RUMUNIA 2018
Moderator: Misiek Bielsko
Re: RUMUNIA 2018
Po 6 sierpnia planuję jechac
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
A ja jadę do Rumunii we wt 14 sierpnia wieczorem. Startujemy z Oradei w środę i jedziemy w kierunku transalpiny. Narazie dwa patrole. Trasa autorska jeszcze nie jechana ale połonin nie zabraknie. Raczej też nic ciężkiego nie będzie ale nie wiadomo bo nie jechane. Powrót w nd do Polski. Jak ktoś ma ochotę się podłączyć to zapraszam.
My startujemy 3.09...
Jedziemy samotnie, zainteresowało mnie to co piszesz o lżejszych trasach. Czy możesz podzielić się jakimiś ścieżkami?
Jedziemy samotnie, zainteresowało mnie to co piszesz o lżejszych trasach. Czy możesz podzielić się jakimiś ścieżkami?
A ty jesteś GOTOWY NA JUTRO???
WWW.GOTOWYNAJUTRO.PL
WWW.GOTOWYNAJUTRO.PL
Przesadne trzymanie sie sladow jest bez sensu moim zdaniem. W tym roku naprade duzo przygotowałem sladow, nie skorzystalem z nich prawie wogole, a bawilem sie swietnie. Zbychu swiadkiem.
Dobra mapa topo, albo dwie, pare ciekawostek z przewodnika i ogien.
Dobra mapa topo, albo dwie, pare ciekawostek z przewodnika i ogien.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Popieram.
W tym roku miałem super przygotowany ślad, a że stany duże i na tablecie mało miejsca to ściągnąłem tylko te przez które prowadził ślad...
Dobrze że w razie w na telefonie miałem wszystkie.
Koniec końców jechałem tylko na telefonie i częściowe przez zupełnie inne stany niż na śladzie ;p
Warto mieć przygotowane punkty, które koniecznie się chce zobaczyć, a droga do nich to już może różnie w zależności od aktualnej sytuacji prowadzić...

WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Jedziemy przed siebie, tam gdzie nas poniesie. Jednak przez to, że jedziemy samotnie i niestety wyciągarki brak. Dlatego nie ma miejsca na eksperymenty i chciałbym zaplanować tak trasę by była ona raczej przejezdna. Zabawa musi być ale rozsądek niestety również musi zostać zachowany. Chyba, że będę wzywał pomocy na CB przez dwa dni
Może ktoś się znajdzie;)

WWW.GOTOWYNAJUTRO.PL
WWW.GOTOWYNAJUTRO.PL
A bieg wsteczny masz sprawny?
Powinien wystarczyc.
Powinien wystarczyc.
- sebastian2357
Jak jedziecie sami bez wyciągarki to kup sobie tirfora 1.6T za 250 zł z liną na wszelki wypadek. Jak wrócisz bedziesz mogł go sprzedać w tej samej cenie 

TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Cześć
Wybieram się w podobnym terminie tj z jednodniowym opóźnieniem, chętnie przyłączyłbym się na kilka pierwszych dni.
Jeśli temat aktualny proszę o kontakt.
Pozdrawiam
Marek
01lot@wp.pl
Wybieram się w podobnym terminie tj z jednodniowym opóźnieniem, chętnie przyłączyłbym się na kilka pierwszych dni.
Pozdrawiam
Marek
01lot@wp.pl
chetka pisze: ↑wt sie 07, 2018 4:40 pmA ja jadę do Rumunii we wt 14 sierpnia wieczorem. Startujemy z Oradei w środę i jedziemy w kierunku transalpiny. Narazie dwa patrole. Trasa autorska jeszcze nie jechana ale połonin nie zabraknie. Raczej też nic ciężkiego nie będzie ale nie wiadomo bo nie jechane. Powrót w nd do Polski. Jak ktoś ma ochotę się podłączyć to zapraszam.
Hej Marek,
Niestety ostatni raz forum sprawdziałem w weekend a nie dostałem notyfikacji o wiadomości na maila. Szkoda, że się nie udało abyś się do nas przyłączył.
Potrzebowaliśmy głosu rozsądku a tak to przesadziliśmy z trudnością tras.
Niestety ostatni raz forum sprawdziałem w weekend a nie dostałem notyfikacji o wiadomości na maila. Szkoda, że się nie udało abyś się do nas przyłączył.

Autona pisze: ↑pn sie 13, 2018 8:23 pmCześć
Pozdrawiam
Marek
01lot@wp.pl
chetka pisze: ↑wt sie 07, 2018 4:40 pmA ja jadę do Rumunii we wt 14 sierpnia wieczorem. Startujemy z Oradei w środę i jedziemy w kierunku transalpiny. Narazie dwa patrole. Trasa autorska jeszcze nie jechana ale połonin nie zabraknie. Raczej też nic ciężkiego nie będzie ale nie wiadomo bo nie jechane. Powrót w nd do Polski. Jak ktoś ma ochotę się podłączyć to zapraszam.
Panowie,
które przejścia graniczne UA / RUM polecacie lub odradzacie? Słyszałem różne opinie na temat ukraińskich pograniczników. Jedną z nich było to, że potrafią się przyczepić do nieczytelnego numeru na ramie.
które przejścia graniczne UA / RUM polecacie lub odradzacie? Słyszałem różne opinie na temat ukraińskich pograniczników. Jedną z nich było to, że potrafią się przyczepić do nieczytelnego numeru na ramie.
WWW.GOTOWYNAJUTRO.PL
WWW.GOTOWYNAJUTRO.PL
- sebastian2357
Generalnie to jak masz nieczytelny numer na ramie i tak nie wjedziesz na Ukraine. I to sprawdzaja nie Ukraincy a Polskie słuzby celne.
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Mi nikt nie sprawdzał. Z okazji pierwszego wjazdu na teren Ukrainy kazali mi zrobić ksero dowodu i paszportu i tyle. Ale nie liczyłbym na fuksa w takiej sprawie.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Sorry, ale jest to raczej nieprawda. Od dwudziestu lat jeżdżę do UA kilka razy w roku, mam kilku znajomych, którzy jeżdżą również terenówkami do UA.sebastian2357 pisze: ↑czw sie 30, 2018 3:07 pmGeneralnie to jak masz nieczytelny numer na ramie i tak nie wjedziesz na Ukraine. I to sprawdzaja nie Ukraincy a Polskie słuzby celne.
Nikt nigdy nie sprawdzał numerów na ramie. Jedyny przypadek, jaki zanotowałem to było sprawdzenie numerów ramy w UAZ-ie, ale podobno chodziło o przekładkę ukraińskiej ramy do polskiego autka (tablic). A już na pewno polskie służby celne mają to w nosie. Legalność pojazdów na naszych granicach sprawdza Straż Graniczna.
Grunthor
Numery mamy czytelne. Przynajmniej diagnosta odczytuje je bez problemów.sebastian2357 pisze: ↑czw sie 30, 2018 3:07 pmGeneralnie to jak masz nieczytelny numer na ramie i tak nie wjedziesz na Ukraine. I to sprawdzaja nie Ukraincy a Polskie słuzby celne.
A co do samego przejścia macie jakieś uwagi? Chyba wybiorę Syhot Marmorski. Macie jakieś doświadczenia z tym miejscem?
WWW.GOTOWYNAJUTRO.PL
WWW.GOTOWYNAJUTRO.PL
- sebastian2357
No ciekawe bo w Kroscienku sprawdzaja wszystkich, wjezdzałem tam dwoma autami i oba były sprawdzane pod kątem numeru ramy. Własnie przez miłą panią z Polskiej strony. Kiedy auto pierwszy raz przekracza granice to jest sprawdzane, potem juz nie.Grunthor pisze: ↑czw sie 30, 2018 7:13 pmSorry, ale jest to raczej nieprawda. Od dwudziestu lat jeżdżę do UA kilka razy w roku, mam kilku znajomych, którzy jeżdżą również terenówkami do UA.sebastian2357 pisze: ↑czw sie 30, 2018 3:07 pmGeneralnie to jak masz nieczytelny numer na ramie i tak nie wjedziesz na Ukraine. I to sprawdzaja nie Ukraincy a Polskie słuzby celne.
Nikt nigdy nie sprawdzał numerów na ramie. Jedyny przypadek, jaki zanotowałem to było sprawdzenie numerów ramy w UAZ-ie, ale podobno chodziło o przekładkę ukraińskiej ramy do polskiego autka (tablic). A już na pewno polskie służby celne mają to w nosie. Legalność pojazdów na naszych granicach sprawdza Straż Graniczna.
Nie pisz takich rewelacji bo ktos przeczyta pojedzie i go cofną.
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Mi sprawdzali polacy za 1 wjazdem mojego auta. Potem już nigdy. Ukraińcy kiedyś czepneli się w aucie kolegi, które było już kilka razy na UA ( przejście UA/SK). Ewidentnie chodizło o łapówke - numer był, oni nie widzieli.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
U mnie się nie da nie widzieć. Mogliby się czepić, że diagnosta krzywo wybił. Spodziewałem się, że dziwny VIN z prefiksem DWX zwróci ich uwagę, ale widać zupełnie ich to nie interesowało. Nic ich w sumie nie interesowało, a i tak pod wiatą stałem z 25 minut

tel. 504126172
tel. 504126172
Z prawej strony za przednim kołem. Wystarczy się lekko schylić i już go widać. Numer to pikuś. Tabliczka znamionowa to niechlujnie naklejona naklejka, 1/3 schodziła już w dniu naklejenia

tel. 504126172
tel. 504126172
Jechałem tym przejściem w zeszłym roku. Mała kolejka sprawnie poszło, ale ukraińscy pogranicznicy strasznie wymuszali "na czai". Na szczęście nie wiedziałem że w ten sposób chodzi im o łapówke i omału nie zrobiłem im herbaty na kuchence z bagażnikacondorado pisze: ↑czw sie 30, 2018 9:34 pmNumery mamy czytelne. Przynajmniej diagnosta odczytuje je bez problemów.sebastian2357 pisze: ↑czw sie 30, 2018 3:07 pmGeneralnie to jak masz nieczytelny numer na ramie i tak nie wjedziesz na Ukraine. I to sprawdzaja nie Ukraincy a Polskie słuzby celne.
A co do samego przejścia macie jakieś uwagi? Chyba wybiorę Syhot Marmorski. Macie jakieś doświadczenia z tym miejscem?

Mi pizdy nabily na nadwoziu, przy chlodnicy.Kabal pisze: ↑pt sie 31, 2018 8:14 amZ prawej strony za przednim kołem. Wystarczy się lekko schylić i już go widać. Numer to pikuś. Tabliczka znamionowa to niechlujnie naklejona naklejka, 1/3 schodziła już w dniu naklejeniaNowa 12 zł, więc jak zgubię to sobie pojadę po nową, tylko przed sobie odtłuszczę miejsce klejenia.
Co za [cenzura] pomysl.
Widzę, że tz. "podatek na kawę" to już codzienność. Trzeba będzie się wykazać pomysłowością i nie dać się kroićchetka pisze: ↑pt sie 31, 2018 8:42 amJechałem tym przejściem w zeszłym roku. Mała kolejka sprawnie poszło, ale ukraińscy pogranicznicy strasznie wymuszali "na czai". Na szczęście nie wiedziałem że w ten sposób chodzi im o łapówke i omału nie zrobiłem im herbaty na kuchence z bagażnikacondorado pisze: ↑czw sie 30, 2018 9:34 pmNumery mamy czytelne. Przynajmniej diagnosta odczytuje je bez problemów.sebastian2357 pisze: ↑czw sie 30, 2018 3:07 pmGeneralnie to jak masz nieczytelny numer na ramie i tak nie wjedziesz na Ukraine. I to sprawdzaja nie Ukraincy a Polskie słuzby celne.
A co do samego przejścia macie jakieś uwagi? Chyba wybiorę Syhot Marmorski. Macie jakieś doświadczenia z tym miejscem?Także finalnie nie płaciłem, ale cała reszta grupy dała po 10 euro.

WWW.GOTOWYNAJUTRO.PL
WWW.GOTOWYNAJUTRO.PL