Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
mogą się kręcić tylko z tą samą prędkością niezależnie od przyczepności 

Fascynaci 4x4
Czy znacie jakieś zamiennik zacisku hamulcowego do samuraia (mam system aisin - sumitomo). Chodzi o zacisk od jakiegoś nowszego samochodu typu tico, matiz ... który jest szansa kupić z niezardzewiałym tłoczkiem jak w moich.
ps. może sam tłoczek można od czegoś dobrać moje mają 51 mm średnicy a nie 48 mm jak lucas
ps. może sam tłoczek można od czegoś dobrać moje mają 51 mm średnicy a nie 48 mm jak lucas

Fascynaci 4x4
Szukaj w Carix'ie, mają na 99%.
Coś takiego do Lanosa podobno pasuje:
http://moto.allegro.pl/tloczek-zacisku- ... 06870.html
Możesz też poszperać przy zaciskach ze swifta. Zdaje się, że przednie są takie same jak w Samuraju (przynajmniej w wersji GTi).
pzdr, W
http://moto.allegro.pl/tloczek-zacisku- ... 06870.html
Możesz też poszperać przy zaciskach ze swifta. Zdaje się, że przednie są takie same jak w Samuraju (przynajmniej w wersji GTi).
pzdr, W
Muscel '69 2,9 EFI; było Suzuki Samurai '90 1,3 GTi;
http://www.pultusk4x4.org
http://www.pultusk4x4.org
witam. fotele przednie od vitary pasują do samuraia bez większych przeróbek. bo nie mogę znaleść nic na ten temat.
hej dzis w terenie cos zaczeło mi strzelać z przodu i hamulce popiskiwac, wraciłem do domu rozkręciłem prawe przednie koło, zauważyłem że klocki się skończyły, zadowolony skręciłem koło jednak po dokręceniu okazało się, że koło ma niesamowity luz, jakieś 3-4 cm można nim ruszać,
co to łożysko ?
pozdr
co to łożysko ?
pozdr
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
http://www.lukasziewa.com
Zalezy w ktorym miejscu sie rusza. Moze sie ruszac cala zwrotnica, wtedy lozyska zwrotnicy albo kolo w nieurchomej zwrotnicy, wtedy moze byc lozysko kola. Ale niech lepiej wypowie sie ktos bardziej obeznany, bo ja tak tylko strzelam 

Miejsce na Twoją reklamę.
rusza sie nawet wtedy kiedy chwyce za same sprzegielko i je pociagne
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
to nic nie da. Musisz zobaczyć czy rusza sie koło względem zwrotnicy czy zwrotnica z kołem względem mostu. Sprzęgiełko zawsze będzie sie w takim przypadku ruszać bo jest już po łożysku.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
- Marcel1989
-
Witam
Czy w mroźne dni(jak dziś) wskaźniki temp. płynu chłodniczego w waszych samurai'ach(wtrysk) stale i niezależnie od stylu jazdy, też pokazuje wartości nieco poniżej czerwonego pola
Pytam bo to pierwsza zima mojego samurai'a, a w innych samochodach z czymś takim sie nie spotkałem
Pozdrawiam

Czy w mroźne dni(jak dziś) wskaźniki temp. płynu chłodniczego w waszych samurai'ach(wtrysk) stale i niezależnie od stylu jazdy, też pokazuje wartości nieco poniżej czerwonego pola

Pytam bo to pierwsza zima mojego samurai'a, a w innych samochodach z czymś takim sie nie spotkałem

Pozdrawiam
Samurai 1,3i
PTO + 4,16 + Silverstone 31"
u mnie pokazuje zawsze tak samo i jest to zwykle dużo bliżej zera niż czerwonego
Sprawdź wisko i podłączenie czujnika

Fascynaci 4x4
- Marcel1989
-
qwai pisze:u mnie pokazuje zawsze tak samo i jest to zwykle dużo bliżej zera niż czerwonego![]()
Hmmm wisco napewno sprawne, na ciepłym silniku 'trzyma' jak gupie

A czujnik skoro jakieś tam wartości pokazuje to chyba podlączony jest(myśle nawet że dobrze, bo jeszcze nikt go nie dotykał:D), myśle że nie tu jest pies pogrzebany, ale po południu sprawdzę.
Dzięki za odp

Samurai 1,3i
- ilek79
-
- Kontaktowanie:
Witam pacjent sj413 waski most przedni jest luz i przy ruszaniu i odejmowaniu gazu słychac metaliczny strzał reka da sie wyczuc luz podobno miedzyzebny. Pytanie jak skasowac luz ewentualnie czy trzeba nowy atak i talerz szukac.ZA wszystkie info dziekuje.
suzuki sj 413 specjal 88r sprzedany
Luz atak talerz regulujesz dokręceniem nakrętek łożysk mocujących talerz w obudowie dyfra. Cała procedura jest opisana w manualach do których linki są dostępne na stronie danielsa. Poszukaj jeszcze na forum bo są podpowiedzi jak ustawić luz bez przyrządów a metod jest dużo (malujesz zęby farbką, na gazetę, na ucho itp..) Generalnie operacja jest prosta ale dla doświadczonych.
Pozdrawiam
Przy podłączeniu czujnika bardziej chodziło mi o rezystancję styku niż prawidłowe podłączenie. Jeśli wszystko jest ok pozostaje tylko termostat, widocznie nie otwiera się do końca. Innych opcji raczej moim zdaniem nie ma.Marcel1989 pisze:qwai pisze:u mnie pokazuje zawsze tak samo i jest to zwykle dużo bliżej zera niż czerwonego![]()
Hmmm wisco napewno sprawne, na ciepłym silniku 'trzyma' jak gupie![]()
A czujnik skoro jakieś tam wartości pokazuje to chyba podlączony jest(myśle nawet że dobrze, bo jeszcze nikt go nie dotykał:D), myśle że nie tu jest pies pogrzebany, ale po południu sprawdzę.
Dzięki za odp
Pozdrawiam
Fascynaci 4x4
Nie uważałbym, że 5,125 jest dwa razy wolniejsze niż 3,9 tylko około 20%viperecki pisze:jak kilka razy znajdziesz taki teren że 4L na 1 biegu przy reduktorze 4.16 to za szybko i strasznie za szybko wokoło się dzieje to tez zapragniesz dwa razy wolniejszych mosów , n o prawie dwa razyoblesnik pisze:No właśnie i dlatego nie wiem po co ci viprecki i jedno i drugie?
Samurai - seria
- na serio 
Pacierza i piwa nie odmawiam!

Pacierza i piwa nie odmawiam!
Według mnie wychodzi koło 31%
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
ojojojojoj ale czepialscy przeciez pisze że PRAWIE 

Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

- PITSJ413:)
-
pozostaje jeszcze opcja zabrudzonej syfem chlodnicyqwai pisze:Luz atak talerz regulujesz dokręceniem nakrętek łożysk mocujących talerz w obudowie dyfra. Cała procedura jest opisana w manualach do których linki są dostępne na stronie danielsa. Poszukaj jeszcze na forum bo są podpowiedzi jak ustawić luz bez przyrządów a metod jest dużo (malujesz zęby farbką, na gazetę, na ucho itp..) Generalnie operacja jest prosta ale dla doświadczonych.
Przy podłączeniu czujnika bardziej chodziło mi o rezystancję styku niż prawidłowe podłączenie. Jeśli wszystko jest ok pozostaje tylko termostat, widocznie nie otwiera się do końca. Innych opcji raczej moim zdaniem nie ma.Marcel1989 pisze:qwai pisze:u mnie pokazuje zawsze tak samo i jest to zwykle dużo bliżej zera niż czerwonego![]()
Hmmm wisco napewno sprawne, na ciepłym silniku 'trzyma' jak gupie![]()
Dzięki za odp
Pozdrawiam

BYŁ SUZUKI SJ413 '85,SPOA,PERSISHINI 225/70/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15
Potrzebuje wiedzy czy w puszcze bezpiecznikowej dwa pierwsze bezpieczniki-górny lewy róg są od przednich reflektorów-oznaczone są jako HEAD R.L chodzi o samuraia wtrysk 

Sj 413 89' [S]pecial werszyn
Według książki użytkownika - tak. Te 2 nie zmieniają się w żadnej wersji puszki.
'95 Samurai 1,3
235/75r15
235/75r15
Dziękipunix pisze:Według książki użytkownika - tak. Te 2 nie zmieniają się w żadnej wersji puszki.

Sj 413 89' [S]pecial werszyn
-
- jestem tu nowy...
Mam problem... wczoraj suzuka odpalała, choć już było -8, przed chwilą byłem odpalić i nic, na termometrze -15, akumulator ok - światła ładnie świecą, radio gra. Próbuje zapalić i zakręci ledwo, ledwo raz dwa i cisza i nie chce dalej kręcić. Co poradzicie?
a w chłodnicy nie masz wody czasami, albo jakiegoś 75w90 w silniku ?
postukaj po rozruszniku, może się przywiesiły szczotki.

postukaj po rozruszniku, może się przywiesiły szczotki.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
-
- jestem tu nowy...
75w90 w silniku? Czyli
? Pójdę jutro sprawdzić, bo teraz to już do -20 dobija temp. 

nightmare000 może być tak, że masz schyłkowy aku i nie daje już odpowiedniego prądu rozruchu.
Suzuki Vitara Cabrio '96 1.6 16V