kierunki 2018
Moderator: Misiek Bielsko
kierunki 2018
Jak tam kierunki wyprawowe w tym roku. Czy nadal najpopularniejsze będą Rumunia/Ukraina i Bałkany, czy ciekawość świata zaprowadzi Was w dalsze kierunki np. azjatyckie? My w tym roku obstawiamy Gruzję i potem Maroko.
było LC J95, jest Y61
Re: kierunki 2018
w zasadzie.. to nie mam pojęcia
planów jest tyle, ze na bank braknie czasu
planów jest tyle, ze na bank braknie czasu
Ja na ten rok delikatnie - w kwietniu rozrywkowa delegacja w Malezji, w maju Mamuty, a urlop to chyba w Polsce, mam plan powłóczyć się po Roztoczu i okolicach baaardzo niespiesznie. Może skoczymy też przy okazji na chwilę na Ukrainę, jak nam się pomysły w okolicy skończą.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
W tym roku wynajętym autem po juesendej 

WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Mi coraz bardziej kielkuje Egipt i jego wszystkie zabytki. Obawiam sie, ze to moze nie byc bezpieczne.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Mi też to chodzi po głowie. Niestety ciężko ogarnąć dwa w jednym - zwiedzanie i jakieś nurkowanie. Jest podobno bardziej ryzykownie niż się wydaje (mocna blokada informacyjna jesli chodzi o zamachy na turystów), jednak znajomi jeżdżą nurkować i się nie przejmują. Jak tam byłem w stanie wojennym to wcale nie czułem się jakoś zagrożony. Moja blond żona i czteroletnia wtedy córka takoż. Ale ja mam trochę popaprane podejście do tematu shit happens i najbardziej zagrożony to czuję się w okolicach warsztatu Klucza13 po zmroku a nie gdzieś wpizdu

Co do zwiedzania Egiptu, to rozważ raczej zimowe terminy. Latem nawet nad basenem jest dość nieznośnie. Pisze to wybitny ciepłolub

tel. 504126172
tel. 504126172
No wlasnie wydaje mi sie, ze samodzielne wloczenie sie po dolinie krolow, katakumbach, swiatyniach bedzie albo niemozliwy, albo niebezpieczny. Boje sie tez rozczarowania.
To chyba nie jest kraj na samodzielne włóczenie w szerszym zakresie. Ja rozważałem Dolinę Królów z jakimś lokalesem przypadkowym, ale czas nie był najlepszy. Już wydostanie się z miasta do hotelu po zmroku okazało się przygodą samą w sobie. O mały włos, a gość musiałby nas przenocować, bo posty wojskowe za uja nie chciały dać się skorumpować i wypuścić za miasto. Ostatecznie jakoś kluczyliśmy opłotkami, żeby po cichu wyjechać. Fajnie było.
tel. 504126172
tel. 504126172
Wiesz, rownie dobrze ten przypadkowy lokals mogl miec ochote na Wasze nerki.
Za dużo internetu Radek. Serio. Idąc tym tropem nigdy bym się nie zgubił w Delhi. Nie dostałbym opierdolu od żony za zniknięcie w Jaipurze wieczorem na dwie godziny, bo akurat piłem herbatkę z rikszarzami na chodniku. Nie snułbym się nad ranem po Pattayi, Hanoi czy Siem Reap itd. Nie dopadła mnie Jakuza w Japonii, ani Triady w Hong Kongu. W USA też po nocy nie było strasznie ani w LA ani w Las Vegas. Choć to LA to miejscami nie było najmądrzejsze. Powiedzmy, że w Kapsztadzie po zmroku było tak se (delikatnie mówiąc) a w Johannesburgu jednak bym nie wyszedł

No naprawdę nie ma się co bać za bardzo, bo najciekawszy kawałek Cię ominie (przynajmniej dla mnie ciekawszy niż higlighty). Aha, kieszonkowcy opędzlowali mnie jak dotąd jeden raz. W Barcelonie. Także ten.
tel. 504126172
tel. 504126172
Nie byłem. Ja laziłem do chatki pod Śnieżnikiem 

tel. 504126172
tel. 504126172
A my gdzie fajnie. Jak zwykle najchętniej Maroko ale trudno o kolejną załogę z dziećmi. A na jedno auto nie pojade. Jak się nie znajdzie to pewnie następny skrawek Grecji zaliczymy. Się zobaczy.
Pozdrawiamy
Pozdrawiamy
Ja ... Albania jak się da i wyjdzie. 10 do 14 dni w maju.
RO lipiec, wrzesień. Najchętniej 2 x po 7 dni.
RO fajne. Blisko, więc tanio. Wystarczająco egzotycznie jak dla mnie.
Zobaczymy ...
RO lipiec, wrzesień. Najchętniej 2 x po 7 dni.
RO fajne. Blisko, więc tanio. Wystarczająco egzotycznie jak dla mnie.
Zobaczymy ...
***** USA
Ja bym chciał do Zakopanego , po Krupówkach pospacerować . Oscypków pojeść. .......a nie gdzieś zagranicę jeździć i twardą walutę wywozić .
przejeżdżałem przez białkę
wystarczy mi wrażen na dłużej
kazik śpiewał, że dworzec w kutnie jest tak brzydki, że pękają oczy - widocznie nie jechał przez białkę
wystarczy mi wrażen na dłużej
kazik śpiewał, że dworzec w kutnie jest tak brzydki, że pękają oczy - widocznie nie jechał przez białkę
W Rumunii niedźwiedzie, w Albanii gangi. Na Ukrainie banderowcy. Tylko do Łeby lub nad Soline w tym roku.....
j. białe koło okuninki

Fakt
Okuninka i jezioro Białe żondzi.

Okuninka i jezioro Białe żondzi.

Do śmierci będę wspiminał z rozrzewnieniem 

tel. 504126172
tel. 504126172
Rumunia jednak zawsze wygrywa z Ukrainą pod względem dojazdu, zero stania na granicy, grzebania przez celników w samochodzie i sprawdzania numerów. W kontekście ostatnich relacji międzypaństwowych - również. Wjeżdża się bez żadnych obciążeń historycznych.
było LC J95, jest Y61