Tak, tak ale ... nie ale ... NIE

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Mroczny

Re: Tak, tak ale ... nie ale ... NIE

Post autor: Mroczny » pn cze 02, 2025 5:20 pm

Zbowid pisze:
pn cze 02, 2025 4:57 pm
Generalnie to się zgadzam.
a ja nie

to tylko prezydent
uja znaczy tak naprawdę. Duda ile im nie klepnał ustaw? 5? Pewnie guziki pomylił.

Rzecz idzie to, ze są ludzie którzy akceptują frajera dającego sobie zmienić dziary na bogobojne bo szef kazał. Frajera który od początku kariery kradł na zlecenie, był pacynką w ręku możnych. Głosując na niego klepiemy po plecach układ starych dziadów i dajemy się wciągnąć w grę jak Lesio.

Bo w to, że ktoś w te brednie co oni wygadują wierzył to nie podejrzewam. Przecież pis zorganizował zielony ład, podwyżki zusu, węgiel po 6 koła i stopy procentowe jak himalaje, handel wizami i rekordową ilość sprowadzonych uchodźców. I w zboże techniczne. Takim kretynem być się nie da

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » pn cze 02, 2025 5:28 pm

Da :)21
To tacy kretyni rezali Polaków na Wołyniu, Zydów w Jedwabnem i Tutsi. Im nigdy powieka nie drży.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pn cze 02, 2025 5:36 pm

Mroczny pisze:
pn cze 02, 2025 5:20 pm
Zbowid pisze:
a ja nie

to tylko prezydent
uja znaczy tak naprawdę. Duda ile im nie klepnał ustaw? 5? Pewnie guziki pomylił.

Rzecz idzie to, ze są ludzie którzy akceptują frajera dającego sobie zmienić dziary na bogobojne bo szef kazał. Frajera który od początku kariery kradł na zlecenie, był pacynką w ręku możnych. Głosując na niego klepiemy po plecach układ starych dziadów i dajemy się wciągnąć w grę jak Lesio.

Bo w to, że ktoś w te brednie co oni wygadują wierzył to nie podejrzewam. Przecież pis zorganizował zielony ład, podwyżki zusu, węgiel po 6 koła i stopy procentowe jak himalaje, handel wizami i rekordową ilość sprowadzonych uchodźców. I w zboże techniczne. Takim kretynem być się nie da
Ale to generalnie było do czego innego...z Tobą też się zgadzam :)21
Zbowid

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » pn cze 02, 2025 5:46 pm

tanto pisze:
pn cze 02, 2025 4:37 pm
(...)
Co do głosowania - zanim określimy połowę wyborców takimi co to "Chcą zasiłku i taniej rozrywki", warto zastanowić się jak wielu z głosujących oddawało głos za Nawrockim, a ile głosów było przeciwko Trzaskowskiemu. Dlaczego beneficjenci socjalu mieli by głosować przeciwko kandydatowi PO? Przecież ten rząd nic im nie odebrał, po zmianie władzy nic się nie zmieniło, kto żył na koszt państwa ten nadal ma się dobrze. Jest za to spora grupa ludzi będących dużo powyżej 'nizin społecznych' którym nie podoba się to co robi obecny rząd, oni nie głosowali 'bo pis da na browara i wałówkę".
Cała narracja PiSu w wyborach parlamentarnych była oparta o straszenie KO, jak oni przyjdą to wam zabiorą 800+, trzynastki, czternastki, umrzecie z głodu i w ciemności. Cała narracja PiSu w wyborach prezydenckich była oparta o straszenie Trzaskowskim, pedał pozabiera wam dzieci, sprzeda Polskę Niemcom a wasze baby będą gwałcone przez murzynów.

To cały program wyborczy PiSu.

Dlatego cały elektorat zawiera się w ciemnogrodzie tego narodu, tylko oni są w stanie to kupić. Tak są wytresowani, co niedzielę ktoś ich straszy, że jak rano paciorka nie będzie to po południu piorun chałupę spali.

Inaczej myśleć nie potrafią.
PIV 3,2DiD

Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.

Awatar użytkownika
ZbychoS

Post autor: ZbychoS » pn cze 02, 2025 5:48 pm

A mówiłem urwał, że Sikorski :)21 :)11
***** USA

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pn cze 02, 2025 6:04 pm

Myślę, że Tusk świadomie oszczędził Sikorskiego...on się lepiej sprawdza/sprawdzi jako MSZ.
Zbowid

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » pn cze 02, 2025 7:00 pm

Mroczny pisze:
Zbowid pisze:
a ja nie

to tylko prezydent

no wiesz co mnie cieszy? to że nieproklamowane elity z wyłącznością na bycie przezajebistymi tu na forum też w końcu zderzyły się z rzeczywistościom jak trzaskowski z telekomunikacjom miejską :)21
osobiście nie mój cyrk i do małp nie zaglądam ale to właśnie wasze chamstwo i podwójne standardy powodują satysfakcje z wtopy wyborczej pseudo inteligenci :)21
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » pn cze 02, 2025 8:18 pm

ZbychoS pisze:
pn cze 02, 2025 5:48 pm
A mówiłem urwał, że Sikorski :)21 :)11
Ja też bym wolał, ale on dla ludu jest równie, jak nie bardziej egzotyczny niż Trzaskowski z tym swoim dworkiem, światową, a do tego żydowską żoną i grupą bildeberga. Orali by go na maksa. Dodatkowo on jest dla Tuska zagrożeniem długofalowo, a Tusk nie lubi konkurencji, stąd dość nijaki i raczej niesamodzielny Trzaskowski. Tusk skutecznie ubił konkurencję dookoła siebie. Zostali mierni, bierni... Kaczyński poszedł inną drogą - postanowił zgromadzić skutecznych i bezwzględnych skurwli, ale ich skorumpować i zastraszyć, żeby się bali. Efekty mamy - najniższe instynkty urastają do rangi cnót, a incele w końcu mają kogoś, kto ich utwierdza, że to nie ich wina, że jedynym sposobem na sex jest [cenzura] albo ew gwałt. Wszak to tylko drobna niedogodność. Itd.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » pn cze 02, 2025 9:11 pm

może z gierychtem spróbujcie bo teściu od radka ma za małe raczki a jego światowość nie wychodzi poza green point no i jeszcze soroz nie chciał finansować wiec pozostaje robić Obamie laskę on już jest skończony

Awatar użytkownika
tanto

Post autor: tanto » wt cze 03, 2025 12:01 am

Videlec pisze:
pn cze 02, 2025 5:46 pm
tanto pisze:
(...)
Co do głosowania - zanim określimy połowę wyborców takimi co to "Chcą zasiłku i taniej rozrywki", warto zastanowić się jak wielu z głosujących oddawało głos za Nawrockim, a ile głosów było przeciwko Trzaskowskiemu. Dlaczego beneficjenci socjalu mieli by głosować przeciwko kandydatowi PO? Przecież ten rząd nic im nie odebrał, po zmianie władzy nic się nie zmieniło, kto żył na koszt państwa ten nadal ma się dobrze. Jest za to spora grupa ludzi będących dużo powyżej 'nizin społecznych' którym nie podoba się to co robi obecny rząd, oni nie głosowali 'bo pis da na browara i wałówkę".
Cała narracja PiSu w wyborach parlamentarnych była oparta o straszenie KO, jak oni przyjdą to wam zabiorą 800+, trzynastki, czternastki, umrzecie z głodu i w ciemności. Cała narracja PiSu w wyborach prezydenckich była oparta o straszenie Trzaskowskim, pedał pozabiera wam dzieci, sprzeda Polskę Niemcom a wasze baby będą gwałcone przez murzynów.

Dlatego cały elektorat zawiera się w ciemnogrodzie tego narodu, tylko oni są w stanie to kupić. Tak są wytresowani, co niedzielę ktoś ich straszy, że jak rano paciorka nie będzie to po południu piorun chałupę spali.

...a Ty potrafisz pomyśleć inaczej? Potrafisz zauważyć że istnieje jeszcze coś co nie jest PO-PiS'em? Ta część społeczeństwa nie zgadza się z programami tych partii, a w wyborach stanęli przed decyzją "dżuma czy cholera?" To głównie ci ludzie decydowali o wyniku drugiej tury, a gdyby głosy na Nawrockiego pochodziły wyłącznie od elektoratu pisu, to wygrał by już pierwszej turze.
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt cze 03, 2025 7:18 am

no tak, pochodziły jeszcze od konfy czyli pisu dla radykalnych

:)21

ale mamy wybór, by ich..

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt cze 03, 2025 7:27 am

lesio jeep pisze:
pn cze 02, 2025 7:00 pm
Mroczny pisze:
Zbowid pisze:
a ja nie

to tylko prezydent

no wiesz co mnie cieszy? to że nieproklamowane elity z wyłącznością na bycie przezajebistymi tu na forum też w końcu zderzyły się z rzeczywistościom jak trzaskowski z telekomunikacjom miejską :)21
osobiście nie mój cyrk i do małp nie zaglądam ale to właśnie wasze chamstwo i podwójne standardy powodują satysfakcje z wtopy wyborczej pseudo inteligenci :)21
Lesio - ale to wszystko nie tak. Serio. Dałeś się wbić w wojnę światów. Masz pierwszą turę, startowała spora menażeria. Nikt wtedy nie głosował przeciw - głosował się za albo wcale. W drugiej natomiast musisz się dopasować i masz 3 opcje. Wybierasz najmniej obrzydliwą i tyle. Całe mecyje. To wcale nie jest takie głębokie..

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » wt cze 03, 2025 8:34 am

tanto pisze:
wt cze 03, 2025 12:01 am
Videlec pisze:
pn cze 02, 2025 5:46 pm
tanto pisze:
(...)

...a Ty potrafisz pomyśleć inaczej? Potrafisz zauważyć że istnieje jeszcze coś co nie jest PO-PiS'em? Ta część społeczeństwa nie zgadza się z programami tych partii, a w wyborach stanęli przed decyzją "dżuma czy cholera?" To głównie ci ludzie decydowali o wyniku drugiej tury, a gdyby głosy na Nawrockiego pochodziły wyłącznie od elektoratu pisu, to wygrał by już pierwszej turze.
Doskonale to rozumiem. Tylko Ty zrozum jedną rzecz, jesteś elektoratem tego, na kogo oddajesz głos. Taka nomenklatura.

Nie zgadzasz się z żadnym z tych kandydatów, ale któregoś musiałeś wybrać. I jeśli przy wyborze nie rzucałeś monetą to czy chcesz czy nie, stajesz po konkretnej stronie.

Poparłeś Karola to spoko, masz do tego prawo, ale nie oburzaj się, że ktoś wyborców tego indywiduum nie rozróżnia.
PIV 3,2DiD

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » wt cze 03, 2025 10:44 am

Lata lecą, technologia, wiedza, rozwój mas a jest tak, jakbyśmy stali w miejscu:

W zdrowym ciele zdrowa dusza!
Hoc! Hoc! Hopsa! tylko śmiało!
Jeszcze Polska nie zginęła!
Co się stało, to się stało!
Jak Bóg da, to odbierzewa!
Hulaj dusza bez kontusza!
Kto nie z nami, to hołota!
Huha! Vivat »patriota«!

Rozum, wiedza, talent, praca
U nas, bratku, nie popłaca!
Postęp i cywilizacja
W kąt gdzie wchodzi do gry nacja!
I »guanem« wnet dostanie
Kto nie z nami, mocium panie.
Bo jest jedna tylko cnota,
Byś był, wasze, »patriota«!
Możesz kpem być i cymbałem,
Możesz dureń być siarczysty:
Byleś z mocą i zapałem
Kraj miłował macierzysty!
Co się stało, odstać może!
Jedno, drugie, trzecie morze...

Huha! Hopsa! Każdą nową
Myśl witamy krzyżem pańskim —
Precz z geniuszem Europy
Farmazońskim i szatańskim!
My o jedno tylko szlemy
Modły k’ niebu z naszej chaty:
By nam buty mogły śmierdzieć,
Jak śmierdziały przed stu laty...

Gdzieś tam jakiś Francuz wściekł się —
Bęc! Już sterczy na indeksie!
Ojciec święty siedzi w Rzymie,
Na plebanii ksiądz Walenty —
Wara, chłystku, mi tu wnosić
Swoje »ludzkie dokumenty«!
Londyn, Berlin i Warszawa
Niech ci krzyczy: sława! sława!
Chociaż wiem, jak ci zależy,
Abyś u mnie był przyjęty,
Ja ci domu nie otworzę,
Nie dla takiej on hołoty!
U mnie w duszy cnota leży —
Vivat skromność »patrioty«!

Hoc ha! Hopsa! Byle zdrowo,
Zdrowa dusza — zdrowe ciało!
Niechaj śmierdzi, jak śmierdziało,
Byle tylko narodowo!
Wolę polskie ..... w polu,
Niż fiołki w Neapolu!
Swojsko, polsko, po naszemu,
Hoc! Hoc! Hopsa! Tak, jak wtedy
Gdy nas naprzód tłukły Szwedy,
Potem Niemcy i Moskale —
Hoc! Hoc! Hopsa! Doskonale!
Po swojemu! Po staremu!
Lepiej dostać w łeb w kontuszu,
Niż we fraku natrzeć uszu!
Niechaj żyje stara cnota!
Daj nam dalej kisnąć Boże!
Jedno, drugie, trzecie morze —
Vivat »prawy patriota«!...
PIV 3,2DiD

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » wt cze 03, 2025 11:17 am

Fajne i w punkt. Nie kojarzę - kto autorem?
Zbowid

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » wt cze 03, 2025 11:46 am

Kazimierz Przerwa-Tetmajer, 1898 rok a jakby dziś stworzone.
PIV 3,2DiD

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » wt cze 03, 2025 11:53 am

Piękny opis prawdziwych patriotów :)21
Zbowid

Awatar użytkownika
Bratproroka

Kontaktowanie:

Post autor: Bratproroka » wt cze 03, 2025 11:56 am

Myślę, że wszyscy w tym wątku stosujemy mocno rozbieżne definicje patriotyzmu.
Beware The Rage Of A Berserker

Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » wt cze 03, 2025 12:04 pm

Obawiam się, że ja to nigdy nie poczuwałem się do bycia nim :roll: jakoś idea szeroko pojętego "europejczyka" trafia do mnie bardziej. Ani kościół mnie nie jara, wzwodu na skutek bramki w piłce kopanej nie mam a w razie w pierwszy zniknę z kraju z rodziną...za debili umierać nie zamierzam
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S

Awatar użytkownika
Bratproroka

Kontaktowanie:

Post autor: Bratproroka » wt cze 03, 2025 12:31 pm

goralski pisze:
wt cze 03, 2025 12:04 pm
Obawiam się, że ja to nigdy nie poczuwałem się do bycia nim :roll: jakoś idea szeroko pojętego "europejczyka" trafia do mnie bardziej. Ani kościół mnie nie jara, wzwodu na skutek bramki w piłce kopanej nie mam a w razie w pierwszy zniknę z kraju z rodziną...za debili umierać nie zamierzam
Ależ to wszystko tylko kwestia raz definicji a dwa skali.
Znikniesz z rodziną - czyli masz krąg ludzi wokół siebie, który jest dla Ciebie ważny, może ważniejszy niż Twoje własne bezpieczeństwo. Wystarczy przyjąć, że ten krąg miewa różne rozmiary u różnych ludzi.

Zinstytucjonalizowana religia budzi we mnie wewnętrzny sprzeciw, piłki nożnej nie cierpię jak mało czego, do polityków wszystkich wyznań strzelałbym bez ostrzeżenia.

A w razie W... nie wiem. Ale pierwszy spieprzał nie będę. Jak mi to powiedział pewien neurochirurg - to wydaje mi się sprzeczne z Pana konstytucją
😁
Beware The Rage Of A Berserker

Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie

Awatar użytkownika
tanto

Post autor: tanto » wt cze 03, 2025 4:59 pm

Zmieniając odrobinę temat - w mojej okolicy pojawił się napis na ścianie "Wielka Polska antydeweloperska" a obok symbol 'anarchia'
Moim zdaniem autorowi udało się zgrabnie połączyć na pozór sprzeczne przekazy ;-)
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt cze 03, 2025 5:21 pm

Bratproroka pisze:
wt cze 03, 2025 12:31 pm
goralski pisze:
Ależ to wszystko tylko kwestia raz definicji a dwa skali.
Znikniesz z rodziną - czyli masz krąg ludzi wokół siebie, który jest dla Ciebie ważny, może ważniejszy niż Twoje własne bezpieczeństwo. Wystarczy przyjąć, że ten krąg miewa różne rozmiary u różnych ludzi.

Zinstytucjonalizowana religia budzi we mnie wewnętrzny sprzeciw, piłki nożnej nie cierpię jak mało czego, do polityków wszystkich wyznań strzelałbym bez ostrzeżenia.

A w razie W... nie wiem. Ale pierwszy spieprzał nie będę. Jak mi to powiedział pewien neurochirurg - to wydaje mi się sprzeczne z Pana konstytucją
😁
historia pokazuje, że najbardziej kraju bronią ci co najmniej patriotyzmem epatują. Ci co epatują - pierwsi do kolaboracji..

Awatar użytkownika
Marci

Post autor: Marci » wt cze 03, 2025 5:48 pm

powiem tak " wygrał nasz człowiek -- Polak -- " jak by nie patrzeć :)21 , teraz nie ma co bić już piany , czekamy na rozwój sytuacji po zaprzysiężeniu , co będzie możemy gdybać , idę się napić za lepsze jutro :)2
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup :)21
790-71-74-74

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » wt cze 03, 2025 5:53 pm

goralski pisze:
ale o tym to zadecyduje kanclerz rzeszy ale najpewniej w kamasze i na front a rodzina do fabryki na przymusowe roboty za kromkę chleba :)21

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » wt cze 03, 2025 6:05 pm

Takich starych jak my na front nie ciągną, przynajmniej nie w pierwszych pięciu latach wojny :)21
PIV 3,2DiD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Towarzyskie”