Jak zablokowac immobiajzer w td5?
Moderator: Jerry
Jak zablokowac immobiajzer w td5?
A moze ktos wie jaka jest filozofia immo. Czasem moge odpalic od razu, a czasem dopiero po chwili.
filozofia jest taka jak tu:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=22279
w td5 pewnie podobnie tyle, że sterownik/pudełeczko może być pod siedzeniem, ale improwizuję -
więc może ktoś wywalał już w td5.
w td5 pewnie podobnie tyle, że sterownik/pudełeczko może być pod siedzeniem, ale improwizuję -

Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Kompletnie inna bajkadarkman pisze:filozofia jest taka jak tu:
w td5 pewnie podobnie tyle, że sterownik/pudełeczko może być pod siedzeniem, ale improwizuję -więc może ktoś wywalał już w td5.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Przesiadka z Suzuki SJta 413 na td5 bylaby szokiem dla kazdego. Nie jestem wyjatkiem. Poprosze o troche tolerancji. Powinienem moze przejsc jakies ogniwo posrednie np Vitara. Co do immo to Czeslaw ma duzo racji . Pewna bezwladnosc utrudnia zorientowanie sie co ma wplyw na dzialanie. Moj td5 to automat. Immo sprzezone z dzwignia zmiany przelozen. Wystarczy, ze nie jest dokladnie w pozycji "P" i juz uruchamiam immo zamiast silnika. Manual mam po niemiecku a w tym jezyku to znam tylko zwrot ze "Stawki" : junge polnische Banditen" wiec bede was koledzy pytal o rozne rzeczy...Generalnie auto bardzo mi sie podoba.LR_Olek pisze:harakiri
kupiles zle auto
albo po prostu nie pasujesz do jego ideologii
albo po prostu generujesz zbyt duzo bledow
Automat tylko nie daje prądu na pozycję zapłon i rozrusznik , dlatego włącza się immo.harakiri pisze:. Moj td5 to automat. Immo sprzezone z dzwignia zmiany przelozen. Wystarczy, ze nie jest dokladnie w pozycji "P" i juz uruchamiam immo zamiast silnika. Manual mam po niemiecku a w tym jezyku to znam tylko zwrot ze "Stawki" : junge polnische Banditen" wiec bede was koledzy pytal o rozne rzeczy...Generalnie auto bardzo mi sie podoba.
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Re: Jak zablokowac immobiajzer w td5?
Nie wiem jaka jest filozofia, ale ogladałemschemat elektryczny systemów sterujacych i odechciało mi sie zgłębiać. Moje doświadczenie (Td5 automat) jest takie:harakiri pisze:A moze ktos wie jaka jest filozofia immo. Czasem moge odpalic od razu, a czasem dopiero po chwili.
1.naucz się otwierać disco kodem (kluczem w zamku) - przećwicz kilkakrotnie - to jest podstawowe narzędzie na immo.
2.Obserwuj miejsca w których masz kłopoty - ja zlokalizowałem dwie stacje benzynowe, mój najlepszy wiejski dom towarowy, oraz 10 metrów chodnika wzdłuż mojego domu, pozostałe 15 metrów jest wolne od przypadłości.
W tych miejscach miewam kłopoty z odpaleniem.
Z opowiadań zanm stację w okolicy Krakowa z której często LRy na lawecie są dowożone do słynnego serwisu.
3. BCU - jest na grodzi poniżej przedniej szyby po prawej stronie- jeżeli szyba przecieka, możesz mieć tam zawilgocenie o którym nawet nie wiesz, bo nie leje się mocno, a BCU nie lubi wilgoci i w końcu odmówi współpracy.
4. Stan akumulatora też miewa znaczenie, obejrzyj klemy, sprawdź napięcie akumulatora, napięcie ładowania itd
5. Cierpliwość jest lekarstwem na wszystko, a zanim zaczniesz wycinać cokolwiek postaraj się z tym zapoznać. Niektóre rozwiązania docenia sie po roku lub później.
osobiście cieszę się ze nie wyrzuciłem miechów i nie wsadziłem sprężyn jak miałem taki zamiar.

Td5DISCO
Grupa D!
Grupa D!
własnie zauważyłem ze jest jakaś psychoza z tymi poduchami. kazdy prawie co do mnie przyjedzie to zaraz płacze ze auto na poduchach. poszedl mit i tyle a ludzie to łapią. w p38 owszem lubi sie pitolic ale jakoś pare disk miałem i w jednym był problem tylko.BORTY pisze:
osobiście cieszę się ze nie wyrzuciłem miechów i nie wsadziłem sprężyn jak miałem taki zamiar.![]()
a ile czasu nimi jezdziles?maristez pisze:jakoś pare disk miałem i w jednym był problem tylko.
tydzien czy dwa?
poza tym ile km?
bo ze miales nie onacza ze jezdziles jak kazdy normalny uzytkownik

Normalny użytkownik je naprawia a potem czasami jeździLR_Olek pisze: bo ze miales nie onacza ze jezdziles jak kazdy normalny uzytkownik

marudzisz. nieraz i z 15 tyś zrobie autem zanim sprzedam. poza tym każdemu polecam samemu sie przekonać jak sie jeździ na sprężynie i na poduszce. i myśle ze to jest wiecej niż ty. w tym tygodniu zrobiłem ok 1800 kmLR_Olek pisze:a ile czasu nimi jezdziles?maristez pisze:jakoś pare disk miałem i w jednym był problem tylko.
tydzien czy dwa?
poza tym ile km?
bo ze miales nie onacza ze jezdziles jak kazdy normalny uzytkownik

taaa.... jakbym musial jechac tak daleko po chomiki jak ty po swoj "towar" to by mi sie nie chcialomaristez pisze: w tym tygodniu zrobiłem ok 1800 km

Witam,
wracając do problemu immo w TD5 to miałem analogiczną przypadłość, przeżywałem załamkę z tym nieodpalenie, auto wylądowało w Piorunującym Serwisie, ale tam na złość odpalało mimo, że zostawiłem je nawet na kilka dni
I co się okazało - najzwyklejsza pierdoła - należy wymienić bateryjke w kluczyku (koszt poniżej 10zł) i po sprawie, gdyż immo jest sprzęgnięte z tą cholerną bateryjką - mimo, że auto (alarm) otworzysz,to potrafi już czasem być za słaba dla immo - taki żart angielskiej myśli technicznej.
Bateryjkę wymieniłem i odpukać problem zniknął
serio serio, więc polecam najpierw tą tanią "naprawę"
Jeśli bateryjka jest za słaba to objawia się to tym, że po wyłączeniu z pilota alarmu i otwarciu drzwi dioda immo miga jak szalona przez kilkanaście sekund - to znak, że baterka chce być nowa
wracając do problemu immo w TD5 to miałem analogiczną przypadłość, przeżywałem załamkę z tym nieodpalenie, auto wylądowało w Piorunującym Serwisie, ale tam na złość odpalało mimo, że zostawiłem je nawet na kilka dni

I co się okazało - najzwyklejsza pierdoła - należy wymienić bateryjke w kluczyku (koszt poniżej 10zł) i po sprawie, gdyż immo jest sprzęgnięte z tą cholerną bateryjką - mimo, że auto (alarm) otworzysz,to potrafi już czasem być za słaba dla immo - taki żart angielskiej myśli technicznej.
Bateryjkę wymieniłem i odpukać problem zniknął

Jeśli bateryjka jest za słaba to objawia się to tym, że po wyłączeniu z pilota alarmu i otwarciu drzwi dioda immo miga jak szalona przez kilkanaście sekund - to znak, że baterka chce być nowa

-------------
Disco II było, Disco III było, Terrano II było, teraz Freelander 2 2.2 automat
Disco II było, Disco III było, Terrano II było, teraz Freelander 2 2.2 automat
Tą baterie to się po prostu wymienia
czy jest jakieś drugie dno ?
czy jest jakieś drugie dno ?
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
jest firma w barlinku , oni rozwalają komputery ,
napweno można i w td5 usunąć imo , ale sam tego nie zrobisz , chyba że jesteś elektronikiem i wiesz troszke o programowaniu
napweno można i w td5 usunąć imo , ale sam tego nie zrobisz , chyba że jesteś elektronikiem i wiesz troszke o programowaniu
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
Ja, chce tylko baterie w pilocie wymienić
nic więcej

nic więcej
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel