4runner pomoc
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
4runner pomoc
Może ktoś mi pomoże w problemie? Strasznie grzeje mi się drążek przełączania biegów terenowych. jest tak gorący że nie można się dtoknąć, oczywiście reduktor też, oleje posprawdzane stan jest zalane to co zaleca producent, reduktor działa nic nie wyje nie zgrzyta a się grzeje...
Co może być przyczyną?
4runner 3,0 TD w manualu
Co może być przyczyną?
4runner 3,0 TD w manualu
Re: 4runner pomoc
Jak się ładnie przywitasz i przedstawisz to Twoje szanse wzrosną...Kicy4runner pisze:Może ktoś mi pomoże w problemie?
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
-
- jestem tu nowy...
4R grzejący się reduktor
Dzień dobry
Witam sie ładnie
Jestem Kicy i jestem tu nowy
Ten 4 runner to moje pierwsze auto 4x4 więc nie bardzo jeszcze wiem do końca o co chodzi
Problem wciąż ten sam jak w poprzednim poscie....
Pozdrawiam
Połączenia masowe sprawdzimy niezwłocznie
Jeśli ktoś może mi jeszcze coś poradzić co z tym fantem zrobić będę wdzięczny
Witam sie ładnie

Jestem Kicy i jestem tu nowy
Ten 4 runner to moje pierwsze auto 4x4 więc nie bardzo jeszcze wiem do końca o co chodzi
Problem wciąż ten sam jak w poprzednim poscie....
Pozdrawiam
Połączenia masowe sprawdzimy niezwłocznie
Jeśli ktoś może mi jeszcze coś poradzić co z tym fantem zrobić będę wdzięczny
-
- jestem tu nowy...
4runner pomoc cd.
Witam ponownie
Połączenia masowe są ok chyba że powinno być jeszcze coś oprócz np. dodatkowa masa od skrzyni biegów lub reduktora której być może nie podłączyłem.
Grzeje się niestety i reduktor i skrzynia i to naprawde bardzo
niech ktoś poradzi co robić bo ja nie mam już pomysłu
Pozdrawiam wszystkich
Połączenia masowe są ok chyba że powinno być jeszcze coś oprócz np. dodatkowa masa od skrzyni biegów lub reduktora której być może nie podłączyłem.
Grzeje się niestety i reduktor i skrzynia i to naprawde bardzo

niech ktoś poradzi co robić bo ja nie mam już pomysłu

Pozdrawiam wszystkich
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
Panowie bez jaj
oleje są sprawdzone i stan jest wszędzie ok może to tak ma być w tym modelu jak jeżdże nocą grzeje się mniej, więc może po prostu ten typ tak ma
Nie ma poza tym grzaniem żadnych objawów, że coś się kończy, zrobiłem już tak prawie 3 tys. i dalej jeździ po prostu nie wiem czy szukać "dziury w całym" czy może tak ma być
Pozdro

Pozdro
-
- jestem tu nowy...
Jestem ze Skierniewic i to w okolicy jedyny 4runner więc nie mam z kim wymienić doświadczeń byłem już u kilku fachmanów z większym doświadczeniem niż moje i nikt tego rozgryźć nie może....
Każdy mowi jeździć to samo wyjdzie, więc jeżdże zrobiłem już około 7 tysięcy od złożenia auta i dalej nic nie wyszło.....
I tak jak piszesz grzeje się cały tunel ale na drążku reduktora jest to najbardziej odczuwalne.....
Każdy mowi jeździć to samo wyjdzie, więc jeżdże zrobiłem już około 7 tysięcy od złożenia auta i dalej nic nie wyszło.....
I tak jak piszesz grzeje się cały tunel ale na drążku reduktora jest to najbardziej odczuwalne.....
-
- Romeo
- Kontaktowanie:
Jak to w terenówka z pod znaku prasowanego ryżu....
Ale warto sprawdzić bo to robić będzie jeszcze długo, tylko jak padnie całkiem to może się okazać że przyczyną było jedno łożysko ale w efekcie zaniedbania trzeba wymienić wszystkie i jeszcze coś, a wtedy boli...
Ze Skierniewic nie masz bardzo do wa-wy daleko to podjedź do kylona, albo jego pytaj, on chyba najbardziej biegły jest w dolegliwościach i przypadłościach prasowanych ryży w warszawie.
Ale warto sprawdzić bo to robić będzie jeszcze długo, tylko jak padnie całkiem to może się okazać że przyczyną było jedno łożysko ale w efekcie zaniedbania trzeba wymienić wszystkie i jeszcze coś, a wtedy boli...
Ze Skierniewic nie masz bardzo do wa-wy daleko to podjedź do kylona, albo jego pytaj, on chyba najbardziej biegły jest w dolegliwościach i przypadłościach prasowanych ryży w warszawie.
4 RUNNER
HILUX-taczka
i przyszło mieszkać na górce w Beskidzie wyspowym-jest pięknie
HILUX-taczka

i przyszło mieszkać na górce w Beskidzie wyspowym-jest pięknie

-
- jestem tu nowy...