RUMUNIA 2019

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Re: RUMUNIA 2019

Post autor: bert » wt maja 07, 2019 10:27 am

Kabal pisze:
wt maja 07, 2019 9:53 am
bert pisze:
wt maja 07, 2019 9:12 am
Kabal pisze:
wt maja 07, 2019 5:43 am

Ja o specyficznej męskiej relacji między Bertem a Piotrusiem. :)21
ponosi Ciebie jakaś niezdrowa fascynacja, fantazja pcha na manowce...
serio nie możecie swoich życiowych problemów załatwiać na swój rachunek w swoim kąciku?
:)21
No chyba, że wiesz coś czego ja nie wiem, może Piotruś Ci się z swoich marzeń zwierzał?
Skoro jesteście na takim etapie, spróbuj mu wytłumaczyć, że nic z tego.
Opcja: "oba samce" mnie nigdy nie interesowała, ba wzbudza nawet pewne obrzydzenie na myśl sama.
Nichże z Twoja pomocą chłopak znajdzie inny obiekt westchnień... o... może Ty?
Ależ ja miałem na myśli jeno Waszą forumową relację i niemal codzienną wymianę uprzejmości. A co tam Ty sam sobie dopowiedziałeś to Freud badał :)21
no gdzie Ty wobec tego dopatrzyłeś sie tu "męskości" relacji?
przemyśl sobie to puki nie jest za późno ;)
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » wt maja 07, 2019 10:54 am

bert pisze:
wt maja 07, 2019 10:27 am
Kabal pisze:
bert pisze:
wt maja 07, 2019 9:12 am

ponosi Ciebie jakaś niezdrowa fascynacja, fantazja pcha na manowce...
serio nie możecie swoich życiowych problemów załatwiać na swój rachunek w swoim kąciku?
No chyba, że wiesz coś czego ja nie wiem, może Piotruś Ci się z swoich marzeń zwierzał?
Skoro jesteście na takim etapie, spróbuj mu wytłumaczyć, że nic z tego.
Opcja: "oba samce" mnie nigdy nie interesowała, ba wzbudza nawet pewne obrzydzenie na myśl sama.
Nichże z Twoja pomocą chłopak znajdzie inny obiekt westchnień... o... może Ty?
Ależ ja miałem na myśli jeno Waszą forumową relację i niemal codzienną wymianę uprzejmości. A co tam Ty sam sobie dopowiedziałeś to Freud badał :)21
Że dwóch chłopów z Was, fakt nie musiałem tego podkreślać, ale zrobiłem to celowo oczywiście. A, że między Wami od jakiegoś czasu iskrzy to postanowiłem się ponaigrywać :)21
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt maja 07, 2019 11:16 am

Kabal pisze:
wt maja 07, 2019 10:54 am
bert pisze:
wt maja 07, 2019 10:27 am
Kabal pisze:

Że dwóch chłopów z Was, fakt nie musiałem tego podkreślać, ale zrobiłem to celowo oczywiście. A, że między Wami od jakiegoś czasu iskrzy to postanowiłem się ponaigrywać :)21
każdy ma takie poczucie humoru na jaki... go stać. Generalnie OK. Rozumiem :)21
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
JayJay

Post autor: JayJay » wt maja 07, 2019 9:34 pm

Bert odnośnie tych map to chodzi Ci bardziej o drogowe są w miarę dokładne czy bardziej topograficzne. Co z mapami na GPS? Moja drogowa mapa GPS jest już trochę nieaktualna i nie wiem jak z dokladnoscia
Samurai SJ410
Toyota Hilux

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt maja 07, 2019 10:59 pm

JayJay pisze:
wt maja 07, 2019 9:34 pm
Bert odnośnie tych map to chodzi Ci bardziej o drogowe są w miarę dokładne czy bardziej topograficzne. Co z mapami na GPS? Moja drogowa mapa GPS jest już trochę nieaktualna i nie wiem jak z dokladnoscia
mapy pasm górskich. 30 -tki; 50- tki lub 60 -tki. Jest tego trochę na rynku jak dobrze pogrzebać
ot choćby takie:
https://www.arttravel.pl/padis-mapa-1-3 ... 9638683403

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » ndz lis 10, 2019 11:36 pm

MarcinZeth
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: MarcinZeth » wt lis 19, 2019 6:19 am

Na wikilock są tracki z Rumunii, Ukrainy, Gruzji i wielu innych krajów. Stamtąd bierzemy i tam wygrywamy swoje (aplikacja na androida Locus Map Pro)
Pajero II 2.8 SS

Awatar użytkownika
purti

Post autor: purti » wt lis 19, 2019 7:35 am

A potem zatory na trackach i zakazy wjazdu przy akompaniamencie wkurwu lokalesów.
Bubaru outback na A/T :)21
DR 750s

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt lis 19, 2019 7:59 am

się czepiasz, przecież samemu coś to strach jest :)21

Adamo

Post autor: Adamo » wt lis 19, 2019 10:06 am

bert pisze:
wt lis 19, 2019 7:59 am
Ostatnio kumpel opowiadał mi piękną historię jak w Rumunowie jeździli na czuja :)21
Zawieźli busem kilka KTM-ów. Chłopaki dużo jeżdżą i startują w jakiś zawodach więc ogarniają enduraki dość dobrze.
Trafili w miejsce gdzie kończyła się droga i był bardzo stromy zjazd w dół (taki, że nie dało się pieszo wdrapać). Wiedzeni wieloletnim doświadczenie, że jak zjadą w dół to na pewno gdzieś wyjadą... zjechali. Nie dało się już wyjechać, bo wszędzie dookoła były pionowe urwiska po kilkaset metrów.
Spędzili tam noc mając cienkie ciuchy enduro i resztkę wody do picia. W nocy była zarąbista burza. Przez kolejny dzień też im się nie udało wyjechać. W kolejny porzucili motury i drąc ciuchy zjechali na dupach z jakiegoś odrobinę mniej pionowego urwiska. Pod koniec dnia ich znaleźli :)21
Motury zostały tam na tydzień, bo lokalesi nie dali rady ich wydobyć nawet przy użyciu helikoptera :)21
Po tygodniu znów pojechali do Rumunowa i po 10 godzinach walki z taśmami i wyciągarkami wydobyli motury.
Teraz już nie zjeżdżają jak nie mają pewności co do możliwości wyjazdu :)21
Po wysłuchaniu tej historii poniekąd zrozumiałem osoby, które nie mając żadnego doświadczenia nie chcą pchać się samotnie w te góry :roll:

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » wt lis 19, 2019 11:10 am

Dobre.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
JayJay

Post autor: JayJay » wt gru 31, 2019 6:57 pm

Adamo pisze:
wt lis 19, 2019 10:06 am
bert pisze:
wt lis 19, 2019 7:59 am
Ostatnio kumpel opowiadał mi piękną historię jak w Rumunowie jeździli na czuja :)21
Zawieźli busem kilka KTM-ów. Chłopaki dużo jeżdżą i startują w jakiś zawodach więc ogarniają enduraki dość dobrze.
Trafili w miejsce gdzie kończyła się droga i był bardzo stromy zjazd w dół (taki, że nie dało się pieszo wdrapać). Wiedzeni wieloletnim doświadczenie, że jak zjadą w dół to na pewno gdzieś wyjadą... zjechali. Nie dało się już wyjechać, bo wszędzie dookoła były pionowe urwiska po kilkaset metrów.
Spędzili tam noc mając cienkie ciuchy enduro i resztkę wody do picia. W nocy była zarąbista burza. Przez kolejny dzień też im się nie udało wyjechać. W kolejny porzucili motury i drąc ciuchy zjechali na dupach z jakiegoś odrobinę mniej pionowego urwiska. Pod koniec dnia ich znaleźli :)21
Motury zostały tam na tydzień, bo lokalesi nie dali rady ich wydobyć nawet przy użyciu helikoptera :)21
Po tygodniu znów pojechali do Rumunowa i po 10 godzinach walki z taśmami i wyciągarkami wydobyli motury.
Teraz już nie zjeżdżają jak nie mają pewności co do możliwości wyjazdu :)21
Po wysłuchaniu tej historii poniekąd zrozumiałem osoby, które nie mając żadnego doświadczenia nie chcą pchać się samotnie w te góry :roll:
Nie że strach samemu tylko czasem możesz przejechać setki km i nic ciekawego nie znaleźć a co do kolegów to grubo poszli nie sprawdzając co jest przed nimi.

Mnie się nie udało wyjechać żona wylądowała w szpitalu 2dni przed wyjazdem szczęście w nieszczęściu że to się stało tu a nie tam gdzieś w górach. Nic pozostało marzyć i próbować w przyszłości
Samurai SJ410
Toyota Hilux

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt gru 31, 2019 7:21 pm

JayJay pisze:
wt gru 31, 2019 6:57 pm

Nie że strach samemu tylko czasem możesz przejechać setki km i nic ciekawego nie znaleźć a co do kolegów to grubo poszli nie sprawdzając co jest przed nimi.
:)9

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt gru 31, 2019 8:20 pm

bert pisze:
wt gru 31, 2019 7:21 pm
JayJay pisze:
wt gru 31, 2019 6:57 pm

:)9
no i co się dziwisz, macdonaldsa nie było :)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”