klucz elektryczny
Moderator: Marcin-Kraków
-
-
klucz elektryczny
Czolem!
Uzywa ktos klucza elektrycznego z tych najtanszych t.z.n. oferowanych na Allegro w cenie do 200 pln?
Potrzebny mi jest glownie do wymiany kol raz na jakis czas.Pneumatyczny odpada z braku kompresora.Czy nie beda to pieniadze wydane na narzedzie jednokrotnego uzytku?
Marek Cieciuch
Uzywa ktos klucza elektrycznego z tych najtanszych t.z.n. oferowanych na Allegro w cenie do 200 pln?
Potrzebny mi jest glownie do wymiany kol raz na jakis czas.Pneumatyczny odpada z braku kompresora.Czy nie beda to pieniadze wydane na narzedzie jednokrotnego uzytku?
Marek Cieciuch
-
-
http://www.allegro.pl/item223170259_klu ... lizka.html
Czesc!
To moze Ty kup a ja zobacze co to jest warte, ewentualnie bede pozyczal
Odleglosc pomiedzy nami nie jest duza , nawet Jacek moglby czasami go podwiezc w jedna badz druga strone
Czesc!
To moze Ty kup a ja zobacze co to jest warte, ewentualnie bede pozyczal

Odleglosc pomiedzy nami nie jest duza , nawet Jacek moglby czasami go podwiezc w jedna badz druga strone

Jak masz wkretarke akumulatorowa, albo wiertarke z regulacja obrotow, to wystarczy popuscic sruby recznie, a dokonczyc wiertarka.
Sa odpowiednie koncowki do wiertarek dla kluczy nasadowych.
Ja czesto uzywam wkretarki akumulatorowej - czasem jak sa dluzsze sruby, to trzeba sie grzechotka namachac, a takie narzedzie zawsze skraca czas i ulatwia prace.
Sa odpowiednie koncowki do wiertarek dla kluczy nasadowych.
Ja czesto uzywam wkretarki akumulatorowej - czasem jak sa dluzsze sruby, to trzeba sie grzechotka namachac, a takie narzedzie zawsze skraca czas i ulatwia prace.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Cześć, witam.marek cieciuch pisze:(...) Jacek moglby czasami go podwiezc w jedna badz druga strone
Jasne..... Jacek to tylko marzy żeby zostać naszym kurierem......

Myślę że mogli byśmy zrezygnować z połowy narzędzi.
Potrzebna czternastka..... ? Telefon, i Jacek dyma (35 km w jedną stronę) z kluczykiem.
Jak pomyśli to pojedzie skrótem i zaoszczędzi ze 2 km.

A tak na marginesie....widzę że odkąd zmieniłeś furę (wiewiórki mi doniosły, zwłaszcza taka jedna.... siwa.

to Ci się łapami nakrętek nie chce przykręcać.... ? No strasznie się rozleniwiłeś....

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
-
-
-
-
JA'JACEK pisze: A tak na marginesie....widzê ¿e odk±d zmieni³e¶ furê (wiewiórki mi donios³y, zw³aszcza taka jedna.... siwa.)
to Ci siê ³apami nakrêtek nie chce przykrêcaæ.... ? No strasznie siê rozleniwi³e¶....
ta siwa to moze ktoregos swojego bulwara w teren by ruszyla wreszcie.
BTW szykujemy sie ze Szczukami niedlugo na jakies pojezdzenie , moze by skrzyknac sie wieksza grupa?
To chyba oczywiste!kondziu pisze:ja bym nie ufał chińskim wynalazkom i ręcznie dokrecał koła. Za dużo kręcenia nie ma i jak pisałeś za czesto tego się nie robi a i tak trzeba puźniej dla pewności wziąc klucz do rączki i sprawdzić i dokręcić
ZAWSZE trzeba dociagnac nakretki recznie - najlepiej kluczem dyna, a po kilkudziesieciu km jeszcze raz sprawdzic.
- Discotheque
-
Re: klucz elektryczny
Taka sama wersja klucza tylko na 12V jest srednio mowiac do bani jezeli chodzi o zastosowanie warsztatowe.marek cieciuch pisze:Czolem!
Potrzebny mi jest glownie do wymiany kol raz na jakis czas. Pneumatyczny odpada z braku kompresora.Czy nie beda to pieniadze wydane na narzedzie jednokrotnego uzytku?
Marek Cieciuch
Zasada dzialania takiego klucza polega na tym ze rozpedza sie po czym jebudu, znowu sie rozpedza i znowu jebudu i tak w kolko macieju. Toto nie dziala jak klucz pneumatyczny czyli trrrrr....

Jak ktos chce to moge tanio (70zl) oddac jedna nowa sztuke nie smigana na 12V bo mam dwa

Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
O wiele bardziej mi sie przydaje kupiony na stacji benzynowej "klucz do kol" z teleskopowo wysuwana raczka.
Poniewaz ma polcalowe zakonczenie, mozna nasadzic dowolna koncowke i niewielkim wysilkiem poradzic sobie z zapieczonymi lub zardzewialymi srubami.
Poniewaz ma polcalowe zakonczenie, mozna nasadzic dowolna koncowke i niewielkim wysilkiem poradzic sobie z zapieczonymi lub zardzewialymi srubami.
- Discotheque
-
O wiele bardziej praktyczny jest klucz krzyzak z jedna koncowka 1/2" + porzadna nasadka 27mm i do kompletu rurka od podnosnika lub hi-lifta
Takim kompletem zalatwisz remont polowy podwozia + wymiane oleju w mostach
Dlatego zawsze bede twierdzil ze HiLift bez osobnej rurki to jakas schizma.
Takim kompletem zalatwisz remont polowy podwozia + wymiane oleju w mostach

Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
Ja stawiam na specjalizacje.... mam taką małą lagę, z dospawaną 27 na końcuDiscotheque pisze:O wiele bardziej praktyczny jest klucz krzyzak z jedna koncowka 1/2" + porzadna nasadka 27mm i do kompletu rurka od podnosnika lub hi-lifta

Nazywam ją postrachem wulkanizatorów... bo zawsze wizyta u nich kończy się podobną akcją

-Może poluzuje?
- co pan, pneumatycznym odkręcę (wulkanizator)
(po 5 minutach)

-Panie czym pan to doje.ał ?!? (w)
-tym
-

SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: