Rumunia w lipcu
Moderator: Misiek Bielsko
Rumunia w lipcu
Hej,
Nie wybiera się ktoś do Rumunii albo w jakieś inne fajne miejsce niedaleko w 2-gim albo 3-cim tygodniu lipca? Chętnie bym się podłączył pod jakąś wycieczkę.
Nie wybiera się ktoś do Rumunii albo w jakieś inne fajne miejsce niedaleko w 2-gim albo 3-cim tygodniu lipca? Chętnie bym się podłączył pod jakąś wycieczkę.
Re: Rumunia w lipcu
Słabo Cię znamy kolego. Może napisz z kim jedziesz, ile masz lat, jakie preferencje OR itd.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Co racja to racja. Ja wybieram się od 15.07 możesz się podpiąć.jradek pisze:Może napisz z kim jedziesz, ile masz lat, jakie preferencje OR itd.
Pajero
Niva
Y61
Niva
Y61
Hej no racja sory za grubiańskie zachowanie.
A więc jedziemy najprawdopodobniej we dwóch - ja i mój przyszły (mam nadzieje) teść. Ja mam okrągłą 30stke. W offroad bawimy się nie długo i chętnie doświadczymy czegoś co będzie można powspominać. Chętnie coś ładnego zobaczymy, ale równie chętnie spędzimy parę godzin na paru metrach.
Samochód to Y61 35MT.
Coś więcej napiszesz zeeb?
Jaki region ile aut jakie plany OR?
A więc jedziemy najprawdopodobniej we dwóch - ja i mój przyszły (mam nadzieje) teść. Ja mam okrągłą 30stke. W offroad bawimy się nie długo i chętnie doświadczymy czegoś co będzie można powspominać. Chętnie coś ładnego zobaczymy, ale równie chętnie spędzimy parę godzin na paru metrach.
Samochód to Y61 35MT.
Coś więcej napiszesz zeeb?
Jaki region ile aut jakie plany OR?
Jedziemy w dwa auta (chyba że ktoś się jeszcze trafi)
Startujemy w Satu Mare i kierujemy się w stronę Ukrainy i górami Maramureszu wzdłuż granicy na Bukowine. Trasa do specjalnie trudnych nie należy ale po deszczach jest trochę walki. Poza mną i synem nikt z reszty załóg w Rumunii nie był więc w planie "atrakcje turystyczne" typu wesoły cmentarz w Sapancie, cerkiew w Surdesti, monastyr Sucevita, itd. Śpimy w namiotach w fajnych miejscach, dzienne przebiegi średnio w granicach 60-160km - jak nam się będzie chciało
Następny etap to przeskok "na chwilę" w deltę Dunaju a potem na jakiś tydzień do Grecji poleżakować nad morzem, snoorkeling trochę ichnich górek i powrót do PL przez transalpinę. Tyle w wielkim skrócie.
Startujemy w Satu Mare i kierujemy się w stronę Ukrainy i górami Maramureszu wzdłuż granicy na Bukowine. Trasa do specjalnie trudnych nie należy ale po deszczach jest trochę walki. Poza mną i synem nikt z reszty załóg w Rumunii nie był więc w planie "atrakcje turystyczne" typu wesoły cmentarz w Sapancie, cerkiew w Surdesti, monastyr Sucevita, itd. Śpimy w namiotach w fajnych miejscach, dzienne przebiegi średnio w granicach 60-160km - jak nam się będzie chciało

Następny etap to przeskok "na chwilę" w deltę Dunaju a potem na jakiś tydzień do Grecji poleżakować nad morzem, snoorkeling trochę ichnich górek i powrót do PL przez transalpinę. Tyle w wielkim skrócie.
Pajero
Niva
Y61
Niva
Y61
cześć jak plany ja jestem chętny jeep jk 35'' 50 lat zona i syn doświadczenie w off road 20 wypraw Ukraina i 2 Rumunia proszę o kontakt gotowy do wyjazdu
Nie chcę mnożyć bytów, więc ...
Rumunia, wyjazd po południu w sobotę 30 lipca, powrót niedziela 7 sierpnia, można dzień dwa dłużej.
Tydzień w górach starcza do syta. Jak mało to można powtórzyć we wrześniu.
Program prosty jak budowa cepa. Żadnego zwiedzania, jeżdżenia po cmentarzach ( przereklamowane
) off-road bez extremy, taki dla SUVów z ambicjami. By się coś nie urwało, zepsuło i takie tam asekuracyjne myślenie.
Teren, co drugi dzień zjazd do cywilizacji, jak się da i potrzeba będzie lub takowa chęć to częściej ?!
Najchętniej okolice Trasalpiny, ale niekoniecznie. W sumie to prawie dzień jazdy w te i wewte.
Można też zapuścić bliżej w góry Marmuresz.
Miałem jechać 1 lipca, ale troszku rozchorowałem się ... trzeba nadrobić.
Jeden, dwa samochody.
Niby jeden mam, ale ... kolega zawsze chętny, jak dochodzi do finalizacji często staje Mu coś pod górkę.
Aha ... na razie nie mogę pić ...

Rumunia, wyjazd po południu w sobotę 30 lipca, powrót niedziela 7 sierpnia, można dzień dwa dłużej.
Tydzień w górach starcza do syta. Jak mało to można powtórzyć we wrześniu.
Program prosty jak budowa cepa. Żadnego zwiedzania, jeżdżenia po cmentarzach ( przereklamowane

Teren, co drugi dzień zjazd do cywilizacji, jak się da i potrzeba będzie lub takowa chęć to częściej ?!
Najchętniej okolice Trasalpiny, ale niekoniecznie. W sumie to prawie dzień jazdy w te i wewte.
Można też zapuścić bliżej w góry Marmuresz.
Miałem jechać 1 lipca, ale troszku rozchorowałem się ... trzeba nadrobić.
Jeden, dwa samochody.
Niby jeden mam, ale ... kolega zawsze chętny, jak dochodzi do finalizacji często staje Mu coś pod górkę.
Aha ... na razie nie mogę pić ...

***** USA
Gdzie w RO zaraz za granica Satu Mare kupie pasek klinowy?
Dzieki
Dzieki
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Już ...
Satu Mare największe miasto w okolicy ... ergo ...
Serwisy.
https://www.google.pl/search?q=auto+ser ... 8weL25uwDg
AUTO CHECK CENTER - EMMA MOTORS
Warsztat samochodowy
Adres: Strada Drăganilor nr 1, Satu Mare 440067, Rumunia
Telefon:+40 261 713 500
Godziny: Dzisiaj otwarte · 08:00–20:00
Warsztat samochodowy
Complex Philadelphia
Warsztat samochodowy
Adres: DN19,Str.Careiului Nr.160, Satu Mare, 440157, Rumunia
Telefon:+40 744 393 750
Godziny: Dziś zamknięte
Słowa kluczowe w wyszukiwaniu.
magazin auto satu mare
magazin de piese auto
Pasek klinowy do samochodu = curea în mașină.
Sklepy;
https://www.google.pl/search?q=magazin+ ... 8weL25uwDg

Satu Mare największe miasto w okolicy ... ergo ...
Serwisy.
https://www.google.pl/search?q=auto+ser ... 8weL25uwDg
Warsztat samochodowy
Warsztat samochodowy
Complex Philadelphia
Warsztat samochodowy
Adres: DN19,Str.Careiului Nr.160, Satu Mare, 440157, Rumunia
Telefon:+40 744 393 750
Godziny: Dziś zamknięte
Słowa kluczowe w wyszukiwaniu.
magazin auto satu mare
magazin de piese auto
Pasek klinowy do samochodu = curea în mașină.
Sklepy;
https://www.google.pl/search?q=magazin+ ... 8weL25uwDg
***** USA
przejechac tysiac kilometrow i tylko trzy razy korzystac z serwisu. piekna expedycja, szacun 
zbychu, zabrzmialo tak jakbys korzystal z tych serwice, he he.

Nie siedzę na forum i NIE KORZYSTAM Z ŻADNEGO INNEGO NICKA
NIE PISAĆ DO MNIE PW
NIE PISAĆ DO MNIE PW
Google źródłem wiedzyқzh pisze:przejechac tysiac kilometrow i tylko trzy razy korzystac z serwisu. piekna expedycja, szacun

***** USA
-
-
Rano się temat ogarnie
, Radek nie uważał i Rumuniak mu pasek przegryzł
.
Na granicy się u mnie dopatrzył daty i powiedział tylko: only tu dejs
i uśmiechnął wypuszczając tak że nie zdążyłem powiedzieć że ja od Berta
.
Poza tym Rumuński Anglik dał nam nocleg u siebie na działce gdzie osobowymi nie wjadą
, póki co jeszcze żyjemy
.

Na granicy się u mnie dopatrzył daty i powiedział tylko: only tu dejs

Poza tym Rumuński Anglik dał nam nocleg u siebie na działce gdzie osobowymi nie wjadą

-
-
Jakie ok, znów napsułeś
.

-
-
Tak tylko sprawdzam czy trafiłem już do ignorowanych u Radka
.

Coś się stało? W sobotę startuję z satu mare, jeśli pilnie potrzebujecie jakiejś części to przywiozę
Pajero
Niva
Y61
Niva
Y61
-
-
Nic, prócz tego że dorabiajac siekierą dla Radka Pajero uchwyt z drewna zajebałem se siekierą w palec, który chwilę mi się jebał. Póki co jeszcze nie odleciał i zaczął się nawet goić.zeeb pisze:Coś się stało? W sobotę startuję z satu mare, jeśli pilnie potrzebujecie jakiejś części to przywiozę
Później kupiliśmy arbuza, pomijając to że doliczyli se uj wie co do ceny to oczywiście jedząc go nakapało mi soku w klapka - no i oczywiście po chwili w tą nogę zajebała mnie pszczoła.
To co pisał chyba Bert o zimnych strumieniach to niezupełnie prawda, woda w nich jest bardzo ciepła, ma prawie 10C

Na tą chwilę nic nam nie trzeba bo tu wszystko jest a już najwięcej to samych Pajero

Najgorsze to że i Marta i Radek napierdalają spać z kurami i wstają późno, mnie ratuje forum jak jest zasięg i warcaby jak zasięgu nie ma.
Co jeszcze, ujnia z pogodą bo codzienne ponad 30C, dziś było 34C

Jak chcesz to możesz się smignąć z Repedea w górę strumienia za tartakiem, fajna i lajtowa trasa

-
-
Burza idzie 

Jak się ma pecha....to i z własną siostrą się wpadnie
Jak granice ....długo się stoi ?
Jak granice ....długo się stoi ?
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
-
-
Było pusto jak my jechaliśmy ale dziś spotkałem Jeepa z Polski i mówili coś że ich kontrolowali.
My jechaliśmy przez Satu Mare a oni przez Oradera.
My jechaliśmy przez Satu Mare a oni przez Oradera.
-
-
Warto też chyba dodać że przez ostatnie dwa dni warunki offroadowe znacząco się polepszyły
.
Chcieliśmy dziś zobaczyć jedno miejsce koło Transfogarskiej i po chwili musiałem wyłazić i spiąć przód.
Szkoda że w niedzielę powrót

Chcieliśmy dziś zobaczyć jedno miejsce koło Transfogarskiej i po chwili musiałem wyłazić i spiąć przód.
Szkoda że w niedzielę powrót