Opony do Patrola
Moderator: Kosiarz
Opony do Patrola
Witajcie! Niedawno kupiłem Patrola GR 2,8td w longu, chciałbym kupić jakieś dobre opony do jazdy w terenie. Zdaję sobie sprawę że ceny są różne ale może macie kogoś kogo moglibyście polecić w tym temacie?
wyścigi rajdydomy parterowe projekty nowoczesne offroad 4x4 - wszystko co kocham
-
-
Re: Opony do Patrola
Pierwszy
.

-
-
A nawet byłem ciekawy tej pierwszej odpowiedzi bo człowiek się dzisiaj zarejestrował, zadał pytanie ... nawet już nabył Patrola ... jeszcze się zniechęciMarcingalloper pisze:Pierwszy![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.

Patrol Patrolowi Patrolem
-
-
Podpis jego widziałeśsokół wędrowny pisze:A nawet byłem ciekawy tej pierwszej odpowiedzi bo człowiek się dzisiaj zarejestrował, zadał pytanie ... nawet już nabył Patrola ... jeszcze się zniechęciMarcingalloper pisze:Pierwszy![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.

-
-
A wiesz, że nawet nie zwróciłem uwagi ... myślałem, że się odnosisz do samej treściMarcingalloper pisze: Podpis jego widziałeś.

-
-
Zobaczymy jak będzie dalej, pytanie z dupy, dla mnie to reklamiarz.

-
-
A tego czasami regulamin nie zabrania jakoś?Marcingalloper pisze:Zobaczymy jak będzie dalej, pytanie z dupy, dla mnie to reklamiarz.
-
-
sokół wędrowny pisze:A tego czasami regulamin nie zabrania jakoś?Marcingalloper pisze:Zobaczymy jak będzie dalej, pytanie z dupy, dla mnie to reklamiarz.

No nie uwierzyszMarcingalloper pisze:, to tu jest jakiś regulamin
.

Patrol GR Y60 2xARB, snorkel Safari, Kenda 33" MT, OME/Bilstein, zderzaki, wyciągara, Raptor
... i co wybrałeś już , podziel się opinią ...
?

Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
-
-
Ta, reklamiarz Ci opony kupi.

-
-
Jak może kupić jak nikt nic absolutnie i w ogóle nie poradził

..... hmm liczyłem ,że się w sobie zbierze i pokaże na co go stać

Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
-
-
Nooo jak się zbierze w sobie ... to może nawet jeszcze jakąś reklamę wrzuciNUREK MAV pisze:..... hmm liczyłem ,że się w sobie zbierze i pokaże na co go stać![]()
![]()
![]()
![]()

Podłączę się pod ten wątek.
Chcę założyć opony 35 cali. Moje pytanie dotyczy felgi. Jakie powinno być ET aby nie zakładać poszerzeń ?
Jaki powinien być prawidłowy rozmiar opony ?

Chcę założyć opony 35 cali. Moje pytanie dotyczy felgi. Jakie powinno być ET aby nie zakładać poszerzeń ?
Jaki powinien być prawidłowy rozmiar opony ?

rozumiem ze 35/12.5. wiec musisz miec wieksze ET - wiec jak bys nie kombinowal zawsze przynajmniej troche bedzie ci wystawala. masz mosty od 2.8?
Rocsta>W460>WK>GU4+LC76
Mam Patrola 2.8 tak więc i mosty od 2.8. Jeśli będzie wystawać ok 2 cm to pikuś ale 4 cm i więcej to już nie fajnie zwłaszcza na badaniach technicznych.
Jakie powinno być ET dla tych opon ? -25 ?
Jakie powinno być ET dla tych opon ? -25 ?
nie pamietam kiedys pozyczylem takie kola 35/12.5 zeby zobaczyc co i jak i wrocilem do 33 ze wzgledu na spadek dynamiki auta (ale mam szybkie mosty). Brudzily karoserie wiec wystawaly.
Rocsta>W460>WK>GU4+LC76
- miastek
-
- Kontaktowanie:
-25 8 cali szerokie będą delikatnie wystawały ale to chyba najrozsądniejszy rozmiar felgi pod tą oponę jak nie chcesz poszerzeń zakładać
http://www.4x4.szczecin.pl/
Vitara->Samurai->GR->GRII
Vitara->Samurai->GR->GRII
Ok. a w przypadku opon 33" ? Załóżmy, że interesują mnie koła 33x11.5x15 - Jaka w tym przypadku felga ?miastek pisze:-25 8 cali szerokie będą delikatnie wystawały ale to chyba najrozsądniejszy rozmiar felgi pod tą oponę jak nie chcesz poszerzeń zakładać
To kup 285/75/16 i wejdzie ci na oryginalna felga i bedzie banglac. To jest 33/11.5
Rocsta>W460>WK>GU4+LC76
Właśnie takie mam a chciałbym nieco większebenek pisze:To kup 285/75/16 i wejdzie ci na oryginalna felga i bedzie banglac. To jest 33/11.5