozpędzanie się z wiatrem... To nie auto do jazdy o kropelce.
Teraz są dłuższe przełożenia, przeloty będą z wyższą prędkością.
Wydaje mi się, że to zaskakująco dobry wynik, ale tak było...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości