Wypadało by dodać jeszcze zdjęcie dzika...
Zmiany klimatu
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Zmiany klimatu
Zbowid

No to idę do tego źródła, które informuje mnie, iż "page not found". Treściwe i wiarygodne.
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
a tymczasem w Brukseli: https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/ak ... eo/e4lzvtc
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
akurat ci z milicji to umieli się takimi posługiwaćczarny bielsko pisze: ↑pt sty 27, 2023 4:58 pmpolskiej milicji nieobywatelskiej. Ja bym się bał dać mu pistolet na wodę bo by jeszcze całą komendę zalał. Taki zdolny gość![]()

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Obowiązkowe strzelanie chyba raz w roku. Raz! 

Zbowid

- lesio jeep
-
jak byś miał choć jedną szarą komórkę to byś sobie sam wyguglal obecnie yewropejskom homologacje
majom 2 robale i jedna gąsienica
https://france.representation.ec.europa ... 2-02-11_fr
a przetłumacz to sobie sam translatorskiem dla inteligentnych inaczej

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Mistrzu... Jak się podaje rewelacje, i zamieszcza do tego źródło - to powinno się zadbać, aby źródło było rzetelne i dostępne. To informacyjnie tylko. Zasadniczo ludzie, którzy pisali jakieś tam prace naukowe (przynajmniej jedną w życiu) zdają sobie z tego sprawę. Przynajmniej powinni. Od reszty oczywiście nie należy tego oczekiwać, a tym bardziej wymagać 

- lesio jeep
-
no niestety kluczu nie zadbał o dostępność severa komisji europejskiej bo właśnie tam odsyłałmisman pisze: ↑sob sty 28, 2023 6:38 pmMistrzu... Jak się podaje rewelacje, i zamieszcza do tego źródło - to powinno się zadbać, aby źródło było rzetelne i dostępne. To informacyjnie tylko. Zasadniczo ludzie, którzy pisali jakieś tam prace naukowe (przynajmniej jedną w życiu) zdają sobie z tego sprawę. Przynajmniej powinni. Od reszty oczywiście nie należy tego oczekiwać, a tym bardziej wymagać![]()
a ja twierdze ze zdolność samodzielnego myślenia i szukania źródła to coś więcej niż twój magister z religioznawstwa

tak reasumując chodziło o to ze będziecie wpierdalać nieświadomie karaluchy nazwane białkiem zwierzęcym w waszych marketowych przysmakach
ja też ale świadomie od lat zajadam się prażoną szarańczom i mangowymi gąsienicami i nie czekałem na zgodę chujni
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
wstaw swoje zdjęcie, chyba będzie pasić

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
cóż ci co nie mają szczęścia w myśleniu nie nadążą

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Niedługo wszyscy zwiekszymy ...
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
U nas promuje się siedzenie w domu w waciakach i podwójne pierzyny. Oraz rower jako środek komunikacji dla zamożnych, lub perpedes dla biedniejszych.
Mnie się natomiast wydaje, że jakość przekazu jest dość istotną kwestią w samym przekazie. Bełkot, półsłówka, niedopowiedzenia, niedbałość o formę itp. a następnie odwoływanie się do inteligencji rozmówcy (lub jej braku), świadczy (IMO) niebywale źle o autorze tak "skonstruowanych" wypowiedzi.lesio jeep pisze: ↑sob sty 28, 2023 7:11 pm
no niestety kluczu nie zadbał o dostępność severa komisji europejskiej bo właśnie tam odsyłał
a ja twierdze ze zdolność samodzielnego myślenia i szukania źródła to coś więcej
Ale co ja tam wiem, po religioznawstwie

Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Fajny artykuł. Trafny.
i fajna puenta
Jeśli za siedem lat mam nie posiadać samochodu i nie jeść mięsa, to przeprowadzę się tam, gdzie będzie to dozwolone
Jeśli za siedem lat mam nie posiadać samochodu i nie jeść mięsa, to przeprowadzę się tam, gdzie będzie to dozwolone
I doskonałe podsumowanie ekoaktywizmu na przykładzie Grety.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Łukasz ale ja mówię o dzisiejszej milicji czy jak ich tam zwałlbl78 pisze: ↑sob sty 28, 2023 11:46 amakurat ci z milicji to umieli się takimi posługiwaćczarny bielsko pisze: ↑pt sty 27, 2023 4:58 pmpolskiej milicji nieobywatelskiej. Ja bym się bał dać mu pistolet na wodę bo by jeszcze całą komendę zalał. Taki zdolny gość![]()
nie to co teraz
![]()

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
ewentualnie przestanę oddychać i na pewno nie będzie mi przykro z tego powodu

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Produkując jak to pisał onegdaj Bert : żużel radioaktywny.
toć mówię, że nie ma z czym porównywać i nawet czasem obrazą dla starej milicji, która jednak z pałą potrafiła gonić nawet za dobrze zbudowanymi młodzikami (fakt czasem zebrali po ryju, ale przynajmniej próbowali), a nie za 14-letnimi dziewczynkamiczarny bielsko pisze: ↑ndz sty 29, 2023 11:58 amŁukasz ale ja mówię o dzisiejszej milicji czy jak ich tam zwałlbl78 pisze: ↑sob sty 28, 2023 11:46 amakurat ci z milicji to umieli się takimi posługiwaćczarny bielsko pisze: ↑pt sty 27, 2023 4:58 pm
polskiej milicji nieobywatelskiej. Ja bym się bał dać mu pistolet na wodę bo by jeszcze całą komendę zalał. Taki zdolny gość![]()
nie to co teraz
![]()
![]()
to samo się tyczy i drogówki i całej reszty, przynajmniej mniej więcej znali kodeks drogowy
Idealizujesz Waść.lbl78 pisze: ↑ndz sty 29, 2023 7:05 pmtoć mówię, że nie ma z czym porównywać i nawet czasem obrazą dla starej milicji, która jednak z pałą potrafiła gonić nawet za dobrze zbudowanymi młodzikami (fakt czasem zebrali po ryju, ale przynajmniej próbowali), a nie za 14-letnimi dziewczynkamiczarny bielsko pisze: ↑ndz sty 29, 2023 11:58 amŁukasz ale ja mówię o dzisiejszej milicji czy jak ich tam zwał![]()
to samo się tyczy i drogówki i całej reszty, przynajmniej mniej więcej znali kodeks drogowy
Ja pamiętam.
Słynny sierżant w Mińsku Mazowieckim. Wspominałem go dziś ( zięciowi opowiadałem ).
Woziłem pieczarki na giełdę do Warszawy, zazwyczaj w MM byłem haltowany przez powyższego i pan milicjant pokazywał sztuczkę.
Kazał skręcić na maxa kierownicę i ... pacz Pan, luz na pół obrotu kierownicy

Nnooo ... Żuki i Tarpany tak miały zaraz po wyjeździe z fabryki, wszystkie ... Fabryczne ustawienie

Po pierwszym razie zawsze woziłem torbę grzybów. Pan się nie krygował, brał zawsze.
W sumie, znał się na robocie

***** USA
w każdym systemie są i dobre i złe jednostki, ale ogólny obraz jest przez średnią "pracowników"
teraz też znajdziesz bardzo dobrych policjantów, oddanych pracy, znających prawo i takie tam, ale to niestety nie jest reguła, zwłaszcza w prewencji
moim hitem ostatnim było zatrzymanie przez patrol za przekroczenie prędkości, przy czym nie wiedzieli jakie jest ograniczenie, nie wiedzieli, co to jest skrzyżowanie i jak działa, i był to patrol policji drogowej, z radiowozem ze spalonymi żarówkami
drugi genialny przykład, szwagier dostał mandat za parkowanie na podjeździe przy domu, bo pani na oko wyglądało, że nie ma odpowiednich odległości.... powiem, tylko że podjazd ma 10m długości i jakieś 5 szerokości, chodnik w tym miejscu ma metr, a auto stoi tylko połową na podjeździe (cirka zostaje 3m szerokości, nawet jakby stało całe na podjeździe )
więc wiesz Pan z luzami na układzie, które w tarpanie są nawet po wyjeździe z fabryki, jest mało przekonujący jako zły przykład,
z dobrych przykładów też bym kilka znalazł

teraz też znajdziesz bardzo dobrych policjantów, oddanych pracy, znających prawo i takie tam, ale to niestety nie jest reguła, zwłaszcza w prewencji
moim hitem ostatnim było zatrzymanie przez patrol za przekroczenie prędkości, przy czym nie wiedzieli jakie jest ograniczenie, nie wiedzieli, co to jest skrzyżowanie i jak działa, i był to patrol policji drogowej, z radiowozem ze spalonymi żarówkami

drugi genialny przykład, szwagier dostał mandat za parkowanie na podjeździe przy domu, bo pani na oko wyglądało, że nie ma odpowiednich odległości.... powiem, tylko że podjazd ma 10m długości i jakieś 5 szerokości, chodnik w tym miejscu ma metr, a auto stoi tylko połową na podjeździe (cirka zostaje 3m szerokości, nawet jakby stało całe na podjeździe )

więc wiesz Pan z luzami na układzie, które w tarpanie są nawet po wyjeździe z fabryki, jest mało przekonujący jako zły przykład,
z dobrych przykładów też bym kilka znalazł

https://ca.news.yahoo.com/5-memphis-pol ... LHDNrGwPGT
Sympatyczni młodzi ludzie.
Sympatyczni młodzi ludzie.