Gaz 66 - Zakup

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

robcio-p
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Gaz 66 - Zakup

Post autor: robcio-p » sob cze 30, 2012 11:59 pm

Ja bym zaszalał:

http://allegro.pl/pojazd-spg1-jedyny-w- ... 95949.html

Proszę, nawet na ekogroszku pojedzie :D
Była: Vitara 1,9TD 1997
Jest: Grand Vitara 2.0 HDI 2004

malibu

Post autor: malibu » ndz lip 01, 2012 10:05 am

Atak Kolegów frontalny, ale zasadniczo zgadzam się, też kiedyś zakupiłem z demobilu Gaza66 zacząłem przeróbki, miałem jechać na wschód ale zabrakło czasu, determinacji :(, teraz mam HZJ73 i jestem zadowolony :) . Generalnie są to auta w b. dobrym stanie (jeśli ta można powiedzieć), mało jeżdżone w przeciwieństwie np. do Uaz-ów. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłby zakup Unimoga z demobilu.
Pozdrawiam Maws

Pawel P
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Pawel P » ndz lip 01, 2012 11:17 am

Bylem zdecydowany na Gaza 66 z kilku powodow, jak by nie patrzec jest roznica w cenie. Ale to nie jest glowny argument mojego nie zdecydowania. Poprostu nie szkoda mi byloby Gaza porzucic gdzies na jakims zadupiu i wrocic samoloten do kraju, majac Unimoga juz tak bym nie zrobil... byle jaka awarja gdzies na dalekiej Syberii i jestem uziemiony, byle jaka czesc z Moskwy wyslac to miesiac, samochodu nie zostawie bo rozkradna, prace strace bo nie wroce na czas itd. Do Gaza czesci sa wszedzie u naszych wschodnich sasiadow, wiec szanse, ze trase dokoncze sa tak jakby wieksze? No tak Unimog to niezawodny sprzent, ale obawiam sie , ze to ja cos glupiego zrobie i cos rozwale. No tak czesci mozna wziasc ze soba, ale wszystkiego nie przewidze. Teraz juz sam nie wiem.
Czy Gaz 66 to naprawde taki zly samochod?

malibu

Post autor: malibu » ndz lip 01, 2012 11:51 am

Tak też i ja planowałem ale wymiękłem, unimoga 404 (silnik do wymiany choć teraz to chyba niekoniecznie patrząc na ceny paliw też kupisz za 5kEuro i z małym przebiegiem. Ruskie auta aż takie tragiczne nie są jeżeli są w dobrym stanie i nie katastrofalnie zaniedbane, wymagają znacznie częstszej obsługi, doglądania, itp. Owszem jak kupisz takiego Gaza z energetyki albo z gazownictwa to masakra, ale z demobilu jak swojego kupiłem to nawet okładziny hamulcowe miał nienaruszone, jak nowe - robił za beczkę na paliwo na jakimś lotnisku wojskowym.Mając do wydania 5kEuro wybrałbym jednak Unimoga :)

Pawel P
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Pawel P » ndz lip 01, 2012 12:00 pm

Dzieki Kolego. Bede sie rozgladal i za Unimogiem, moze sie cos trafi ciekwego w dobrym stanie, jak nie to zostane przy Gazie.

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz lip 01, 2012 5:25 pm

to nie jest zła konstrukcja. 66 w sensie.
ale nie uwzględniono w niej istnienia kierowcy i pasażera.
zupełnie.
znaczy pod koniec projektowania albo moze już na taśmie produkcyjnej dodano kierownicę, pedały i jeszcze kilka bzdetów ale to wiele nie zmieniło.
#noichuj

Awatar użytkownika
beczka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: beczka » wt lip 03, 2012 1:09 am

Pawel P pisze:Potrzebny mi jest pojazd go ciagniecia przyczepy z jachtem, lubie tez zjechac z drogi ( juz bez jachtu ), jakies tez mam tam plany aby wyjechac do naszych wschodnich sasiadow.

http://moto.allegro.pl/chevrolet-blazer ... 45914.html

Spełnia kryteria i w przeciwieństwie do ruskiej konserwy z demobilu, jest fajny :)21

DMC przyczepy z jachtem nie podałeś.
"jestem tu nowy" od 2008 :)21

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » wt lip 03, 2012 7:18 am

I jeszcze jedna sprawa... Po co Ci jacht na Syberii...?
Nie trzymam Kobiet w domu...

erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra

Pawel P
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Pawel P » wt lip 03, 2012 8:06 am

DMC przyczepy z jachtem jeszcze dokladnie nie znam, nie mam przyczepy i nie wazylem dokladnie utki :wink:
10 lipca jacht powinien doplynac do Szczecina, gdzie bedzie wyciagany z wody do malego remontu, w tedy poznam dokladna wage. Przypuszczam, ze bez wyposazenia powinienem sie zmiescic w DMC 2T, ale samego wyposazenia bedzie pewnie 1,5T, ktore tez musze jakos ze soba zabrac.

Jacht na Syberii mi nie potrzebny, ale przewiezienie np. z Polski do Wloch przez najtansza firme jaka znalazlem to jakies 8kzl. Jezeli bede chcial w sezonie letnim jacht miec na Baltyku czy Polnocnym, a w zimie nad Adriatykiem, to koszty rosna dosc sporo. Przeplyniecie takiej trasy raczej odpada, problem jest ze znalezieniem zalogi na 3 miesiace zeglugi bo tyle czasu to zajmie, a koszty jeszcze wieksze takiego rejsu.

Syberia to moje marzenie z innej bajki, na oddzielny urlop :)21

Awatar użytkownika
kb-autostyle

Kontaktowanie:

Post autor: kb-autostyle » wt lip 03, 2012 8:35 am

Pawel P pisze:
Syberia to moje marzenie z innej bajki, na oddzielny urlop :)21
Jak chcesz wpław to po wielu rzekach postawisz żagiel - np. Woołga, po zalewach i jeziorach + silnik to możesz tym jachtem dopłynąć do Azji :) i w Ufie - Republika Baszkiria, wyładować się na transport, który nie jest już taki drogi w Rosji jak w Polsce i przewieźć się na Bajkał na przykład.
Jeżdżę na felgach kutych SLIK i dziur się nie boję. Offroadu też nie. Polecam.

Pawel P
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Pawel P » śr lip 04, 2012 3:01 pm

Propozycja bardzo ciekawa ale obawiam sie, ze jeszcze troszeczke za wczesnie jest aby zwiedzac Rosje w ten sposob. Znajomi ostatnio mieli bardzo duzo problemow z ich biorokracja, mimo posiadania potrzebnych wiz, zezwolen byli aresztowani, wytoczono im kilkukrotnie sprawy w sadach, az w koncu skonczylo sie na odprowadzeniu przez wojskowy statek poza wody terytorialne. http://www.podroze.pl/dzial/news-blog/j ... zka-/1461/

A tego Gaza ktos widzial ?
http://pojazdy.wojsko.com.pl/product_in ... ucts_id=50

Awatar użytkownika
kb-autostyle

Kontaktowanie:

Post autor: kb-autostyle » śr lip 04, 2012 5:36 pm

Pawel P pisze:Propozycja bardzo ciekawa ale obawiam sie, ze jeszcze troszeczke za wczesnie jest aby zwiedzac Rosje w ten sposob. Znajomi ostatnio mieli bardzo duzo problemow z ich biorokracja, mimo posiadania potrzebnych wiz, zezwolen byli aresztowani, wytoczono im kilkukrotnie sprawy w sadach, az w koncu skonczylo sie na odprowadzeniu przez wojskowy statek poza wody terytorialne. http://www.podroze.pl/dzial/news-blog/j ... zka-/1461/

A tego Gaza ktos widzial ?
http://pojazdy.wojsko.com.pl/product_in ... ucts_id=50
Nie widze w tym nic niewłasciwego. Trzeba zgłosić swój przejazd do każdego oddziału straży granicznej i FMS w rosji tam gdzie będę przypływać i dostać zgodę - takie są zasady i należy ich przestrzegać.
To chodzi o wody przybrzeżne , które sa strzeżone i każde wtargnięcie jest oczywiście karane. Nie zgłosili , nie dostali pozwolenia danego rewiru, narusznie , mandat.. to samo dotyczy wielu obszarów strzeżonych na terenie całej RF.. jeśli wyłowią Cię z tłumu, zatrzymają to będą nieprzyjemności.
"jakieś" zezwolenie jedno nie załatwia sprawy. Podobnie jak patronat ambasady.

Ale ja zupełnie o czym innym myślałem. Wpływasz z m. Bałtyckiego w St. Petersburg, rzekąNewą, potem do kanału wołgo-bałtyckiego i płyniesz aż do południowego Uralu..

Pełny rozmiar: http://voyagedon.ru/images/karta_pytei%282%29.jpg

Pawel P
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Pawel P » śr lip 04, 2012 8:50 pm

Nie pisalem, ze sa bez winy. Brak znajomosci lokalnych przepisow, wplyniecie ze strony gdzie nikt jeszcze nie wplyna jachtem turystycznym i przez co brak mozliwosci zgloszenia odpowiednim sluzbom, nie mozliwosc opuszczenia na czas wod terytolialnych przez zla pogode itd. To wszystko doprowadzilo do niezrecznej sytuacji dla kazdej ze stron. Tyle dobrze, ze cala przygoda zakonczyla sie dosc niskimi karami, gdyby nie slowianska przyjazn moglo byc gozej :wink:

Proponowana przez Ciebie trasa bardzo atrakcyjnie wyglada, mozna gdzies sie wiecej dowiedziec na ten temat?

Awatar użytkownika
kb-autostyle

Kontaktowanie:

Post autor: kb-autostyle » śr lip 04, 2012 9:14 pm

Pawel P pisze: Proponowana przez Ciebie trasa bardzo atrakcyjnie wygląda, można gdzieś się wiecej dowiedziec na ten temat?
klikać w ru-internecie :)
możesz na początek rejs kupić sobie po takiej trasie z Niemiec czy Angli albo Finlandii na 5 piętrowej "linerze"

strona ministerstwa wodnego transportu:
http://www.morflot.ru/vvt/

Pawel P
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Pawel P » sob lip 07, 2012 2:20 pm

Rozchodzilem to Panowie, odpuszczam Gaza.

Rosje zwiedze na motocyklu albo poplyne jachtem z motocyklem na pokladzie.

Pozostaje cos do ciagania 2x w roku jachtu, bus czy terenowka? Tym razem z miejszym budzetem w okolicach 10kzl, ale to chyba dyskusja na osobny temat.

Dziekuje za wybicie tego Gaza z glowy :wink:

Bachus8
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Bachus8 » sob paź 12, 2019 2:56 am

Planuję kupić Gaza 66 interesuję mnie gdzie jest mocowana tabliczka oraz numer ramy.A konkretnie czy jest nabity a może tzw.malowany.Proszę o konkretną odpowiedż

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » sob paź 12, 2019 9:32 pm

Kabal pisze:
sob cze 30, 2012 9:50 pm
Jak by ktoś miał wątpliwości, to Romek jest zajebany tanim rumem z Lidla. Więc jeśli nie wiadomo o cho chodzi, do niewiadomo i już :)21 Jak pozium niewadiomo osiągnie stan krytyczny to prośba do Mrocznego albo innych kolaborantów o postprzątanie burdlu ktory możemy razme albo sobob no uskutecznić
Obrazek
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » ndz paź 13, 2019 7:31 am

klucz13 pisze:
sob paź 12, 2019 9:32 pm
Kabal pisze:
sob cze 30, 2012 9:50 pm
Jak by ktoś miał wątpliwości, to Romek jest zajebany tanim rumem z Lidla. Więc jeśli nie wiadomo o cho chodzi, do niewiadomo i już :)21 Jak pozium niewadiomo osiągnie stan krytyczny to prośba do Mrocznego albo innych kolaborantów o postprzątanie burdlu ktory możemy razme albo sobob no uskutecznić
Obrazek
Ładne wykopki :)21
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
Ba
Kontaktowanie:

Post autor: Ba » ndz paź 13, 2019 9:52 am

Czytan i oczą nie wierzą. Dopiero potem data.
tel: 600298546

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » ndz paź 13, 2019 1:16 pm

Ale lot był niezły, sądząc po bełkocie. Nie pamiętam czy to wtedy Mroczny musiał usuwać cycki Romusiowych ex :)21
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » ndz paź 13, 2019 6:58 pm

To nie wtedy może pod sufitem kozę zainstalowaliscie?
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » ndz paź 13, 2019 7:07 pm

nie... :)12

erpe_roman

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz paź 13, 2019 7:51 pm

przeciętny europejczyk przeżywa w swoim życiu około 1450 dni na kacu :D
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » ndz paź 13, 2019 7:55 pm

Obrazek

Obrazek

erpe_roman

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”