mój silnik jest bardzo podobny do tego:
czy tam były jakieś specyficzne rozruszniki?
czy ktoś wie z jakiego powodu mogą być te zgrzyty?
Moderator: Student
No a jeżeli ich nie ma z jednej strony, to są z drugiej. Zdemontować koło i odwrócić wieniec.carinus pisze:Zobacz pod osłoną koła zamachowego jak wygląda wieniec zębaty.Może już tam nie ma zębów.
a zakładając nowy wieniec sfazowałeś lekko zęby żeby luźno bendix się wślizgiwał?chudy2 pisze:ale ja wam pisze przecie ze ja mam nowy wieniec i nawet nowy rozrusznik i tez mam to samo co kolega... zgrzyta
knighterrant pisze:A coś z sensem po za tym ... ?
knighterrant pisze:To sobie pogadaliśmy! Ty taki dowciapny z natury czy z ... ?
to trzeba jechac do warsztatu,gdyz pewnie ten co robi do tej pory popelnia jakies błędy i dodatkowo nie potrafi zdiagnozowac usterki lub błęduchudy2 pisze:ale ja wam pisze przecie ze ja mam nowy wieniec i nawet nowy rozrusznik i tez mam to samo co kolega... zgrzyta
Edgarowski pisze:Są dwa typy rozruszników. 89 r. silnik uozowołga ma większy rozrusznik jest inny bendix i szczotki chyba na 3 kabelki nie pamiętam dokładnie.Sprawdź bendixy czy są właściwe i podszlifuj skosy aby dobrze wchodziły we wieniec. Z ruskim sprzętem jest taki problem, że niby to samo ale nie pasuje trzeba dokładnie sprawdzać i stosowac obróbke ręczną.
Przez tłumikluk94 pisze:
Jak odkręcę rozrusznik to którędy go najlepiej wyjąc bo chyba mi szczotki padły:/
klucz13 pisze:Przez tłumikluk94 pisze:
Jak odkręcę rozrusznik to którędy go najlepiej wyjąc bo chyba mi szczotki padły:/![]()
No to pojechaliście po bandzieMarcin_75 pisze:
Weź się chłopie nie ośmieszajluk94 pisze: Jak odkręcę rozrusznik to którędy go najlepiej wyjąc bo chyba mi szczotki padły:/
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości