Wakacyjna Rumunia 4x4
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Wakacyjna Rumunia 4x4
Bert dokładnie wiem co masz na myśli pisząc o taniości w kantorach.
Pisząc swojego posta miałem na myśli fakt, że wiele bankomatów które podają przelicznik, ma bardzo zbliżony kurs do kantorowego.
10tysi po RO nie zrobiłem, średnio kręcę tam w 3 tygodnie 4-5tyś i jeśli nie ma kantorów w pobliżu to wg mnie bez sensu gonić do kolejnej i kolejnej i jeszcze kolejnej mieściny w poszukiwaniu takowegoż. Więcej na wachę pójdzie niż zysku z wymiany. Majątku w RO nie zostawiam więc koszty gotówki ze ściany, na łopatki mnie nie powalają i wbrew pozorom aż takie wysokie nie są.
Rozbójnictwem i kradzieżą też się nie trudnię.
Pisząc swojego posta miałem na myśli fakt, że wiele bankomatów które podają przelicznik, ma bardzo zbliżony kurs do kantorowego.
10tysi po RO nie zrobiłem, średnio kręcę tam w 3 tygodnie 4-5tyś i jeśli nie ma kantorów w pobliżu to wg mnie bez sensu gonić do kolejnej i kolejnej i jeszcze kolejnej mieściny w poszukiwaniu takowegoż. Więcej na wachę pójdzie niż zysku z wymiany. Majątku w RO nie zostawiam więc koszty gotówki ze ściany, na łopatki mnie nie powalają i wbrew pozorom aż takie wysokie nie są.
Rozbójnictwem i kradzieżą też się nie trudnię.
Pajero
Niva
Y61
Niva
Y61
-
-
Czy na granicach mocno się we wszystko wpatrują
.
Dowód osobisty traci ważność 14 lipca więc w czasie kiedy będę w Rumunii.
Da się jakoś bokiem wśliznąć

Pewnie jak trafisz... ostatnio jak wjeżdżałem tylko porównał zdjęcia. Jak wyjeżdżałem to tylko machnął żeby jechać. Ale może zdążysz z nowym dowodem?? Spróbować warto.
Pajero
Niva
Y61
Niva
Y61
-
-
Z nowym dowodem bez szans na wyrobienie się - minimum 14 dni i nie idzie tego przyśpieszyć. A pewnie jeszcze urlopy się zaczęły to i 3 tygodnie się przeciągnie - wyjazd 9.zeeb pisze:Pewnie jak trafisz... ostatnio jak wjeżdżałem tylko porównał zdjęcia. Jak wyjeżdżałem to tylko machnął żeby jechać. Ale może zdążysz z nowym dowodem?? Spróbować warto.
Tylko na Węgiersko-Rumuńskiej sprawdzają dowody? czy na Słowacko-Węgierskiej też

Węgrzy wysoki ten płot pobudowali

Wysoki ale z drutu. Jak depniesz to może nawet nie poczujesz. Wyjeżdżających z Węgier zapewne nie. Na powrocie pewnie też. No chyba że wyglądasz jak ciapaty i na piechote z plecaczkiem będziesz wracał. 
A tak na serio to cholera wie.
Zostaje liczyć na szczęście i w razie W grać bardzo zaskoczonego że 10 lat tak szybko zleciało

A tak na serio to cholera wie.
Zostaje liczyć na szczęście i w razie W grać bardzo zaskoczonego że 10 lat tak szybko zleciało

Pajero
Niva
Y61
Niva
Y61
-
-
Czyli z Polski na Słowację problemu nie będzie - to już sprawdzałem.
Ze Słowacji na Węgry zmiana państwa polega na minięciu tablicy czy też jest jakaś tam kontrola
.
Bo to że dowody sprawdzają na Węgiersko - Rumuńskim to już wiem.
Martę wsadzam za kierownicę sam siadam z boku
, ona niech granicę za sterem przekracza a ja udam że śpię pijany
.
Ze Słowacji na Węgry zmiana państwa polega na minięciu tablicy czy też jest jakaś tam kontrola

Bo to że dowody sprawdzają na Węgiersko - Rumuńskim to już wiem.
Martę wsadzam za kierownicę sam siadam z boku

Słowacko Węgierskiej?Marcingalloper pisze:Z nowym dowodem bez szans na wyrobienie się - minimum 14 dni i nie idzie tego przyśpieszyć. A pewnie jeszcze urlopy się zaczęły to i 3 tygodnie się przeciągnie - wyjazd 9.zeeb pisze:Pewnie jak trafisz... ostatnio jak wjeżdżałem tylko porównał zdjęcia. Jak wyjeżdżałem to tylko machnął żeby jechać. Ale może zdążysz z nowym dowodem?? Spróbować warto.
Tylko na Węgiersko-Rumuńskiej sprawdzają dowody? czy na Słowacko-Węgierskiej też.
Węgrzy wysoki ten płot pobudowali![]()
.
Ja tam zazwyczaj lasami przemykam, się to da to i przyjemnie jest
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
-
-
My pierwszy raz, debiut taki i nie wiem czy na te okoliczność nie przebrać się za szyszkębert pisze:Słowacko Węgierskiej?Marcingalloper pisze:Z nowym dowodem bez szans na wyrobienie się - minimum 14 dni i nie idzie tego przyśpieszyć. A pewnie jeszcze urlopy się zaczęły to i 3 tygodnie się przeciągnie - wyjazd 9.zeeb pisze:Pewnie jak trafisz... ostatnio jak wjeżdżałem tylko porównał zdjęcia. Jak wyjeżdżałem to tylko machnął żeby jechać. Ale może zdążysz z nowym dowodem?? Spróbować warto.
Tylko na Węgiersko-Rumuńskiej sprawdzają dowody? czy na Słowacko-Węgierskiej też.
Węgrzy wysoki ten płot pobudowali![]()
.
Ja tam zazwyczaj lasami przemykam, się to da to i przyjemnie jest

Więc na granicy SK-HU mijam znaki i już po problemie

Dokonałeś grzechu zaniechania ... Może być problem. Profesjonaliści inaczej czytają dokumenty i potrafią wyłapać rzeczy kluczowe.Marcingalloper pisze:Czy na granicach mocno się we wszystko wpatrują.
Z punktu widzenia straży granicznej Twój dowód już jest nieważny. Powinien posiadać minimum trzymiesięczną rezerwę. Tak w paszportach pisze, zakładam że podobnie w DO.
Ale ... w GB złapano polskiego kierowcę o nazwisku Prawo Jazdy. Więc może trafisz na głupawego Rumuna.
Paszport masz ? o aktualny pytam ...

Ostatnio zmieniony czw cze 30, 2016 8:13 am przez ZbychoS, łącznie zmieniany 1 raz.
***** USA
Tak. A HU-RO możesz próbować Bertowym sposobem - lasami, łąkami....Marcingalloper pisze:Więc na granicy SK-HU mijam znaki i już po problemie.

Pajero
Niva
Y61
Niva
Y61
-
-
Wiem że może być kicha i mogą mnie cofnąć na granicy dlatego pytam na poważnie o te krzaki i płoty
.
Paszportu nie mam a prawko nie jest dokumentem stwierdzającym tożsamość
.

Paszportu nie mam a prawko nie jest dokumentem stwierdzającym tożsamość

RO-HU jest granicą Schengen. Raczej na poważnie pilnują ... chyba ...Marcingalloper pisze:Wiem że może być kicha i mogą mnie cofnąć na granicy dlatego pytam na poważnie o te krzaki i płoty.
Paszportu nie mam a prawko nie jest dokumentem stwierdzającym tożsamość.
***** USA
RO-HU jest granicą Schengen. Raczej na poważnie pilnują ... chyba ...Marcingalloper pisze:Wiem że może być kicha i mogą mnie cofnąć na granicy dlatego pytam na poważnie o te krzaki i płoty.
Paszportu nie mam a prawko nie jest dokumentem stwierdzającym tożsamość.
***** USA
Jakby pilnowali to te miliony ciapatych by tu nie przylazły...
A tak gdybając to pewnie bardziej węgrzy pilnują żeby tu się nie dostawali niż w drugą stronę. A tego płotu to chyba w lasach nie stawiali??
A tak gdybając to pewnie bardziej węgrzy pilnują żeby tu się nie dostawali niż w drugą stronę. A tego płotu to chyba w lasach nie stawiali??
Pajero
Niva
Y61
Niva
Y61
nie może, sposób z "granicy" Słowacja-Węgry nie robi na Węgry-Rumunia... choć szkoda.zeeb pisze:Tak. A HU-RO możesz próbować Bertowym sposobem - lasami, łąkami....Marcingalloper pisze:Więc na granicy SK-HU mijam znaki i już po problemie.
Tak mijasz nawet nie wiesz kiedy, szczególnie jak sobie bocznym drogami jedziesz.
Jedź z tym dowodem i nie marudź, wjedziesz na ważnym a na nieważnym (przy wyjeździe) przecież Cie nie zamkną i nie skażą na wieczne Rumuństwo, najwyżej na granicy powiesz (przy wjeździe) że na weckend tylko jedziesz, a przy wjeździe, że się zasiedziałeś bo pięknie było

ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
granice (kraje) z płotami Ci się popierniczyłyzeeb pisze:Jakby pilnowali to te miliony ciapatych by tu nie przylazły...

To było pytanie o płot na granicy RO-HU a nie stwierdzenie że tam jest. Pamiętam jak pod koniec roku węgrzy zapowiadali że przedłużą płot w jakichś tam odległościach na granicę z RO bo coraz więcej przemytników ciapatych wytycza tam nowe szlaki.
Pajero
Niva
Y61
Niva
Y61
masz jakiś problem?
przypominam, ze obydwa te kraje nadal są w ue i ue jeszcze istnieje

jutro tam jadę i zreferuję - a co problemu Marcina - jedź chłopie. Nawet jak Cię przydybią na powrocie to i tak Cię puszczą - masz zagwarantowany powrót do kraju (jeszcze) bez żadnych papierów. Tyle, ze weryfikacja lubi potrwać

jutro tam jadę i zreferuję - a co problemu Marcina - jedź chłopie. Nawet jak Cię przydybią na powrocie to i tak Cię puszczą - masz zagwarantowany powrót do kraju (jeszcze) bez żadnych papierów. Tyle, ze weryfikacja lubi potrwać
-
-
Jadę, jadę.Mroczny pisze:przypominam, ze obydwa te kraje nadal są w ue i ue jeszcze istnieje
Pewnie że pojadę na wariata

Dasz znać czy mocno przeglądają dowody

jesienią, jak nasze media pokazywały armagedon - przejechaliśmy węgry w poprzek, rumunię... motocyklami. Kumpel bez papierów. Nikt nic się nie pytał, nie kontrolował, żadnego parolu nie widzieliśmy. Zgaduję, ze jest nadal tak samo.
Jakiego wariata?
To nie granica DDR.
Jak Cię wpuszczą, to wypuścić muszą.
Przedłużysz wakacje, palinki posmakujesz...
To nie granica DDR.
Jak Cię wpuszczą, to wypuścić muszą.

Przedłużysz wakacje, palinki posmakujesz...
Wujek Dobra Rada