mobilne szlaki zachodniopomorskiego

Imprezy czysto turystyczne

Moderator: Misiek Bielsko

rymi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: mobilne szlaki zachodniopomorskiego

Post autor: rymi » czw wrz 28, 2017 8:00 pm

bert pisze:
wt wrz 26, 2017 6:30 pm
rymi pisze:
ndz wrz 03, 2017 9:14 pm
Witam
Jechał ktoś ostatnio trasą wilczą?
Wybieram się w około 7-8. października.
Jakieś wiatrołomy? brać piłę?
Parchem w lodgu da radę?
pzdr
Wz z pracami prowadzonymi w terenie od 04.10 do 18.10 odcinek "wilczej" od Gajewa do Zarańska i Żółcina jest zamknięty. Proszę się tam nie wbijać, bo zamknie się na zawsze
No to lipa, najlepszy odcinek wilczej.
Można chociaż stanąć kawałek za Gajewem ewentualnie od strony Zarańska i przejść się i zobaczyć co straciliśmy?
Pchać się nie będziemy na wariata, ale chciałem zerknąć jak wygląda trasa po roku.
pzdr

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw wrz 28, 2017 10:29 pm

rymi pisze:
czw wrz 28, 2017 8:00 pm
bert pisze:
wt wrz 26, 2017 6:30 pm
rymi pisze:
ndz wrz 03, 2017 9:14 pm
Witam
Jechał ktoś ostatnio trasą wilczą?
Wybieram się w około 7-8. października.
Jakieś wiatrołomy? brać piłę?
Parchem w lodgu da radę?
pzdr
Wz z pracami prowadzonymi w terenie od 04.10 do 18.10 odcinek "wilczej" od Gajewa do Zarańska i Żółcina jest zamknięty. Proszę się tam nie wbijać, bo zamknie się na zawsze
No to lipa, najlepszy odcinek wilczej.
Można chociaż stanąć kawałek za Gajewem ewentualnie od strony Zarańska i przejść się i zobaczyć co straciliśmy?
Pchać się nie będziemy na wariata, ale chciałem zerknąć jak wygląda trasa po roku.
pzdr
spacer od Zarańska owszem możliwy, czemu nie. Mogę się nawet zgodzić na przejazd (nie po polach oczywiście) ale tylko w sobotę jeżeli będzie realizowany to wyłącznie pomiędzy 10 do 18.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » ndz paź 01, 2017 11:51 pm

a Krzych powiesił nową, jego autorstwa trasę
http://njz.pl/STM/?zp-or6-drawno-
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

dzekoo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dzekoo » sob gru 23, 2017 7:51 am

Norbert, fantastyczne trasy, dziękuję.

Czy możesz powiedzieć dlaczego wypadł ten odcinek? Jak rozumiem przejazd tym odcinkiem jest teraz nielegalny?

"inaczej poprowadzony jest przejazd z Radacz do Kądzielnia, dotychczasowa droga wypada"

Pozdrawiam
Jacek

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » sob gru 23, 2017 10:58 am

dzekoo pisze:
sob gru 23, 2017 7:51 am
Norbert, fantastyczne trasy, dziękuję.

Czy możesz powiedzieć dlaczego wypadł ten odcinek? Jak rozumiem przejazd tym odcinkiem jest teraz nielegalny?

"inaczej poprowadzony jest przejazd z Radacz do Kądzielnia, dotychczasowa droga wypada"

Pozdrawiam
Jacek
ALP (N-ctwo) Szczecinek nie wyraziło zgody na tą drogę

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » śr cze 20, 2018 2:08 pm

Norbercie.
W Zachodniopomorskim właśnie odkryto duzy grobowiec megalityczny. Jest tam też kilka odkrytych wcześniej podobnych budowli. Może jakby Ci się chciało to popełnił byś szlak łączący te zabytki prehistorii?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr cze 20, 2018 2:57 pm

nie
z wielu względów ale przedewszystkim z powodu głupoty rodaków, zaraz będą tacy co se na własna łopatkę pogrzebią
dopóki archeolodzy nie skończą tej czy tamtej działki to mowy nie ma

Awatar użytkownika
kpeugeot

Kontaktowanie:

Post autor: kpeugeot » śr cze 20, 2018 3:23 pm

to ja poproszę o podpowiedź

może bym się wybrał - rodzinnie z psami

którą trasę wybrać żeby było ładnie i móc skończyć gdzieś nad jeziorkiem lub innym fajnym miejscem biwakowym
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » śr cze 20, 2018 3:57 pm

Są stanowiska przygotowane do ogladania od 20 lat.

Konrad, pewnie kazda, popatrz na mapy, ja jechałem "Zimną Wojnę" i było super.

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr cze 20, 2018 10:36 pm

jradek pisze:
śr cze 20, 2018 3:57 pm
Są stanowiska przygotowane do ogladania od 20 lat.

są ale do nich nie trzeba robić szlaków, są dostępne bez tego

Awatar użytkownika
Krzych_u
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Krzych_u » czw cze 21, 2018 8:55 am

Bert,

Lato się w końcu skończy.
Jako znawca zachodniopomorskich lasów może popełnisz szlak przebiegający przez najbardziej "grzybne" lasy co by jesienią było co robić?
Dobrze by było gdybyś oznaczył poprzez waypointy gdzie na prawdziwki a gdzie na maślaki...

A następny to może taki który połączy jeziora gdzie ryby dużo i biorą bez zbędnych ceregieli.

To tak kilka pomysłów, co byś miał co z wolnym czasem robić.

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » czw cze 21, 2018 9:10 am

Krzych_u pisze:
czw cze 21, 2018 8:55 am
Bert,

Jako znawca zachodniopomorskich lasów może popełnisz szlak przebiegający przez najbardziej "grzybne" lasy co by jesienią było co robić?
Dobrze by było gdybyś oznaczył poprzez waypointy gdzie na prawdziwki a gdzie na maślaki...

A następny to może taki który połączy jeziora gdzie ryby dużo i biorą bez zbędnych ceregieli.

nie zapomnij o kilku bordelach ;)

Awatar użytkownika
ishimo
Kontaktowanie:

Post autor: ishimo » czw cze 21, 2018 1:03 pm

bert pisze:
czw cze 21, 2018 9:10 am
Krzych_u pisze:
czw cze 21, 2018 8:55 am
Bert,

nie zapomnij o kilku bordelach ;)
to można połączyć z tymi grzybami
4x4 SZCZECIN
Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr sie 15, 2018 3:34 pm

wczoraj sprawdzając RB na jesienna zajechałem zrobić sobie przerwę na żarcie i kawę nad fajne jezioro. Miejsce warunkowo tolerowane jako miejsce biwakowe, warunkowo tzn formalnie nie ma a nieformalnie jak na szlaku to nic nie widać. Zastałem tam 3 suv-y. Pojechałem kawałek dalej, bo raz, że z psami dwa, że nie pragnę towarzystwa.
Wylazłem z dyliżansu i... słyszę na górze skarpy pilarkę. Wiem, że prac żadnych tu być nie może bo bym miał znak sygnał, zresztą były w zeszłym roku i zostały zakończone. No to polazłem zobaczyć co jest grane. Widzę grubą z grubym, ona targa dwie metrówki on trzy. Na mój widok wyciepali w krzaki i udają, że gałęzie zbierają. Piła na górze gra i ktoś jeb w dół kolejne dwie metrówki. Lezę na górę, gruby na dole drze ryja Marek spierdalajjjjjj. No i Marek spierdolił bo na górze go już nie było za to były 4 świeżo wycięte buki takie po 20-30 cm pierśnicy, częściowo już na metry pocięte (swoją drogą świeży buk na ognisko to nie najlepszy pomysł, chyba że do kominka na sezonowanie do domu brali). Pniaki pozasypywane liśćmi i ziemią. Obfociłem, zamalowałem, numery aut do n-ctwa podałem i reszta w rękach SL która została tam wysłana.
Co za uje, kutwa ludzie grzeczność robią udają, że nie widzą że po lesie auta jeżdżą i biwakują to jeszcze chujowi mało, musi drzewa powycinać. Pewnie ten biwak się skończy, zresztą okolica tak tragicznie obsrana, że szok. Chyba Francuzi powinni nam pokazać jak się łopatki używa w zamian za ten widelec cośmy im ponoć pokazali w użyciu.

To tak na marginesie kultury i poszanowania.

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » śr sie 15, 2018 8:31 pm

Czy to ta polanka co z Tanto bylismy?

A nie planujesz jakiejs przecinki/czyszczenia?
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr sie 15, 2018 10:18 pm

Misiek Cypr pisze:
śr sie 15, 2018 8:31 pm
Czy to ta polanka co z Tanto bylismy?

A nie planujesz jakiejs przecinki/czyszczenia?
nie to inne miejsce

coś tam końcem października ma się dziać, ale termin ustalę dopiero końcem września.
Taka dwudniówka z fajnym biwakiem (właśnie tym, co zagrzybione chuje wycinali)

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr sie 15, 2018 10:19 pm

cd (już nie związane ze szlakiem, poza tym, że przez miejscowość szlak przebiega)
jest taka wioska, Brzeźnica, 4 domy, pozostałości pałacu, ruiny kolejnego budynku, cmentarne wzgórze z ceglano-drewnianym kościółkiem (ewangelickim)
Zeszłej jesieni umarł ostatni właściciel Brzeźnicy, latami skupował te domy i ziemię, stał się jedynym właścicielem tej wioski.
Nie wiem jak tam ze spadkobiercami ale wioska stała sobie cicha i pusta przez jesień i zimę. Potem odkryła ja hołota. Dzisiaj przez nią przejeżdżałem. Nie dosyć, że rozszabrowana, nie dosyć, że powywlekane z domostwa wyposażenie, to nawet chuje zagrzybione wszystkie jak leci szyby kamieniami wytłukli (oszczędziła swołocz tylko kościół, widać, że w katolskich łbach jeszcze strach przed czymś się kołata). Mało ukraść, trzeba jeszcze zdemolować. Co z skurwensyństwo siedzi w tym narodzie?

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » czw sie 16, 2018 5:05 am

Przyroda upomina sie o swoje.
Humanoidy ida z pierwszym ogniem.

Awatar użytkownika
Krzych_u
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Krzych_u » czw sie 16, 2018 7:09 am

Wkrótce zniknie z mapy jak tak dalej pójdzie.

Adamo

Post autor: Adamo » czw sie 16, 2018 8:13 am

bert pisze:
śr sie 15, 2018 10:19 pm
cd (już nie związane ze szlakiem, poza tym, że przez miejscowość szlak przebiega)
jest taka wioska, Brzeźnica, 4 domy, pozostałości pałacu, ruiny kolejnego budynku, cmentarne wzgórze z ceglano-drewnianym kościółkiem (ewangelickim)
Zeszłej jesieni umarł ostatni właściciel Brzeźnicy, latami skupował te domy i ziemię, stał się jedynym właścicielem tej wioski.
Nie wiem jak tam ze spadkobiercami ale wioska stała sobie cicha i pusta przez jesień i zimę. Potem odkryła ja hołota. Dzisiaj przez nią przejeżdżałem. Nie dosyć, że rozszabrowana, nie dosyć, że powywlekane z domostwa wyposażenie, to nawet chuje zagrzybione wszystkie jak leci szyby kamieniami wytłukli (oszczędziła swołocz tylko kościół, widać, że w katolskich łbach jeszcze strach przed czymś się kołata). Mało ukraść, trzeba jeszcze zdemolować. Co z skurwensyństwo siedzi w tym narodzie?
Tego się nie da zrozumieć :)11 ... nie próbuj...

Awatar użytkownika
tanto

Post autor: tanto » czw sie 16, 2018 10:52 am

Złodzieje drewna mogli nawet nie wiedzieć że tamtędy biegnie szlak off-roadowy, mamy piękne (o ile ktoś nie liczy na dobre plony na polach) lato i masa ludzi zjeżdża nad wodę, niestety również brudasów i z brakiem poszanowania dla cudzej własności. ...a że brak służb które by kontrolowały i karały, to robią co im się podoba :-(

Brzeźnicy szkoda, gdyby te 'bezpańskie' zabudowania nie były zdemolowane to można by tam robić bazę postojową, coś jak chatki w górach, jednak jak brak właściciela do uzgodnienia warunków, to nic z tego nie będzie. Demolkę zrobili zapewne lokalni 'biznesmeni' i małolaty, przecież nic co można sprzedać nie może się zmarnować :-(
Kościół też podzieli się swoimi zasobami, to tylko kwestia czasu.
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl

Adamo

Post autor: Adamo » czw sie 16, 2018 12:57 pm

tanto pisze:
czw sie 16, 2018 10:52 am
przecież nic co można sprzedać nie może się zmarnować :-(
Sądzisz, że stłuczkę szklaną z okien chcieli sprzedać? :o
To nie jest złodziejstwo... to zwykłe skur...two :)11

Awatar użytkownika
tanto

Post autor: tanto » czw sie 16, 2018 8:35 pm

tego nie da się sprzedać, za to niszczenie daje dużo przyjemności, a jak jeszcze się przy okazji wypije.... :)9
Takie zachowanie to nic nowego, wystarczy wspomnieć kompaniję mości Kmicica, niektórych pionierów na ziemiach 'odzyskanych', zaradnych po upadku komuny. Dziś mamy kolejne pokolenie. Może batem udało by się takie zachowania wyplenić, ale prawo mamy ułomne, a i winowajców złapać ciężko.
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl

Awatar użytkownika
Krzych_u
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Krzych_u » pn sie 20, 2018 9:05 pm

Już w listopadzie premiera nowego szlaku ZP-OR. Tym razem opuszczamy Pojezierze Drawskie i udajemy się w południowo-zachodni rejon województwa Zachodniopomorskiego. Trasa liczy ca. 145 km. Jest kilka atrakcji turystycznych dla spragnionych zwiedzania.
Liczne biwaki nad czystymi jeziorami malowniczo wkomponowanymi w lasy zachęcają do noclegów i pozostania na dłużej.
W związku z tym wspólnie z NJZ szykujemy małe spotkanie w terenie o charakterze turystyczno-wyjazdowym.

Więcej informacji niebawem.

Awatar użytkownika
tkocy20

Post autor: tkocy20 » pn sie 27, 2018 12:54 pm

Po upalnym lecie i masie pseudo turystów, którzy z braku laku czyli miejsca nad morzem najechali nasze Borne każde miejsce z dostępem do jeziora w promieniu wielu kilometrów zostało tak zaśmiecone i zasrane że teraz trzeba czasu żeby to wysprzątać i żeby przyroda asymilowała to co tam ludziopodobni pozostawili. Sam jak dojeżdżam na łowisko i wypakowuję toboły to zabieram coś ze sobą ale na to trzeba czasem firmy sprzątającej a nie worka na śmiecie. Masakra. Współczuję leśniczym którzy mają obowiązek sprzątać miejsca z udostępnionym ruchem drogowym. Zwykle nie ale tym razem łączę się z nimi w bólu ;)
Jeśli akcja czyszczenia tras będzie się odbywała w listopadzie to się piszę wraz z piłą.
pozdrawiam z Borneo
z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczne niekomercyjne”