Jestem tu nowy i witam wszystkich
Moderator: Kosiarz
- Makzwi
- jestem tu nowy...
Re: Jestem tu nowy i witam wszystkich
cześć,
Na imię mam Maciej dla znajomych i przyjaciół Zwierz. Obecnie przeprawiam się przez błota opłytowaną Pandą mk1 w wersji Van.
Rejony bytowania to warszawa/milanówek.
Obecnie urodził mi ( a właściwie nam czyli mi i narzeczonej) plan zakupy Miśka L300. Od razu więc zapytam się czy jest tu ktoś kto zamieszkuje okolice warszawy i jest dumnym posiadaczem L300 ? i może miałby ochotę i trochę czasu żeby się spotkać i pogadać ?
pozdrawiam,
MakZwi
Na imię mam Maciej dla znajomych i przyjaciół Zwierz. Obecnie przeprawiam się przez błota opłytowaną Pandą mk1 w wersji Van.
Rejony bytowania to warszawa/milanówek.
Obecnie urodził mi ( a właściwie nam czyli mi i narzeczonej) plan zakupy Miśka L300. Od razu więc zapytam się czy jest tu ktoś kto zamieszkuje okolice warszawy i jest dumnym posiadaczem L300 ? i może miałby ochotę i trochę czasu żeby się spotkać i pogadać ?
pozdrawiam,
MakZwi
Dawaj na PW, coś się da załatwić skoro już się w te okolice przeprowadziłemMakzwi pisze: Obecnie urodził mi ( a właściwie nam czyli mi i narzeczonej) plan zakupy Miśka L300. Od razu więc zapytam się czy jest tu ktoś kto zamieszkuje okolice warszawy i jest dumnym posiadaczem L300 ? i może miałby ochotę i trochę czasu żeby się spotkać i pogadać ?

UAZ 469B '86 z wołgą, "Krokodyl"
Mitsubishi L300 4WD '91, "Busik pełen Polaków"
Mitsubishi L300 4WD '91, "Busik pełen Polaków"
Witam Wszystkich.
Mam na imię Sławek i niestety jeszcze nie jestem szczęśliwym posiadaczem Miśka.
Szukam właśnie
Wszelkie wskazówki i porady mile widziane. Ostatni wózek to Terrano II Long 2.4 Benzyna.
Moja wymarzona opcja to Pajero II 2.8 Super Sel krótki.
Pozdrawiam.
S.

Mam na imię Sławek i niestety jeszcze nie jestem szczęśliwym posiadaczem Miśka.
Szukam właśnie

Wszelkie wskazówki i porady mile widziane. Ostatni wózek to Terrano II Long 2.4 Benzyna.
Moja wymarzona opcja to Pajero II 2.8 Super Sel krótki.
Pozdrawiam.
S.

- Blackbear
- Kontaktowanie:
Witamy. Udanych łowów! Nie zapomnij się pochwalić 

Było Pajero, jest Galant
No, nowy jestem ...
Od 17stej mam Pajero III long 3,2DiD automat 2004 rok.
Na razie,
zatankowałem 79L Vervy.
Nalałem płynów do spryskiwaczy.
Sprawdziłem olej. Jest.
Zamówiłem opony zimowe Cooper Weather-Master WSC 265/70 R16 112 T szt.4
Nie działają ( dopatrzyłem się dopiero ) przednie pozycje ... rwa ... Także, tylne przeciwmgielne, lub nie potrafię włączyć czyli dalej nie działają.
Według nowomowy powinienem pisać przeciwmgłowe, ale nie złamię się. W szkole mnie nauczyli mówić "przeciwmgielne".
Tylne podwójne siedzenie samoczynnie się rozkłada. Jakiś kabel ? Przewód ? Linka ? do wymiany.
Nie ogarniam radia i tempomatu. Ale se radę dam.
Podnośnika nie ma. Albo Ktoś schował ... Więc ... gdzie jest schowek na narzędzia ?

Od 17stej mam Pajero III long 3,2DiD automat 2004 rok.
Na razie,
zatankowałem 79L Vervy.
Nalałem płynów do spryskiwaczy.
Sprawdziłem olej. Jest.
Zamówiłem opony zimowe Cooper Weather-Master WSC 265/70 R16 112 T szt.4
Nie działają ( dopatrzyłem się dopiero ) przednie pozycje ... rwa ... Także, tylne przeciwmgielne, lub nie potrafię włączyć czyli dalej nie działają.
Według nowomowy powinienem pisać przeciwmgłowe, ale nie złamię się. W szkole mnie nauczyli mówić "przeciwmgielne".
Tylne podwójne siedzenie samoczynnie się rozkłada. Jakiś kabel ? Przewód ? Linka ? do wymiany.
Nie ogarniam radia i tempomatu. Ale se radę dam.
Podnośnika nie ma. Albo Ktoś schował ... Więc ... gdzie jest schowek na narzędzia ?
***** USA
- Misiek Cypr
-
To sie porobilo. Na co dzien chcesz nim latac?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- Blackbear
- Kontaktowanie:
No raczej to jest "dupowóz" z założenia 

Było Pajero, jest Galant
Dupowóz, ciężarówka, fura wycieczkowa z rodziną ... kiedyś trzeba zacząć ...
Podnośnik znalazłem. W podłodze, obok trzeciej kanapy. Wielkości puszki z piwem. Chyba nigdy nie używany i patrząc na TO wiem dlaczego.
Kurde, zapakować można więcej niż do Navary. I ten rozpasany luksus
... troszku archaiczny, ale fajny.
Podnośnik znalazłem. W podłodze, obok trzeciej kanapy. Wielkości puszki z piwem. Chyba nigdy nie używany i patrząc na TO wiem dlaczego.
Kurde, zapakować można więcej niż do Navary. I ten rozpasany luksus

***** USA
- Blackbear
- Kontaktowanie:
Pajero lwb to bardzo pojemne autko. Mój tegoroczny urlopZbychoS pisze:Dupowóz, ciężarówka, fura wycieczkowa z rodziną ...

Ten ori podnosnik to wyjeb albo zostaw do wciskania czegoś, do niczego innego sie nie nadaje. Do podnoszenia pajero lepiej sie sprawdza chiński hilift.
Było Pajero, jest Galant
-
-
Po co Ci ta poręcz na klapie
.

Bojowo wygląda ...
Można też schować na dachu się przed niedźwiedziami w RO jak znienacka na zewnątrz dopadną. Lub opalać się ...
Jak widzisz zastosowań multum.
[quote="Blackbear"
Ten ori podnosnik to wyjeb albo zostaw do wciskania czegoś, do niczego innego sie nie nadaje. Do podnoszenia pajero lepiej sie sprawdza chiński hilift.[/quote]
Coś takiego
http://allegro.pl/podnosnik-hi-lift-hil ... 93525.html
Gdzie i za co zaczepić ToTo by podnieść
Można też schować na dachu się przed niedźwiedziami w RO jak znienacka na zewnątrz dopadną. Lub opalać się ...
[quote="Blackbear"
Ten ori podnosnik to wyjeb albo zostaw do wciskania czegoś, do niczego innego sie nie nadaje. Do podnoszenia pajero lepiej sie sprawdza chiński hilift.[/quote]
Coś takiego

Ostatnio zmieniony śr paź 12, 2016 2:20 pm przez ZbychoS, łącznie zmieniany 1 raz.
***** USA
- Blackbear
- Kontaktowanie:
Dzięki drabince w lato może dziewczyna smażyć dupsko na dachu, a w zimie łatwiej się śnieg zgarnia miotełką. 

Było Pajero, jest Galant
-
-
Na widok niedźwiedzia to do wejścia na dach drabinka niepotrzebnaZbychoS pisze:Bojowo wygląda ...

To z raz ją na plażę jakąś zabierz, już nie mówię o morzu, nad rzekę niech się położy na trawie czy piaskuBlackbear pisze:Dzięki drabince w lato może dziewczyna smażyć dupsko na dachu, a w zimie łatwiej się śnieg zgarnia miotełką.

- Blackbear
- Kontaktowanie:
Jesli masz stalową belkę na hak z tyłu to możesz za nią. Są też adaptery do podnoszenia za koło i adapter do podnoszenia za ramę\podłużnicę i takie też za progi... No tak.. Zapomniałem P3 jest bez oddzielnej ramyZbychoS pisze: Coś takiego![]()
![]()

Było Pajero, jest Galant
Adapter do kola do mnie przemowil i taki se sprawilem. Dodali w gratisie adapter do zderzakow, dziala, ale za kolo jest bardziej kozacko.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
-
No to pucować się teraz kto ile razy hilifta użył, ale tylko i wyłącznie w terenie.
I co najważniejsze - ile razy Wam samochód spadł/wgiął coś, bądź ile razy blisko do spadnięcia już było.

I co najważniejsze - ile razy Wam samochód spadł/wgiął coś, bądź ile razy blisko do spadnięcia już było.

- Blackbear
- Kontaktowanie:
Nawet jeśli ma służyć tylko do serwisu, to i tak jest to użyteczne narzędzie. A mam go przygotowanego zarówno do podnoszenia jak i wyciągania awaryjnego.
Też kupiłem ten adapter na koło. Adapter do podnoszenia za podłużnice, jak i osprzęt do wyciągania wykonałem i skompletowałem we własnym zakresie. Pora sprawdzić to w terenie
Też kupiłem ten adapter na koło. Adapter do podnoszenia za podłużnice, jak i osprzęt do wyciągania wykonałem i skompletowałem we własnym zakresie. Pora sprawdzić to w terenie

Było Pajero, jest Galant
-
- jestem tu nowy...
Czolem!
Póki co zgłębiam wiedzę teoretyczną

1920 to data urodzeniaphantom1920 pisze:Czolem!

Pozdrawiam.
***** USA
-
- jestem tu nowy...
Nie, po prostu Phantom był zarezerwowany to trzeba było coś dołożyć.ZbychoS pisze:1920 to data urodzeniaphantom1920 pisze:Czolem!
Póki co zgłębiam wiedzę teoretyczną![]()
![]()
Pozdrawiam.

Witam wszystkich
Znalazłem się tutaj, gdyż szukam informacji o Pajero Sport 2.5 TD, jest tu ktoś z Krakowa
?

-
- jestem tu nowy...
Kołobrzeg wita.
Witajcie
Jestem tu nowy, mam na imię Rafał, jeżdżę Miśkiem L200. W zeszłym roku rodzinnie załapaliśmy bakcyla offroadowego, podrasowaliśmy elżbietę do wypraw i taki sposób spędzania rodzinnych wakacji bardzo nam odpowiada. Pozdrawiam z Gdańska.
Jestem tu nowy, mam na imię Rafał, jeżdżę Miśkiem L200. W zeszłym roku rodzinnie załapaliśmy bakcyla offroadowego, podrasowaliśmy elżbietę do wypraw i taki sposób spędzania rodzinnych wakacji bardzo nam odpowiada. Pozdrawiam z Gdańska.