Witam wszystkich, jestem tu nowy
Moderator: Mroczny
Witam wszystkich, jestem tu nowy
tu się witamy
- andrzej300
-
ktoś musi zacząć jako pierwszy :)
Witam wszystkich, jestem tu nowy…
Czyli jak w temacie. A skoro już jest taki temat to się przedstawię –jako pierwszy w tym miejscu.
Nazywam się Andrzej i jak większość nowych dopiero zaczynam się bawić w OR ( co nie znaczy, że nie zdążyłem się porządnie wytaplać w błotku). Mieszkam w beskidach więc "terenu" nie brakuje
Właśnie niedawno w ręce wpadł mi Mercedes 460 E230 za całkiem śmieszne pieniądze więc decyzja była szybka, ale jak to przy takich okazjach bywa jeszcze szybciej się okazało że to straszna ruina i trzeba przygotować drugi worek z forsą….
Myślałem o wymianie silnika ale po przeanalizowaniu Waszych wypowiedzi na forum wynika że :
1. można o tym myśleć ale kosztuje to zylion złotych…
2. można wstawić 300D z beczki ale i tak nie pojedzie , a chciałbym żeby na czarnym tez trochę pomykało
3. można wstawić 300 TD ale tych silników prawie nie ma a jak są to za zylion PLN
4. i tak wszystko zajmie z pół roku bo zawsze coś wyskoczy nieprzewidzianego
więc póki co zostawiam stara benzynę (leśniczy niwą i tak nie ma szans ) a skupię się na wyspawaniu budy i zawieszeniu. Może w międzyczasie trafi się jakiś motorek …. Poza tym muszę prawie w całości odtworzyć instalację elektryczną bo ta która jest no cóż….. raczej jej nie ma, więc gdyby ktoś miał legendę do schematu który pojawił się kiedyś na forum to wdzięczność moja będzie ogromna.
Czyli jak w temacie. A skoro już jest taki temat to się przedstawię –jako pierwszy w tym miejscu.
Nazywam się Andrzej i jak większość nowych dopiero zaczynam się bawić w OR ( co nie znaczy, że nie zdążyłem się porządnie wytaplać w błotku). Mieszkam w beskidach więc "terenu" nie brakuje
Właśnie niedawno w ręce wpadł mi Mercedes 460 E230 za całkiem śmieszne pieniądze więc decyzja była szybka, ale jak to przy takich okazjach bywa jeszcze szybciej się okazało że to straszna ruina i trzeba przygotować drugi worek z forsą….
Myślałem o wymianie silnika ale po przeanalizowaniu Waszych wypowiedzi na forum wynika że :
1. można o tym myśleć ale kosztuje to zylion złotych…
2. można wstawić 300D z beczki ale i tak nie pojedzie , a chciałbym żeby na czarnym tez trochę pomykało
3. można wstawić 300 TD ale tych silników prawie nie ma a jak są to za zylion PLN
4. i tak wszystko zajmie z pół roku bo zawsze coś wyskoczy nieprzewidzianego
więc póki co zostawiam stara benzynę (leśniczy niwą i tak nie ma szans ) a skupię się na wyspawaniu budy i zawieszeniu. Może w międzyczasie trafi się jakiś motorek …. Poza tym muszę prawie w całości odtworzyć instalację elektryczną bo ta która jest no cóż….. raczej jej nie ma, więc gdyby ktoś miał legendę do schematu który pojawił się kiedyś na forum to wdzięczność moja będzie ogromna.
już ... już.... prawie jest...
- andrzej300
-
- andrzej300
-
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Nie zgadzam sięKrecik pisze:za robienie takich rzeczy powinien być sąd 24 godzinny

Sąd 24 godzinny nie może skazać na rozstrzelanie ,tu trzeba sadów doraznych.
Ewentualne wyroki mogę wykonywać w czynie społecznym.
Nowemu koledze życzę sukcesów w przywracaniu staruszce młodości ,urody i werwy.

G is not a Jeep, but You wouldn't understand it.
Snajper humanista :"Naszym celem jest człowiek"
Snajper humanista :"Naszym celem jest człowiek"
Nie wiem czy warto to "przywracać", jest w nim pare wartościowych części które możesz sprzedać a jeśli zależy Ci na orginalności to jest jeszcze wybór pojazdów za niewielkie pieniadze. Tak mysleandrzej300 pisze:dzięki dzięki
MERCEDES G230 AMBULANZ W460
mosty 5.33
długi (jak to ambulans)
rok prod 84
total rozpierducha nawet deska konsola i kolumna kierownicza dokombinowana z czegoś innego
L E D for off-road
Technika idzie do przodu...
Technika idzie do przodu...
- andrzej300
-
Jestem nowy
Witam,
jestem tutaj nowy!
Wlasnie od zeszlego tygodnia jestem wlascicielem krotkiej Geli 350GD, ktora aktualnie jest w wersji drogowej.
Mieszkam w Rembertowie kolo Warszawy
Zamierzam pojezdzic tym autkiem do lasu, na rajdach turystycznych, a z czasem i po przerobkach autka moze w bardziej "ambitnym" topieniu sie w blocie.
Jak do tej pory topilem sie w blocie razem z Extreme Team, wiec moze przyszedl czas na samodzielna walke z przeciwnosciami losu
Pozdrawiam
Jacek
jestem tutaj nowy!
Wlasnie od zeszlego tygodnia jestem wlascicielem krotkiej Geli 350GD, ktora aktualnie jest w wersji drogowej.
Mieszkam w Rembertowie kolo Warszawy

Jak do tej pory topilem sie w blocie razem z Extreme Team, wiec moze przyszedl czas na samodzielna walke z przeciwnosciami losu

Pozdrawiam
Jacek
Gela 350GD
Jak sam wiesz - dużo przed Tobą.
Generalnie jest więcej plusów niż minusów posiadania takiego autka
Witamy na pokładzie

Generalnie jest więcej plusów niż minusów posiadania takiego autka

Witamy na pokładzie

G460 300TD '88 33" +4"
-> Badania Techniczne Pojazdów ..
Re: Jestem nowy
jbrowar pisze:Witam,
jestem tutaj nowy!
Mieszkam w Rembertowie kolo WarszawyZamierzam pojezdzic tym autkiem do lasu, na rajdach turystycznych, a z czasem i po przerobkach autka moze w bardziej "ambitnym" topieniu sie w blocie.
Pozdrawiam
Jacek
Witaj kolego - ale "ambitne" topienie sie w błocie to chyba nie tym samochodem
witam więcej o moim mesiu tutaj http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=44770
- Evangelicus
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
to i ja się przywitam.
nie zrobiłem tego wcześniej, przepraszam szanownych Forumowiczki i Forumowiczów.
od lat nastu pobieram nauki w różnych szkołach, mam prawo używania trzech literek przed imieniem (czemu się mówi przed nazwiskiem, przecież to nie tytuł hrabiowski...
)
od kilku lat szczęśliwy posiadacz (jako TRZECI, hehe
) widzianej w moim profilu Beczułki i marzący o posiadaniu pewnej bryły metalu na kółkach (czyli Geli Long).
ps - jak Mercedes 123 to "Rudy 102" to Mercedes G-Klasse co? "Bismarck"?
(jeden mój znajomy sie tak podśmiewa z mojej Beczułki)
nie zrobiłem tego wcześniej, przepraszam szanownych Forumowiczki i Forumowiczów.
od lat nastu pobieram nauki w różnych szkołach, mam prawo używania trzech literek przed imieniem (czemu się mówi przed nazwiskiem, przecież to nie tytuł hrabiowski...

od kilku lat szczęśliwy posiadacz (jako TRZECI, hehe

ps - jak Mercedes 123 to "Rudy 102" to Mercedes G-Klasse co? "Bismarck"?
(jeden mój znajomy sie tak podśmiewa z mojej Beczułki)
Mercedes W123 200D, Mercedes W123 240D, GD 290/300 (jeszcze u kogoś, od kogo odkupię, hehe)
Masz szczęście - już chciałem Ci zwrócić uwagę na ten nietaktEvangelicus pisze:to i ja się przywitam.

A tak serio serio - witamy, witamy

G460 300TD '88 33" +4"
- Evangelicus
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
- El_Chueco
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam!
Nastal czas kiedy czlowiek zastanawia. A zastanawia sie nad kupnem do swojej przyszlej dzialeczki. Moze przejde do rzeczy.... Działka położona wysoko w górach - jeszcze nad łężycą - droga nieodsniezana. Czy kupno Unimoga dla jezdzenia w tych rejonach tam - nawet przy przecieraniu sie przez te szlaki - ma sens? Gdzie szukac takich urzadzen? W jakich cenach, jakie roczniki? Jakie modele.....
Nastal czas kiedy czlowiek zastanawia. A zastanawia sie nad kupnem do swojej przyszlej dzialeczki. Moze przejde do rzeczy.... Działka położona wysoko w górach - jeszcze nad łężycą - droga nieodsniezana. Czy kupno Unimoga dla jezdzenia w tych rejonach tam - nawet przy przecieraniu sie przez te szlaki - ma sens? Gdzie szukac takich urzadzen? W jakich cenach, jakie roczniki? Jakie modele.....
GG: 559899
www: Galeria Surowiec.org
www: Galeria Surowiec.org
Jestem nowy na tym forum wiec chcialem przywitac wszystkich i pozdrowic.Mam na imie Daniel.
Od niedawa jestem posiadaczem W463 300GD i wlasnie zaczynam swoja przygode z G.Mam nadzieje ze dzieki tej stronie i forum bedzie ona jeszcze ciekawsza,bede mogl uzyskac wiele cennych informacji i porad oraz dzielic sie swoim niewielkim doswiadczeniem z innymi uzytkownikami.
Dziekuje wszystkim,witam i pozdrawiam
Od niedawa jestem posiadaczem W463 300GD i wlasnie zaczynam swoja przygode z G.Mam nadzieje ze dzieki tej stronie i forum bedzie ona jeszcze ciekawsza,bede mogl uzyskac wiele cennych informacji i porad oraz dzielic sie swoim niewielkim doswiadczeniem z innymi uzytkownikami.
Dziekuje wszystkim,witam i pozdrawiam

obejście czujnika dżwigni ASB (chyba kontaktron)
Witam Szanowne Towarzystwo! Do tej pory tylko czytałem ale przyszło i na mnie.
Otóż od niedawna jestem szczęśliwym? posiadaczem G463 300GD z automatem. Pojawił się problem : nie kręci rozrusznik ani na P ani na N.
Problem pojawil się wraz z mrozem. Czy ktoś to przerabiał?
Nim wymienię olej w skrzyni, potrzebuję rady jak uruchomić silnik - obejść czujnik położenia dźwigni ASB. Może ktoś ma schemat elektr. albo przerabiał ten temat? Pozdrawiam wszystkich !!!
Baster
Otóż od niedawna jestem szczęśliwym? posiadaczem G463 300GD z automatem. Pojawił się problem : nie kręci rozrusznik ani na P ani na N.
Problem pojawil się wraz z mrozem. Czy ktoś to przerabiał?
Nim wymienię olej w skrzyni, potrzebuję rady jak uruchomić silnik - obejść czujnik położenia dźwigni ASB. Może ktoś ma schemat elektr. albo przerabiał ten temat? Pozdrawiam wszystkich !!!
Baster