Zmiany klimatu
Moderator: Misiek Bielsko
- Misiek Cypr
-
Re: Zmiany klimatu
To jest tak, jak z wyciągarką: posiadanie, nie zwalnia z myślenia

Zbowid

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
przeca są takowe co nei mają zewnętrznego bezpiecznika

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
które ?

są z wewnętrznymi, automatycznymi, nie mające wihajstra z zewnątrz 
co innego jest fakt że są tacy co nie używają, nawet jak mają

co innego jest fakt że są tacy co nie używają, nawet jak mają
każda broń myśliwska ma bezpiecznik zewnętrzny, włączany jest albo automatycznie lub ręcznie, automatycznie tylko przy ładowaniu dalej to operator decyduje czy użyć
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Dobre podsumowanie obecnej walki o klimat https://www.youtube.com/watch?v=CX9z0yFfyJQ
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
majster po pierwe to USA więc nie ma czegoś takiego jak broń myśliwska, w "artykule" przewija się co chwile zamiennie karabin

i są konstrukcje bez zewnętrznych bezpieczników (co nie oznacza, że nie mają automatycznych, przeciw-upuszczeniowych itp)
są nowoczesne konstrukcje które "wiedzą" nawet czy trzymasz broń jedną, czy dwiema rękami

ale trzeba być nie lada specem od logiki żeby przeładowaną strzelbę (z pociskiem w komorze i napiętą sprężyną znaczy) schować pod psa a potem być zaskoczonym
to jest insza inszość, to jak zostawić nabitą odbezpieczoną broń z małym dzieckiem
pytanie, komu odpadnie głowa i jak szybko
ale z drugiej strony, jest cała masa ludzi noszących odbezpieczoną i załadowaną broń na jajkach (time respons mniejszy o 0,3s).... więc czemu mnie to nie dziwi

pytanie, komu odpadnie głowa i jak szybko

ale z drugiej strony, jest cała masa ludzi noszących odbezpieczoną i załadowaną broń na jajkach (time respons mniejszy o 0,3s).... więc czemu mnie to nie dziwi
na filmach to odwrotnie - grożą nieprzeładowanym glockiem a przeładowują w kolejnej fazie stopniowania napięcia

- Misiek Cypr
-
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
polskiej milicji nieobywatelskiej. Ja bym się bał dać mu pistolet na wodę bo by jeszcze całą komendę zalał. Taki zdolny gość

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- minizbowid
-
Czy dwa wina tygodniowo to dużo 
Pytanie z dzisiejszej GW.
Jak dla mnie duuuużo, bardzo dużo ...
Wyczytałem też, że statystyczny Polak wypija 12L czystego alkoholu. 2,5L gorzały miesięcznie.
Qrde, mnie to chyba by zabiło.
Tak se liczę. 4-5 flaszek rocznie, przyjmując założenie, że litrowe. Kilkanaście, niech będzie kilkadziesiąt ( 30-40 ? ) piw, rocznie oczywiście. Przy tym zbiorowe czytanie na Mamutach znacząco podnosi te statystki
Chyba nie jestem patriotą, nie wspieram finansowo rządu

Wyczytałem też, że statystyczny Polak wypija 12L czystego alkoholu. 2,5L gorzały miesięcznie.
Tak se liczę. 4-5 flaszek rocznie, przyjmując założenie, że litrowe. Kilkanaście, niech będzie kilkadziesiąt ( 30-40 ? ) piw, rocznie oczywiście. Przy tym zbiorowe czytanie na Mamutach znacząco podnosi te statystki

Chyba nie jestem patriotą, nie wspieram finansowo rządu

***** USA
ta sama wybiórcza niedawno podawała że 18 litrówZbychoS pisze: ↑pt sty 27, 2023 7:55 pmCzy dwa wina tygodniowo to dużo
Tak se liczę. 4-5 flaszek rocznie, przyjmując założenie, że litrowe. Kilkanaście, niech będzie kilkadziesiąt ( 30-40 ? ) piw, rocznie oczywiście. Przy tym zbiorowe czytanie na Mamutach znacząco podnosi te statystki![]()
![]()
![]()
Chyba nie jestem patriotą, nie wspieram finansowo rządu![]()
![]()

„Ludzie beda jeść owady, nie wiedząc o tym. UE zezwoliła na dodawanie owadów (świerszczy domowych) do chleba, makaronów i innych półproduktów „dla ogółu społeczeństwa” w nowym roku 2023. Chociaż jest zbyt mało opublikowanych dowodów na temat alergii i możliwych reakcji anafilaktycznych , Komisja Europejska uważa, że nie ma potrzeby wprowadzania szczególnych wymagań dotyczących etykietowania w przypadku możliwych reakcji alergicznych. Istnieje jednak duże prawdopodobieństwo, że osoby uczulone na skorupiaki, mięczaki i roztocza kurzu domowego również doświadczą reakcji alergicznych po spożyciu produktów z dodatkiem świerszczy. Może to również prowadzić do nowych reakcji alergicznych na podłoże, którym żywią się owady. W związku z tym wymóg dotyczący etykietowania istnieje tylko wtedy, gdy produkt zawiera proszek „Acheta domesticus”. To znaczy: ludzie muszą sami zobaczyć, czy „Acheta domesticus” jest mielona na proszek i mieszana ze świerszczami domowymi, i muszą na własną odpowiedzialność sprawdzić, czy nie mają na nią reakcji alergicznej. Zezwolenie wchodzi w życie z dniem 24 stycznia 2023 r. Osoba odpowiedzialna za udzielenie zezwolenia: Ursula Von der Leyen W najbliższym czasie w sprzedaży mogą pojawić się następujące produkty „przeznaczone dla ogółu społeczeństwa” z dodatkiem świerszczy domowej (Acheta domesticus): - chleb wieloziarnisty - bułki wieloziarniste - Krakersy i paluszki chlebowe - Batony zbożowe - Suche premiksy do wyrobów piekarniczych - ciastka - Makaron suchy nadziewany i nienadziewany - sosy - Przetwory ziemniaczane - dania na bazie roślin strączkowych i warzyw - Pizza - Makarony ogólne i produkty z serwatki w proszku - Analogi mięsa (wegetariańskie zamienniki mięsa) ) - Zupy i koncentraty zup, zupy w proszku - Przekąski na bazie mąki kukurydzianej - Napoje piwne - Wyroby czekoladowe, orzechy i nasiona oleiste - Przekąski (oprócz chipsów) i przetwory mięsne. Oto protokół UE, źródło - Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, 04.01.2023
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DE/TXT/PDF/... „
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DE/TXT/PDF/... „
WSZYSTKO W SWOIM CZASIE , POTEM PRZYJDZIE NASTĘPNY KROK . Cóż, nie stawiajmy wózka przed Karaluchymi, ale ta nowość w proszku białkowym (mąka) dla owadów w diecie człowieka to tylko przekąska, przystawka. W tej chwili na rynku rolno-spożywczym są tylko trzy/cztery małe różne gatunki owadów, które są dopuszczone przez Unię Europejską. Ale w przypadku, gdy większość konsumentów w końcu zaakceptuje te stworzenia poprzez żywność przemysłową, a dobrze w tym konkretnym przypadku, firma YNSECT (przemysłowa hodowla owadów na żywność dla ludzi), nie będzie zwlekać z przejściem na inne gatunki owadów . Największe, Największe, Najgrubsze, Najbardziej Egzotyczne owady, słowem będzie wszystko. Podejrzewam, że kraje azjatyckie będą pierwszymi eksporterami tej nienaturalnej maszynerii, aby zaopatrywać Farmy Technologiczne gdziekolwiek się one znajdują . Na chwilę obecną pionierem w tej dziedzinie jest Francja ze swoją firmą „YNSECT”. Mąka z owadów dosłownie zastąpi mąkę zbożową, więc pozostałe plony zbóż z pewnością zostaną wykorzystane do karmienia tych owadów przeznaczonych do spożycia przez ludzi. Jak ironicznie. Później ci Rolnicy z Imperium YNSECT, aby jeszcze bardziej zwiększyć produkcję po niższych kosztach, będą hodować tylko jeden dobrze wyselekcjonowany gatunek, który rozmnaża się masowo, szybko rośnie, jest bogaty w białko i żywi się wszelkiego rodzaju odpadów organicznych, a następnie rośnie bez specjalnej opieki , takich jak karaluch olbrzymi (Cafard). Lub nawet bezpośrednio wszystkie gatunki karaluchów, zarówno małych, jak i dużych. Zawsze zysk, zysk i zawsze większy zysk! Ci eugenicy nie działają po to, by ratować gospodarkę, a tym bardziej po to, by ratować ludzkość . Zobaczycie, że owadów będzie coraz więcej prezentować tivi, i to we wszystkich sosach w krótkim czasie, zrozumcie, że ci psychopaci chcą, żebyśmy żywili się wyłącznie przemienionymi owadami, i to w przyszłości bardzo bliskiej . Jestem prawie pewien, że nawet programy telewizyjne typu "Top Chef" itp..., przyczynią się do tego telewizjw wnosząc swoje przymrużenie oka... Świat mączki z owadów do użytku przez ludzi dopiero się zaczyna . Dobra dieta.-------------(Yann Delaforêt).