Toyota Marki - lipa na maxa

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Black

Post autor: Black » sob lip 21, 2007 11:09 pm

No i "przechwaliłem" :oops: A jednak poziom "Marek" spadł na dno...
Nie będę Was zamęczał moją historią, w każym razie po tylu latach korzystania z ich usług, za sprawą "nowego prezesa" rozstałem się z nimi w niezbyt miłych okolicznościach na dobre, cóż takie życie, widocznie kilka srebrników więcej dla nich warte niż lojalny klient i dobra opinia... a w zasadzie jej resztki...
Jak już wspomniałem i pewnie każdy się z tym zgodzi, podstawą działania serwisu to kompetentni ludzie... tam niestety już ich nie ma, przedostatni powiedział mi wczoraj, że odchodzi za tydzień, a żegnając się z ostatnim mechanikiem mającym tam pojęcie o landach i naprawianiu (a nie wymienianiu elementów) samochodów, widziałem po jego minie że za chwilę uczyni to samo...
Black LC KZJ95 ... "bulwar sprawny inaczej" ;-)
www.tlc.org.pl

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » ndz lip 22, 2007 6:36 am

Przekonanie Panów z ASO, ze Toyoty się nie psują jest powszechne. Dlatego to, co potrafią(?) to wymieniać elementy zużywające się w wyniku bieżącej eksploatacji i to co stoi w książce serwosowej. Jeżeli przy 120000km nalezy wymienić gumowe elementy zawieszenia to to zrobią, jeżeli zas z jakiś powodów awaria ich nastapi wczesniej to nie potrafią tego zdiagnozować. No ale jeżeli jednak mianowicie trychter jest krajcowany i to na flanszy to ja nie wiem jak oni bez holajzy daja radę... :wink:
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."

Awatar użytkownika
LX450

Post autor: LX450 » ndz lip 22, 2007 8:41 am

Kurcze Elwood skąd jesteś? Nie zrozumiałem tego ostatniego zdania (i to kompletnie nie zrozumiałem) :roll:

A swoją drogą to najlepiej omijać ASO szerokim łukiem, ale jeśli już musimy tam jechać (bo gwarancja itd.) to wcześniej przygotujmy się na to co może być przyczyną, szukajmy informacji, a następnie nie odstępujmy samochodu na krok i zmuszajmy mechaników aby szukali przyczyny tam gdzie chcemy.

Awatar użytkownika
Elwood

Kontaktowanie:

Post autor: Elwood » ndz lip 22, 2007 5:53 pm

LX450 pisze:Kurcze Elwood skąd jesteś? Nie zrozumiałem tego ostatniego zdania (i to kompletnie nie zrozumiałem) :roll:
Przecież to proste :D
Bez holajzy nie da sie lochbajtla kryptować, chyba, ze trychter jest na szoner robiony. Ale jeżeli jest krajcowany i we flanszy culajtungu nie ma to nie da sie nic zrobić na sam abszperwentyl, zwłaszcza gdy kajla jest na uberlaufie. Nie pomoże danie mu szprajcy przez lochowanie śtendra aby rozbrajtować ferszlus, który źle działa bo droselklapę tandetnie zblindowano i teraz ryksztosuje.
No, jak tak wytłumaczysz w ASO to Ci to dojdą w końu, ze pufer trzeba lochować i lochbajtel kryptować.
:)21
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."

Awatar użytkownika
Grzywacki

Post autor: Grzywacki » pn lip 23, 2007 9:46 am

Julian Tuwim "Ślusarz" 8) 8)

http://www.humorkowo.net/txt/slu.php

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » pn lip 23, 2007 12:01 pm

tak sobie czytam i już wiem co robią gelędy w warsztacie LR :)21
Ja ASO bardzo źle wspominam :roll:
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

bibis
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: bibis » śr sie 15, 2007 10:33 am

Widze, ze temat troche ruszyl do przodu i co niektorzy zmienili zdanie z pozytywnego na negatywne. Czyzby byli w innych serwisach i zobaczyli uchybienia TM (robienie w tak zwana tr....? hehe

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”