czy warto i tory wybrac
Moderator: Kosiarz
- lookamil
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
mam namierzonego "trupa":
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3073668
jade po niego w piatek jak mi gosciu we srode z przed nosa nie sprzatnie
bedzie malowanko i ogolne dlubanko hehe 
pozdrawiam .
jade po niego w piatek jak mi gosciu we srode z przed nosa nie sprzatnie

pozdrawiam .
- nie_mientki
NIGDY nie jedź po samochód zapewniając (nas i siebie) że go kupisz. Napalając się zrobisz sobie więcej kłopotów niż przyjemności. No, ale Twoja kasa, Twój wybór. Zrobisz jak zechceszlookamil pisze:mam namierzonego "trupa":
jade po niego w piatek jak mi gosciu we srode z przed nosa nie sprzatniebedzie malowanko i ogolne dlubanko hehe
pozdrawiam .

+ AND + pisze:a co to takiego te wprawkilookamil pisze: wprawki kupic tanio!
Chyba chodzi mu o raperaturki błotników.
Można kupić np. tutaj:
http://sklep.intercars.com.pl/
Tylko szukaj pod hasłem Montero, bo tak w tym sklepie występuje Pajero I.
3.0 V6 +Ironman
- lookamil
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
pojare g I 87r turbo dizel , zdiecia wkrodce jakies wrzuce tylko troche ja odrestauruje bo kornik ostro zaatakowal od dolu tylne drzwi tylne blotniki no i progi po obustronach ogolnie silniczek i reduktor sprawny , pierscienie na tlokach do wymiany , rama spoko nie uszkodona mechanicznie wypiaskowac tylko by sie przydalo i barankiem przeleciec .
ogolnie zajawe mam 100% wszystko wywalilem ze srodka i zdzieram kornika , pozniej podwozie no i silnik
i pytanko co do zawieszenia bo stylu sa piora i do osi sa zamontowane amory(z przodu tez) ktore oczywiscie do wymiany sa jakie wstawic i czy z przodu sa takie same i czy jak chcem za jakis czas lift zrobic to poczekac z zakupem czy jak bo naprwade z tym to niewiem co poczac
ogolnie zajawe mam 100% wszystko wywalilem ze srodka i zdzieram kornika , pozniej podwozie no i silnik

No bracie, patrząc na ten opis, toś ty w większe gówno wdepnął niż ja 
Powiadasz rama spoko, no zobaczymy co dalej napiszesz.
Mam wrażenie że wszyscy , którzy po raz pierwszy kupują auto terenowe , stare auto, idą na żywioł i pózniej są mniejsze lub większe problemy.
Ale walcz , walcz

Mam wrażenie że wszyscy , którzy po raz pierwszy kupują auto terenowe , stare auto, idą na żywioł i pózniej są mniejsze lub większe problemy.
Ale walcz , walcz

było Pajero, jest Jeep, nie wiem tylko czy się cieszyć, czy płakać.
GG-33638
GG-33638
Muszę się z Tobą zgodzić. Ja to też teraz przerabiam, w dniu zakupu wszystko elegancko, wszystkie newralgiczne punkty sprawdzone itp. a gdy auto już stoi pod domem to zaczynają się schody. Ja to mam dosyć luźne podejście do tematu, gorzej z żoną, która przez ramię na rachunki spogląda.Y@nek pisze:No bracie, patrząc na ten opis, toś ty w większe gówno wdepnął niż ja
Ale walcz , walcz
Ja budżet zakupowy właśnie wyczerpałem, a dalej mam tylnionapędowe auto pseudoterenowe, bo nie ma czasu do mechanika podjechać i właściwie nie bardzo wiem do kogo we Wrocławiu oddać auto, żeby miał jakieś pojęcie i jeszcze nie puścił mnie z torbami.
Ale życzę Lookamil powodzenia w ogarnianiu auta

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- lookamil
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
mechanicy zdzieraj ile sie da niewazne czy masz pieniadze czy nie ja mam spoko warsztacik kilku znajomych co robia w mechanice obok mnie i zawsze moge krzyknac i sie spytac czy poprosic o pomoc :0 olewam mechanikow stu procentowo dla przykladu podam akcje biegi umnie nie chodzily mial wlorzona trujke i niechcial wyskoczyc ni wta ni wtamta zajechalem do mechanika i sie spytalem co jest a on ze to trzeba rozkrecic popatrzyc i wtedy bedzie wiadomo co jest no i ile to by kosztowalo zapytalem
a on na to ze pewnie z 200pln za robote plus materialy
olalem go wrocilem do pojarki wziolem manuala do reki i poprzegladalem i do roboty :0 otworzylem skrzynie od dolu spuscilem olej i ujrzalem kola zebate
lerzac pod pojarka zadfzwonilem do koleszki i mowie mu co widze i co z tym zrobic on na to ze powinno wystarczyc jak wyrownam kola zembate(przesune) i powinno byc dobrze to ja za lapke i delikatnie zaczynam przesowac i odrazu bingo cos wskoczylo wylazlem zpod samochodu i do drazka wszystko cacy biegi jak ta lala chadza az milo ta naprawa kosztowala mnie 20 pln bo tyle olej maszynowo przekladniowy kosztowal
teraz biore sie za pierscienie na tlokach ... wystarczy zdrowe podejscie do sprawy i wszystko da sie zrobic 

Jeśli sam potrafisz dużo zrobić, i masz kogo się spytać, to już połowa sukcesu.
Ale i tak czeka cię mozolna praca, wiem co mówie, mam bezproblemowy dostęp do warsztatu, narzędzi, wiedzy mechaników i zakupu części z rabatami na warsztat.
W innym wypadku nie porwałbym się na kupienie starego auta terenowego, najwięcej czasu zeszło na ratowanie ramy, wymiane resorów, reszta to już pikuś
Ale i tak czeka cię mozolna praca, wiem co mówie, mam bezproblemowy dostęp do warsztatu, narzędzi, wiedzy mechaników i zakupu części z rabatami na warsztat.
W innym wypadku nie porwałbym się na kupienie starego auta terenowego, najwięcej czasu zeszło na ratowanie ramy, wymiane resorów, reszta to już pikuś

było Pajero, jest Jeep, nie wiem tylko czy się cieszyć, czy płakać.
GG-33638
GG-33638
tylko, na boga, nie zapomnij o tym powiedziec nastepnemu właścicielowi samochodu. ja właśnie sie użeram z czyimś "zdrowym podejściem" - kosztuje to sporo szelestów i newrów. Gdyby "zdrowe podejście", jak napisałeś, wystarczało to jedynymi książkami wydawanymi dla naprawiaczy byłyby Katalogi Części, a jak zapewne wiesz, znacznie grubsze knigi są pod tytułem "Repair Manual" czy "Workshop Manual" i suplementy do nichlookamil pisze: ...wystarczy zdrowe podejscie do sprawy i wszystko da sie zrobic

Życze Ci powodzenia i żeby Twój misiek wyrósł na zdrowego i drapieżnego