zima, parch i....pierwsze wtopy

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
wlodziu15

Post autor: wlodziu15 » sob lut 10, 2007 5:53 pm

NO ale było miło hehe 8)
NISSAN REAKTYWACJA, obecnie Ford Exlorer II
GG1274625

Awatar użytkownika
Michał...G

Post autor: Michał...G » sob lut 10, 2007 7:48 pm

cox pisze:to moze offtop z innej beczki :)

a wiec jade sobie ostatnio a na zasniezonym parkingu stoja sobie "drifterzy"
jakimis tam calibami starymi bmkami itd. i probuja poslizgow.

bylem z kumplem ktory wpadl na pomysl zeby pokazac "drifterom" jak sie to robi parchem :)

zapiolem 4x4, zblokowalem tylni most, stanolem na srodku parkingu, skrecilem koleczka w lewo, zapiolem 2 bieg i w palnik .......

kilka efektownych baczkow w lewo pozniej w prawo i jakos towarzystwo sie zwinelo :)

4x4 gora !!!!!!!!!!!!!!! :)

pozdrawiam i sorki za offtop ale nie moglem sie powstrzymac :)
ciekawie byś miał gdyby w pewnym momencie się okazało że tylko kawałek był oblodzony a reszta to lekka warstwa śniegu a pod nim przyczepna nawierzchnia :o Ciekawe czy by to blokada wytrzymała :roll:
A jak już takie opowieści to ja swoją też opowiem poprzedniej zimy postanowiłem wybrać się do lasu na trenowanie własnie takowych sytuacji z dala od wszelkiej cywilizacji coby nie zrobić komuś krzywdy, a że pogoda była super nie było wielkiego przymrozku także myślę sobie lajcik asfalt dojazdowy czarny także nie zapinałem 4x4 i widzę wjazd do lasu dosyć szeroki bez jakich kolwiek przeszkód typu samochód stojący na wjeździe czy ludzie,wjazd pięknie zasypany to zaczynamy trening koła w prawo i but nagle lekkie zdziwko auto jedzie do przodu :o ani w lewo ani wprawo się nie da, zachamować też nie, tylko miałem trzy opcje do wybrania albo zatrzymanie się na dosyć dużej sośnie(coby skutkowało stratami zapewne) albo w rowie(wtedy to by mnie na wiosnę może wyciągneli) albo na śmietniku(oczywiście drewniany) nie wiem jakim cudem ale udało mi się wycelować w śmietnik który swoją wielkością zdołał mnie wspomóc w zatrzymaniu a sam poleciał ładny kawałek w las.(oczywiście został postawiony na swoje miejsce jakby nigdy nic;). Co się okazało pod idelaną warstwą śniegu była jeszcze bardziej idealna warstwa lodu :wink: :lol:
gg7764250
Honker 2,9Tdi
LR Discovery 300TDi

Awatar użytkownika
Przemysław
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Przemysław » pn lut 12, 2007 12:39 am

Pierwsza edycja Bacówki - jedziemy z kierowcą do bazy, żeby wystartować spóźnioną załogę z Zielonej. Ciśniemy asfaltem w lesie, aż tu nagle zamknięty szlaban przed nami, hebel, droga oblodzona, hebel do dechy, my jedziemy dalej... Dopiero ręczny i postawinie parcha bokiem poskutkowało. Byliśmy 2 m od szlabanu, ale i tak adrenalinka skoczyła, zrobiło się gorąco! :D

Awatar użytkownika
cox

Kontaktowanie:

Post autor: cox » pn lut 12, 2007 1:02 am

Michał...G pisze: ciekawie byś miał gdyby w pewnym momencie się okazało że tylko kawałek był oblodzony a reszta to lekka warstwa śniegu a pod nim przyczepna nawierzchnia :o Ciekawe czy by to blokada wytrzymała :roll:
a co niby mialo by sie stac z blokada ?

byl to wyasfaltowany parking z kilku cm warstwa ujezdzonego sniegu.
i tak kola dokopywaly sie do asfaltu ale parch sie nie poddal :)2

nie zauwazylem zeby ten caly nazwijmy to incydent zrobil jakiekolwiek wrazenie na moim trolu.

pozdrawiam
OFFROADOWCY to nie świry, OFFROADOWCY to PASJONACI :)
www.flashtronik.pl

fuczulis
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: fuczulis » wt lut 13, 2007 9:17 pm

KOLEDZY!

Patrol pod zalodzoną górkę-nie ma lepszych, w drugą stronę natomiast 2 tonowe sanki. Jedyne co zrobić to łańcuchy wpiąć.
Niedawnej soboty 3 razy liczyłem straty.
Piękna 100 m górka o nachyleniu 15%, pierwszy raz patrol upodobał sobie miejsce wprost wśród slicznych sosenek(nie mogłem go od tego zamiaru odpedzić), kiedy sie wygrzebał i pokonał 40 m pocałował frontalnie metalową barierką na strumykiem (dobrze,że stanęła nam na drodze), kilka godzin pózniej ta sama górka i metalowa wiata.
Taniec pingwina na szkle!

Awatar użytkownika
wlodziu15

Post autor: wlodziu15 » śr lut 14, 2007 7:31 pm

To ty FUCZULIS masz założone zamiast oponek płozy? musisz zerknąć na swojego parcha. :D żartuje oczywiście
NISSAN REAKTYWACJA, obecnie Ford Exlorer II
GG1274625

Awatar użytkownika
salskip

Post autor: salskip » śr lut 14, 2007 10:19 pm

MTki w zimie = płozy :wink:
shit happens...

Parch K160 3.3TD
Suzi DR650 DSport
Jag S-Type 3.0V6

cornetto

Post autor: cornetto » czw lut 15, 2007 12:24 am

myślę że trochę przesadzasz z tymi MTkami. Ostrożnie i powoli a wszystko jest Ok. No, prawie......... Poza prędkością.

Robert Patrol

Post autor: Robert Patrol » pn maja 07, 2007 10:10 pm

wiosna się zaczęła i nikt nie wtapia??
Y60 Dobinsons+3"

Obejrzyj!! "Nocna zmiana" na google.com

Awatar użytkownika
aduko

Post autor: aduko » wt maja 08, 2007 12:33 am

Ja wtopiłem 2500zł za wiosenne porządki z parchem :D Ogólnie zrobiłem porządek z rudą + konserwacja :)
CHARIOT Rally Team 4x4

redzik

Post autor: redzik » czw maja 10, 2007 9:20 pm

aduko pisze:Ja wtopiłem 2500zł za wiosenne porządki z parchem :D Ogólnie zrobiłem porządek z rudą + konserwacja :)
gdzie robiles ? bo tez mam zamiar

Awatar użytkownika
aduko

Post autor: aduko » pt maja 11, 2007 2:00 am

Józef Koszyk :) wcześniej miał firmę na Helenie (Zefart), później w Chełmcu a teraz robi u starego Górskiego w Podrzeczu :).

Dobrze zrobił wszystko :) nie ma dla niego rzeczy niemożliwych :)

/ jak co to kom na PW :)
CHARIOT Rally Team 4x4

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”