RUMUNIA 2022
Moderator: Misiek Bielsko
RUMUNIA 2022
Tradycyjnie temat czas założyć 

Większość moich postów mogła powstać pod wpływem używek zatem wyrażają jedynie moją aktualną opinię.
Re: RUMUNIA 2022
Tradycyjnie to bert zakładał …
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Młode Wilczki są szybsze 
niech gonią

niech gonią
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Czy ja wiem czy młodsze... 

Większość moich postów mogła powstać pod wpływem używek zatem wyrażają jedynie moją aktualną opinię.
Obaj macie problemy z kalendarzem

Zbowid

Ja go jeszcze nie kopnąłem... 

co tam w tej Rumunii ? dawno nie byłem
ptaszki cwiekaja, że spore mandaty lepią
swoją drogą ...na fejsie był temat jak dwa lata się do rumunii szykowali i teraz zapraszają na wspólną projekcje
mogą doradzić co i jak ?
zabudowa kosztowała coś koło 12 tys. i dalej z braku czasu nastąpił koniec oglądania
ptaszki cwiekaja, że spore mandaty lepią
swoją drogą ...na fejsie był temat jak dwa lata się do rumunii szykowali i teraz zapraszają na wspólną projekcje
mogą doradzić co i jak ?

zabudowa kosztowała coś koło 12 tys. i dalej z braku czasu nastąpił koniec oglądania
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
A ta Rumunia to ładniejsza niż Ukraina?[by][/b]
zależy.... gdzie tobie bliżej do gnoju ?
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
Do gnoju, czytaj mocnego off'u Ukraina jest lepsza.
Rumunowo za to ma mocne walory turystyczne.
Rumunowo za to ma mocne walory turystyczne.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
bezdyskusyjnie, UKR ma tylko jedna zaletę, jak kto szuka taniosci
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- minizbowid
-
Jak byłem u Rumunów w 2019, to ceny ciut niższe od tych w Polsce (mówię o zakupach, paliwie itp), knajpy różnie... Jedne są drogie, a inne bajecznie tanie i pyszne. W Konstancie polubiłem się z miejscowymi greckimi emigrantami, żarcie kosmos.
Ankohol chyba w tej samej cenie, paliwo wtedy również bardzo zbliżone.
Hotel 3* w satumare, około 70zl za osobę. Konstanca około 90, bo nad morzem
A i przy Kauflandzie mają stoiska z grillem, można tanio zjeść
Ankohol chyba w tej samej cenie, paliwo wtedy również bardzo zbliżone.
Hotel 3* w satumare, około 70zl za osobę. Konstanca około 90, bo nad morzem

A i przy Kauflandzie mają stoiska z grillem, można tanio zjeść

Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

Mnie bardziej niż jedzenie i alkohol interesuje fajny ciężki teren i zwiedzanie trudno dostępnych interesujących miejsc
No i oczywiście przyroda
a z dobrodziejstw cywilizacji to jakaś fajna sana ze strumieniem 

- minizbowid
-
Niestety byłem osobówką, więc terenowo się nie wypowiem.
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

- kwiatek.pl
- jestem tu nowy...
- kwiatek.pl
- jestem tu nowy...
Te zakazy to takie jak u nas ze nie można i już czy postawiane jest coś realnie na drogach zamkniętych albo na takich , którymi poruszać się nie wolno ?
jak miniesz szlaban to miejscowi od razu zawiadomią odpowiednie organa, chyba że miajasz z nimi wtedy inna gadkakwiatek.pl pisze: ↑wt lut 22, 2022 2:19 pmTe zakazy to takie jak u nas ze nie można i już czy postawiane jest coś realnie na drogach zamkniętych albo na takich , którymi poruszać się nie wolno ?

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- kwiatek.pl
- jestem tu nowy...
No to wsio już kumamlbl78 pisze: ↑wt lut 22, 2022 2:40 pmjak miniesz szlaban to miejscowi od razu zawiadomią odpowiednie organa, chyba że miajasz z nimi wtedy inna gadkakwiatek.pl pisze: ↑wt lut 22, 2022 2:19 pmTe zakazy to takie jak u nas ze nie można i już czy postawiane jest coś realnie na drogach zamkniętych albo na takich , którymi poruszać się nie wolno ?![]()

To jak się z nimi zgadać?
RO tablice założyć?
2020 był ostatnim rokiem w którym Rumunia mogła pozostać przy swojej (starej) ustawie o lasach. Gdyby jej nie dostosowali do chujnijnych wymogów chujnia dowaliła by im wysokie kary pieniężne. Obecnie - przynajmniej w świetle prawa - jest jak w najjaśniejszej (i całej reszcie chujni). Obowiązuje zakaz wjazdu na tereny leśne. Koniec kropka.
Tyle prawo. Jest jeszcze codzienność, ale to już indywidualne... ryzyko.
Jest również jeszcze wiele miejsc w które można na legalu wbijać, ale w tym celu trzeba znać teren i panujące tam stosunki własności. Tego nie znajdziecie na "milion siedemset razy powielonym tracku wycieczek wakacyjnych upalaczy".
Nb patrząc przez lata, na to co odwali tam wakacyjni ofrołderzy (na szczęście nie wszyscy są z tej kategorii) to obostrzenia wyjdą na plus przyrodzie i krajobrazom.
Tyle prawo. Jest jeszcze codzienność, ale to już indywidualne... ryzyko.
Jest również jeszcze wiele miejsc w które można na legalu wbijać, ale w tym celu trzeba znać teren i panujące tam stosunki własności. Tego nie znajdziecie na "milion siedemset razy powielonym tracku wycieczek wakacyjnych upalaczy".
Nb patrząc przez lata, na to co odwali tam wakacyjni ofrołderzy (na szczęście nie wszyscy są z tej kategorii) to obostrzenia wyjdą na plus przyrodzie i krajobrazom.
nie prawda to jest

Litwa, Łotwa, Estonia, Finlandia i Szwecja jakoś mają inne prawo w tym względzie

to miłe zaskoczenie, acz wydaje się mi, że Litwa Łotwa Estonia maja takie samo jak u nas (sądząc po znajomych co w czasie jednej wycieczki tamże załapali się na mandaty na Litwie i w Estonii, nie wiem (przyznaje) jak w Szwecji i Finlandii. Być może jest to kwestia "państwowości" lub "prywatności" obszarów.
A być może że ciut szerzej korzystają z "dopuszczenia dróg leśnych do ruchu publicznego"*
co nie znaczy, że można se wjechać do lasu po uważaniu wjeżdżającego
* różnie się to nazywa w różnych krajach dla pewnego uproszczenia użyłem polskiego określenia
Jak kovidy nie pokrzyżują planów to będę to sprawdzał w maju i czerwcu

tam ciut inaczej niż u nas, u nas z zasady nie wolno, u nich jest wiele wyłączeń w zasadzie po drogach wolno prawie wszędzie, nie wolno po parkach i takich tam, a te bywają nie oznaczone nawet, tak samo jak z kampowaniem na dziko, wolno w zasadzie bez ograniczeń (chyba że właściciel nie pozwala) warunek nie zostawić po sobie śladów, przepisy co do rozpalania ognia są różne w zależności od pory roku, kraju i miejsca
miejc z darmowym kampingiem z wiatami tojtojami itp dość dużo
miejc z darmowym kampingiem z wiatami tojtojami itp dość dużo