Brak wstecznego
Moderator: Mroczny
Brak wstecznego
Witam serdecznie.
Jak w temacie. Silnik 4,0 z XJta skrzynia automat też z Xj-ta.
Zestaw po swapie. Na początku wszystko grało. Po pewnym czasie jakby sprzęgło się ślizgało. A raczej przy ruszaniu odnosiłem wrażenie że nie zawsze auto ruszało z pierwszego biegu. Za to wsteczny chodził zawsze idealnie. Aż tu pewnego dnia przy ruszaniu obroty silnika były dość wysokie a auto ledwo ledwo przyśpieszało. Zaparkowałem poszedłem załatwić pewna sprawę wracam włączam "R" a tu auto chce mi do przodu ruszać. Ja w szoku. Wrzucam "N" żeby stoczyć się z górki a tu mi auto znowu do przodu jedzie. I tak na wszystkich biegach oprócz "P" gdzie stoi jak powinien. Jednakże na wstecznym lekko rusza do przodu dosłownie pare cm i się zatrzymuje i czuję jak go coś blokuje. Dodaję delikatnie gazu ale auto nie rusza jednak silnik się nie wkręca normalnie na obroty ale jest przez coś duszony. No i na "N" rusza do przodu. Olej ok. Jakieś pomysły??????????????
Jak w temacie. Silnik 4,0 z XJta skrzynia automat też z Xj-ta.
Zestaw po swapie. Na początku wszystko grało. Po pewnym czasie jakby sprzęgło się ślizgało. A raczej przy ruszaniu odnosiłem wrażenie że nie zawsze auto ruszało z pierwszego biegu. Za to wsteczny chodził zawsze idealnie. Aż tu pewnego dnia przy ruszaniu obroty silnika były dość wysokie a auto ledwo ledwo przyśpieszało. Zaparkowałem poszedłem załatwić pewna sprawę wracam włączam "R" a tu auto chce mi do przodu ruszać. Ja w szoku. Wrzucam "N" żeby stoczyć się z górki a tu mi auto znowu do przodu jedzie. I tak na wszystkich biegach oprócz "P" gdzie stoi jak powinien. Jednakże na wstecznym lekko rusza do przodu dosłownie pare cm i się zatrzymuje i czuję jak go coś blokuje. Dodaję delikatnie gazu ale auto nie rusza jednak silnik się nie wkręca normalnie na obroty ale jest przez coś duszony. No i na "N" rusza do przodu. Olej ok. Jakieś pomysły??????????????
Re: Brak wstecznego
Dodam jeszcze ze jak wsteczny zniknął to znalazły się wszystkie biegi do przodu. Rusza z jedynki bez żadnego problemu.

olej w porządku.
Co?? 

Czy chodzi o tem metalowy trzpień który wychodzi z boku. Nie wiem czy czasem nie zepsuł się czujnik wstecznego i neutralu. Bo wszystko na to wskazuje.
Czujnik wstecznego nie ma raczej wpływu na niedziałanie wstecznego w ogóle.
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
Zle napisałem. Pozycjoner wstecznego i neutrala.
Czy to może być to?????
Jeszcze nie. Czekam aż mechanik z innego jeepa skrzynie wyciagnie. Narazie cały czas do przodu!!!!