Hamulce tarczowe
Moderator: Student
U siebie na stronce umiściłem opis (w 2 częściach) z montażu zestawu.
http://www.mudmasters-4x4.pl/index.php? ... &Itemid=59
Tracze są Lublina...zaciski, klocki podam jak zapytam mechaniora.
Tarcza kotwiczna i dystanse - myślę, że Benes zwymiarował bo brał od nas na wzór.
Mam teraz sajgon na chacie bo się pojawił mały terrorysta...ale w miarę możliwości postaram się pozbierać te materiały do kupy.
Tarcza kotwiczna i dystanse - myślę, że Benes zwymiarował bo brał od nas na wzór.
Mam teraz sajgon na chacie bo się pojawił mały terrorysta...ale w miarę możliwości postaram się pozbierać te materiały do kupy.
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
- piotrek_uaz

samochod D H T h1 DZ DW
SUZUKI VITARA/SAMURAI pełne 290 46 10 xx 107 xxx
SUZUKI VITARA 1.6 went 288 47 17 xx 107 xxx
Suzuki VITARA 2.0 went 310 48 22 xx 107 xxx
Lada Niva pełne 272 52 11 xx 108 xxx
UAZ went xxx xx xx xx xxx xxx
Lublin went xxx xx xx xx xxx xxx
Osoby posiadajace w/w tarcze, uprasza sie o zamiane XX na pomierzone liczby

zbyt skomplikowane, za duzo motania, za drogo .....Bartmann pisze:U siebie na stronce umiściłem opis (w 2 częściach) z montażu zestawu.
można zrobić prosciej i taniej.....

LJ 70
Tarcza Uaz nie wentylowanapiotrek_uaz pisze:
samochod D H T h1 DZ DW
SUZUKI VITARA/SAMURAI pełne 290 46 10 xx 107 xxx
SUZUKI VITARA 1.6 went 288 47 17 xx 107 xxx
Suzuki VITARA 2.0 went 310 48 22 xx 107 xxx
Lada Niva pełne 272 52 11 xx 108 xxx
UAZ went xxx xx xx xx xxx xxx
Lublin went xxx xx xx xx xxx xxx
Osoby posiadajace w/w tarcze, uprasza sie o zamiane XX na pomierzone liczby
D- 295
H- 54,5
T- 12
h1- 7
DZ- 183
DW-170
S- 110
na rysunku brakuje jednego wymiaru , srednica piasty ( ja go nazwałem S)
Uaz went.
jw. oprócz T ( jak pomierzę to wpiszę)

LJ 70
- Michał(student)
-
- Kontaktowanie:
- piotrek_uaz
Mi sie nie udalo dopasowac zadnych hamulcow do oryginalnej felgi - a nakombinowalem sie konkretnie. W koncu kupilem felgi, a hamulce mam nastepujace:Michał(student) pisze:Mam takie pytanko czy na tarcze hamulcowe z nivy i zaciski z sierry podejdzie orginalna felga??
przod tarcze uaz wentylowane original, zaciski daewoo espero (od tarczy wentylowanej), prawie identyczne sa tez od opla ascony (roznia sie napisami), pasuja na tarcze idealnie
tyl tarcze suzuki samurai, zaciski laguna III 1.9 dci tylne. Pasuja tez calkiem ladnie
Na tylny uklad mam regulowany korektor hamowania
pompa z serwem planuje z laguny, ale jeszcze nie zakupilem.
Te hamulce wchodza z niewielkim luzem w felgi stalowki 15x8,5 dotz.
Piotrek
- Michał(student)
-
- Kontaktowanie:
- piotrek_uaz
- Michał(student)
-
- Kontaktowanie:
niby znalazłem jakiś tam post że jakieś sie mieszczą tylko trzeba zaciski lekko spiłować mierzyłem z poldożera zaciski i teoretycznie wejdą (tylko trzeba je lekko liznąć) ale skuteczność
i klocek w porównaniu z tarczą to takie biedactwo że nie ufam polskiemu wynalazkowi
Właśnie znalazłem cos takiego
"ja miałem wentylowane od uaza zaciski sierra od tarcz wentylowanych gdzies są fotki jak to umnie wyglądało a felgi suza 15 cali i było jeszcze miejsca ze cho cho"

Właśnie znalazłem cos takiego
"ja miałem wentylowane od uaza zaciski sierra od tarcz wentylowanych gdzies są fotki jak to umnie wyglądało a felgi suza 15 cali i było jeszcze miejsca ze cho cho"
Ostatnio zmieniony wt cze 19, 2007 9:12 pm przez Michał(student), łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał(student)
-
- Kontaktowanie:
- Michał(student)
-
- Kontaktowanie:
ja mam usiebie tarcze uaz zacisk wv golf/passat b2 tarcza kotwiczna wg wlasnego pomyslu pompa z serwem od zukolota i wszystko robi jak ta lala skladalem taki komplet tez na tarczach d samuraja i tez robilo pieknie wchodzi bez problemu na felge mangelsa badz dotz oraz na felge suzukowska
i w pizd......
- Michał(student)
-
- Kontaktowanie:
Mam w gaziku na tyle założone zaciski tylne z Toyoty Cariny i na felgę oryginalną wchodzi bez problemu
http://img50.imageshack.us/my.php?image=p6140131wx0.jpg

http://img50.imageshack.us/my.php?image=p6140131wx0.jpg

LJ 70
- Michał(student)
-
- Kontaktowanie:
Oto twój zestawanton pisze:Szukałem,czytałem o tarczach, aż w końcu kupiłem kompletne hamulce
Made in Mag.Teraz pozostaje mi tylko jazda próbna.Podziele się uwagami,najszybciej jak to będzie możliwe.
http://img248.imageshack.us/my.php?imag ... 130ag1.jpg

LJ 70
No nie wiem czy do końca tak jak mówisz... Mam w gazie tarcze od nivy przód i tył, zaciski przód polonez, ale Lucas i nie jest tak żle - stopień pokrycia tarczy ok a i klocki grube... Dodatkowo zaadaptowałem korektor siły hamowania od poldolota, ale atu - jest bezwładnościowy i nie wymaga żadnej regulacji i np spięcia go z mostem jak było w starych modelach. Zaciski wchodzą na felgę uaza tylko kopyto zacisku trzeba delikatnie zeszlifować - kosmetyka...Michał(student) pisze:niby znalazłem jakiś tam post że jakieś sie mieszczą tylko trzeba zaciski lekko spiłować mierzyłem z poldożera zaciski i teoretycznie wejdą (tylko trzeba je lekko liznąć) ale skutecznośći klocek w porównaniu z tarczą to takie biedactwo że nie ufam polskiemu wynalazkowi
Nic nie będzie już takie jak dawniej. Kupiłem Gaza...
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
Panowie
Mam taki zestaw na Uazie
- felgi oryginał 15"
- tarcze hamulcowe suzuki samurai rozwiercane otwory na szpilki i stoczona ze średnicy jakieś 18 mm
- zaciski ford eskort /fiesta roczniki 84-89 (ale nie jestem pewien dokładnie rocznika)
- tarcze kotwiczne wycinane laserowo blacha 6mm dopasowane do zacisków
to na oryginalne mosty
na afgany zakładaliśmy taki zestaw tylko zamiast zacisków z forda zaciski z poldolota przód lucasa
Mam taki zestaw na Uazie
- felgi oryginał 15"
- tarcze hamulcowe suzuki samurai rozwiercane otwory na szpilki i stoczona ze średnicy jakieś 18 mm
- zaciski ford eskort /fiesta roczniki 84-89 (ale nie jestem pewien dokładnie rocznika)
- tarcze kotwiczne wycinane laserowo blacha 6mm dopasowane do zacisków
to na oryginalne mosty
na afgany zakładaliśmy taki zestaw tylko zamiast zacisków z forda zaciski z poldolota przód lucasa
UAZ 469b 2,4 B/G