"koncik" motocyklowy 2
Moderator: Misiek Bielsko
- Misiek Cypr
-
Re: "koncik" motocyklowy 2
Mnie nawet 600 to za dużo, absolutnie nie bawi mnie zapindalanie, winkle i owszem, lubię. Ale po co, jak 125 Rometem, na winklach objeżdżam barana na R1? Albo chińską 400 na wjeździe na autostradę muszę omijać Hayabuze, bo gościu się boi w zakręcie położyć?
Jak robię to takim gównianym sprzętem, to jest zabawa, a takim supersportem, to żadna zabawa objeżdżać innych. Samo zapieprzanie nudne jest na dłuższą metę.
Jak robię to takim gównianym sprzętem, to jest zabawa, a takim supersportem, to żadna zabawa objeżdżać innych. Samo zapieprzanie nudne jest na dłuższą metę.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Czy napewno wiesz o czym piszesz ?Kabal pisze: ↑sob maja 11, 2024 10:09 amNic a nic. Nowe sporty są pojebane ale jednocześnie nudne. Jeżdżą same. Do tego pozycja niewygodna. Zupełnie nie odnajduję funu z takiego stylu jazdy. Do tego skuteczność zawieszenia ujemna na naszych drogach. Zdecydowanie wolałbym 1390 Adventure, a jak miałby być bardziej drogowy to multistradę v4s, chociaż to też bez sensu![]()
Superbajk to jest max.Max czego można zażyć. Są to niekiepskie maszynki . I nieustająco , jakbyco to nieja...
Ostatni kontakt miałem ze starą cbr600 , ponoć turystyk

500m przejechałem spokojnie .Potm już szajaba.
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
Najmocniejsze czym jeździłem to S1000RR
i serio nic a nic nie pożądam. Play station, które jedzie samo. Szybkie okrutnie, fakt, ale nic się nie dzieje, bo nie jesteś w stanie dojść do limitów tej maszyny
po prostu świat szybciej niż zwykle znika po bokach. Ja absolutnie doceniam poziom rozwoju technologii, ale niespecjalnie znajduję przyjemność w takiej formie. Jakoś mój analogowy nieokrzesaniec, który mi czasem przypomina, że powinienem być skupiony i precyzyjnie wydawać polecenia, zdecydowanie bardziej mnie bawi.
I serio, w górach, u nas, gdzie asfalty mają bardzo dyskusyjną jakość, a zakręty są ciasne, wklepię sportowi dość sprawnie, bo i dysproporcje mocy pozwalają się przy większych prędkościach wykorzystać i zawieszenie mu nie pozwoli jechać tak agresywnie jak moje pozwala

I serio, w górach, u nas, gdzie asfalty mają bardzo dyskusyjną jakość, a zakręty są ciasne, wklepię sportowi dość sprawnie, bo i dysproporcje mocy pozwalają się przy większych prędkościach wykorzystać i zawieszenie mu nie pozwoli jechać tak agresywnie jak moje pozwala

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Sporty są bez sensu. Kiedyś dostałem na kilka godzin jakieś Kawasaki żebym przetestował, bo było do sprzedania.
Oddałem po jakiś 20 min.
Pozycja na tym to dramat. Może jak miałem 20 lat to bym z godzinę pojechał.
Niby pozycja s..cego kota ale przyczepności i zwinności są.
Jak dla mnie, to strasznie mi żal tych, co nie mogą dowolną pierwszą w lewo...
Wiele ich omija

Wiele ich omija

Wujek Dobra Rada 

Z tą zwinnością to bym się tak nie rozpędzał. Zwinne to jest supermoto. A do przyczepności potrzebujesz struktury asfaltu, czystości, temperatury... Pierdylion czynników, które w komplecie występują wybitnie rzadko u nas. Jeden sezon na nakedzie mi wystarczył, żeby bez wielkiego żalu się rozstać, chociaż lubiłem tą włoszczyznę.montero pisze: ↑sob maja 11, 2024 6:23 pmNiby pozycja s..cego kota ale przyczepności i zwinności są.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
w zasadzie to wyczerpuje zagadnienie
kupić sobie motocykl który wymaga toru lub jezdni zblizonej do toru.. Jako ósmy może. Do użycia raz w roku. No chyba że ktoś faktycznie z tego ma frajdę największą..
- Misiek Cypr
-
Ja mam wrażenie że 90% czasu, który spedzam na moto, wystarczył by skuter 250cc, taki Beverly, z wiekszymi kołami, ale mały.
Myślałem ze skuter nie sprawdzi się poza asfaltem, ale w zeszłym roku, na Agility 125, przepierdzieliłem taka trasę, że nie wiem, czy Jimnym bym dał radę
Myślałem ze skuter nie sprawdzi się poza asfaltem, ale w zeszłym roku, na Agility 125, przepierdzieliłem taka trasę, że nie wiem, czy Jimnym bym dał radę
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Truizm, ale motocyklizm ma wiele twarzy.
"Wyprawa" po zakupy, dojazd do pracy, "zgubić" utartą ścieżkę, zmoknąć, wyschnąć, podjechać przybić piątkę na plaży z typem od memów, odpalić dla sąsiadów bez dbkilerów w sobotni poranek zamiast kosiarki, udostępnić łazienkę niemieckiemu emerytowi co 2 miesiące w drodze, Włochowi co w październiku listopada przyjechał w dżinsach dać przeciwdeszczówki. Ale budowanie pomnika na wystawy, urywanie setnych do następnych świateł, manie do mania, nakurwianie dwusuwem po zamkniętym, zdobywanie punktów zajebistości blachami zlotowymi z alle, to nie moja bańka.

Aaa... i kluby. Wszelakie.
"Wyprawa" po zakupy, dojazd do pracy, "zgubić" utartą ścieżkę, zmoknąć, wyschnąć, podjechać przybić piątkę na plaży z typem od memów, odpalić dla sąsiadów bez dbkilerów w sobotni poranek zamiast kosiarki, udostępnić łazienkę niemieckiemu emerytowi co 2 miesiące w drodze, Włochowi co w październiku listopada przyjechał w dżinsach dać przeciwdeszczówki. Ale budowanie pomnika na wystawy, urywanie setnych do następnych świateł, manie do mania, nakurwianie dwusuwem po zamkniętym, zdobywanie punktów zajebistości blachami zlotowymi z alle, to nie moja bańka.

Aaa... i kluby. Wszelakie.

Wujek Dobra Rada 

- goralski
-
- Kontaktowanie:
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Będą nowe memy...
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
No i gdzie sobie tym pojeździsz ?
Po torze ? …,a nie, u nas nie ma szybkich torów.
Po normalnych drogach ? …, a nie, bo fotoradary, pomiary odcinkowe, dużo punktów za prędkość.
To może po Czechach. Tam wszyscy jeżdżą na winkle…, no też już nie, bo nastawiali od zarąbania fotoradarów i podnieśli mandaty razy 5. Teraz można wyłapać za prędkość 12 tys. i za chwilę będą wspólne punkty dla całej unii.
Szybkie motury to przeszłość.
Żeś streścił .lysy76 pisze: ↑ndz maja 12, 2024 9:51 amTruizm, ale motocyklizm ma wiele twarzy.
Aaa... i kluby. Wszelakie.![]()
A od dwusuwa to sie odpalantuj .

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
właśnie powoli kołata mi się po łbie myśl, żeby sprzedać navarę, zrobić prawko kategorii A i zakupić motur... jeszcze się waham ale chyba to będzie najlepsze rozwiązanie

no

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- minizbowid
-
w tak zwanym międzyczasie popracowałbym nad nauką jazdy
bo se wjedziesz w lewą albo prawą
i złamiesz nogę
lewą albo prawą
bo se wjedziesz w lewą albo prawą
i złamiesz nogę
lewą albo prawą

Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

I tak poprawna kolejność... ja najpierw kupiłem 600-tkę, później zacząłem jeździć, a na końcu prawko 

ja podobnie, najpierw tenerka 660, pojeździłem i dopiero zrobiłem prawko 

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
- minizbowid
-
bez sensu tracic hajs na prawko jak nie wiadomo czy zalapie sie bakcyla czy tez nie
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

- lesio jeep
-
jest fajny ewent dla tenerek w Marco 

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych