Y61 swap na bmw - gdzie?
Moderator: Kosiarz
Y61 swap na bmw - gdzie?
Witam,
Jestem już zdecydowany, że chcę silnik bmw zamiast nissanowskiego 4,2 w miejsce mojego 3.0, ale mam problem bo nie wiem gdzie to zrobić.
Wiem o kilku miejscach w Polsce gdzie się robi wyżej wymienioną podmiankę silnika, ale nie znam opinii o warsztatach, nie znam opinii użytkowników tychże silników a na zloty off roadowe nie bardzo mi po drodze mieszkając na wyspach i jak jestem w Polszy to zawsze jest co innego do robienia.
Czy mogę prosić o kilka słów użykowników bmw 3.0, gdzie robili swapy i dlaczego tam robić (lub nie robić)
Wiem że było kilka tematów o swapach ale nie było tematu gdzie go wykonać.
pozdrawiam
Jestem już zdecydowany, że chcę silnik bmw zamiast nissanowskiego 4,2 w miejsce mojego 3.0, ale mam problem bo nie wiem gdzie to zrobić.
Wiem o kilku miejscach w Polsce gdzie się robi wyżej wymienioną podmiankę silnika, ale nie znam opinii o warsztatach, nie znam opinii użytkowników tychże silników a na zloty off roadowe nie bardzo mi po drodze mieszkając na wyspach i jak jestem w Polszy to zawsze jest co innego do robienia.
Czy mogę prosić o kilka słów użykowników bmw 3.0, gdzie robili swapy i dlaczego tam robić (lub nie robić)
pozdrawiam
Re: Y61 swap na bmw - gdzie?
Również dołączam się do pytania, kto najbliżej centrum się tym zajmuje.
- rysiek2054
Wy se najpierwej tego silnika poszukajcie w stanie nadającym się do użytkowania.
I se kaski na osprzęt przyszykujcie , bo motor dobry ale cała reszta to padaka.
I se kaski na osprzęt przyszykujcie , bo motor dobry ale cała reszta to padaka.
6,5 v8
Jak m57 to na pewno osprzęt trzeba cały sprawdzić, turbo, wtryski i resztę.
Ja w tym co wkładam robiłem kapitalny remont by to miało sens dalszego jeżdżenia w takiej budzie.
Ja w tym co wkładam robiłem kapitalny remont by to miało sens dalszego jeżdżenia w takiej budzie.
się kręci śrubki się 
kom. 537-971-509

kom. 537-971-509
- rysiek2054
Razem z całą ekoligia i innymi pierdolami.rysiek2054 pisze:A blaszki wyjeb.....es?
się kręci śrubki się 
kom. 537-971-509

kom. 537-971-509
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Ghrabii pisze:Witam,
pozdrawiam
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=105225Szarbia pisze:Jak zastosujesz malą tarcze 240 ze spiekow i mocny docisk jakis sportowy to zatrzesz panewke osiową wału korbowego.
M57 to temat znany od dawna przeciez (Fabryka4x4, Extrem4x4, Oleszczak motosport) wiec czemu od nich nie kupisz zamachu do M57 pod sprzeglo Patrola?
W kolejności: nie robią, cena, dopiero dostałem info - dzięki, będę kontaktował sięSzarbia pisze:Jak zastosujesz malą tarcze 240 ze spiekow i mocny docisk jakis sportowy to zatrzesz panewke osiową wału korbowego.
M57 to temat znany od dawna przeciez (Fabryka4x4, Extrem4x4, Oleszczak motosport) wiec czemu od nich nie kupisz zamachu do M57 pod sprzeglo Patrola?
Czy masz jakieś informacje o tym jak robią w tych zakładach te zamiany?
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
W Fabryce4x4 kupiłem kiedyś sam adapter do M60 i był o.k.
Cena swapu to jakies 30k zdaje sie
Cena swapu to jakies 30k zdaje sie
ceny od 18 do 36 z tego co ja się orjętuje
y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
Pytalem w innym miejscu, ale przeszlo bez echa, zapytam i tu. Czy ktos wjezdzal/widzial M57 w kaluzy glebszej niz do progów? Jak sie zamoczą te wszystkie czujniki i inne cuda elektroniki to wyjedzie samodzielnie, czy juz tam zostanie?
- vandall_jr
-
Jaka tam jest wyrafinowana wot elektronika. Robi się szczelne i basta, chodzi sterownik od org jest ok 30 cm wyżej. Bmw ma hermo złącza wystarcza. Walczymy z ściąganiem rur z dolotu bo po zmianie turbo na większąadamw2 pisze:Pytalem w innym miejscu, ale przeszlo bez echa, zapytam i tu. Czy ktos wjezdzal/widzial M57 w kaluzy glebszej niz do progów? Jak sie zamoczą te wszystkie czujniki i inne cuda elektroniki to wyjedzie samodzielnie, czy juz tam zostanie?

BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
byłem wożony patrolem z silnikiem bmw na ameliniowym bloku i miał dołożone zegary dodatkowe na desce
pytam co jakieś one takie dziwne " aa bo ostatni się zalały wodą" a silnik ? "silnik chodził"
pytam co jakieś one takie dziwne " aa bo ostatni się zalały wodą" a silnik ? "silnik chodził"
y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
Silnik poradzi sobie z wodą, komputer musi być szczelnie zamknięty i tyle.
się kręci śrubki się 
kom. 537-971-509

kom. 537-971-509
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Wydaje mi sie, ze ten wskaznik "zalany" to cisnienie paliwa (zalany ropą).
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Do tej listy trzeba jeszcze Vandalów znad morza dodac.Szarbia pisze:Ghrabii pisze:Witam,
pozdrawiamhttp://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=105225Szarbia pisze:Jak zastosujesz malą tarcze 240 ze spiekow i mocny docisk jakis sportowy to zatrzesz panewke osiową wału korbowego.
- vandall_jr
-
Się, robi się, nad morzem 

www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
Dobra wiadomosc dla mnie. Zanim wrzuciłem silnik to przekopalem całe forum, nikt nie poruszal tego tematu, a ja nie pomyślałem. Ale jest OK.vandall_jr pisze:Jaka tam jest wyrafinowana wot elektronika. Robi się szczelne i basta, chodzi sterownik od org jest ok 30 cm wyżej. Bmw ma hermo złącza wystarcza. Walczymy z ściąganiem rur z dolotu bo po zmianie turbo na większąwypiarduje rury wpizdziet.
A jak sobie poradzić z kiepskim paliwem? Np w byłych republikach?
- vandall_jr
-
Jakość paliwa nawet w naszym kraju jest kiepska. Jak jest dalej na wschód tego nie wiem. Ale mogę domniemywać, że jeśli kupisz przez przypadek padlinę to padnie nawet na dobrym paliwie. 

www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
Dolewać oliwy do ogniaA jak sobie poradzić z kiepskim paliwem? Np w byłych republikach?

Olej to wiem, ale to na suchość paliwa. Na jakąś smołę czy inny syf ze starych pordzewiałych zbiorników to nie pomożekrzyniu pisze:Dolewać oliwy do ogniana 100L ropy, dodaję 100-150ml oleju do 2T
-
-
Nasze ZD30 łykają ten od 2T i nawet w jednym się wtrysk przestał przywieszaćscuaz pisze:na CR olej dobry ?

Ja co jestem u chłopaków to też z tej buteleczki pińdziesiątkę wleje w Gallopeirdziela.
- mariuszfila
Co to jest za olej ten 2T ? Podpowiedz mi Marcingalloper, gdzie to można kupić ?
Y61
-
-
Do dwusuwów, nie jakiś przekładniowy.mariuszfila pisze:Co to jest za olej ten 2T ? Podpowiedz mi Marcingalloper, gdzie to można kupić ?
Ja lałem Motul 2T bo oni są zboczeni na punkcie tego producenta.
Swój mam Castrol.