Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
- gruzin2010
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Witam
mam pytanie czy to normalna oznaka po ściągnięciu sprzęgiełka i pierścienia na końcu wieloklina powinno się tak dziać jak na filmie poniżej
http://www.youtube.com/watch?v=HUJYef_Q5Pk
mam pytanie czy to normalna oznaka po ściągnięciu sprzęgiełka i pierścienia na końcu wieloklina powinno się tak dziać jak na filmie poniżej
Rozpadł się przegubgruzin2010 pisze:Witam

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
o tototo, może być luz ale nie taki
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
- gruzin2010
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
czyli wychodzi kolejna nie kompetencja firmy w której robiłem wszystko w samuraiu przeguby były nowe "niby" i dodatkowo miały być wstawione pierścienie wzmacniające . po prostu takich tylko rozstrzelać
to lepiej odkręć te kilak śrubek i sprawdź czy masz te pierścienie czy cię wydymali bez wazeliny.
- gruzin2010
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
już się boje to rozbierać bo pewnie biedzie w ciśnięta pokrywka od słoika i powiedzą ze to nowe havy duty pierścienie 

- ostrokolowo
Ja też mam taki luz i jakoś nie zauważyłem, żeby on w czymś przeszkadzał...
Jest Vitara 
'90 1.6 8v 235/75/15 +4'' Radzik

W Vitarze mam troszkę mniejszy i też wszystko działa...
Zielony Autobus 2,7TDi
- PITSJ413:)
-
u mnie jest podobnie a po wyjeciu polosi przeguby nie wykazywaly zadnych luzow 

BYŁ SUZUKI SJ413 '85,SPOA,PERSISHINI 225/70/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15
- ostrokolowo
A czy przypadkiem ten luz nie jest wymagany?
Jest Vitara 

Nie wiem czy w Samuraju tak jest, ale w Vitarze przed założeniem segera blokującego półośkę zakłada się najpierw dystans kasujący ten luz... 

Zielony Autobus 2,7TDi
Wielkość tego luzu w prawidłowo złożonym moście nie powinna przekraczać milimetra.
Inną przyczyną takiego wpadania półosi jest jakaś masakra w koszu satelitów albo wyrąbana zwrotnica.
Inną przyczyną takiego wpadania półosi jest jakaś masakra w koszu satelitów albo wyrąbana zwrotnica.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
ktoś wie gdzie można kupić uszczelke pod monowtrysk do 1,6 8V 90r. ? w serwisie nieosiągalne ...
Kup papier uszczelkowy i wytnij.
Zamawiałem w pierwszym lepszym motoryzacyjnym...koldraton pisze:ktoś wie gdzie można kupić uszczelke pod monowtrysk do 1,6 8V 90r. ? w serwisie nieosiągalne ...
Zielony Autobus 2,7TDi
niestety jak na razie w każdym sklepie mnie zbyli ...Browning pisze:Zamawiałem w pierwszym lepszym motoryzacyjnym...koldraton pisze:ktoś wie gdzie można kupić uszczelke pod monowtrysk do 1,6 8V 90r. ? w serwisie nieosiągalne ...
- gruzin2010
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
u mnie nie ma żadnego dystansu jest tylko pierścień segera i potem tylko sprzęgiełko przychodzi a jak ruszam tym przegubem to w jedna i w druga jest metaliczny głos "dzwonienie "Browning pisze:Nie wiem czy w Samuraju tak jest, ale w Vitarze przed założeniem segera blokującego półośkę zakłada się najpierw dystans kasujący ten luz...
Panowie chce odwrócić felgi trójąty. Jaki dystans potrzebuje żeby wszystko było ok. I gdzie można dostać dystans z nabitymi szpilkami?
I druga sprawa :
Samurai na ssaniu chodzi ok jak samochód sie zagrzeje to przy ostrym wcisnieciu gazu zaczyna go zamulać. Na postoju obroty szybko spadają i samochód gaśnie. Jaka może być przyczyna?
I druga sprawa :
Samurai na ssaniu chodzi ok jak samochód sie zagrzeje to przy ostrym wcisnieciu gazu zaczyna go zamulać. Na postoju obroty szybko spadają i samochód gaśnie. Jaka może być przyczyna?
Sj 413 prawie seria(w trakcie mozolnie trwających przeróbek)opony:kopia Sahary 195/80 

ByłoMoldzio pisze:Panowie chce odwrócić felgi trójąty. Jaki dystans potrzebuje żeby wszystko było ok. I gdzie można dostać dystans z nabitymi szpilkami?

Dystans 5mm bez zmiany szpilek.
Chyba że będzie Ci jeszce mało to wtedy nawet 30mm.
Do dostania jak się spodziewasz na znanym portalu aukcyjnym...
Suzuki Samurai & BMW & Opel & Ford in progress...

Fascynaci 4x4
żeby móc odwrócić oryginalne trójkąty. Bez dystansu będą zahaczać o zacisk i źle sie układać na bębnie.
Bez żadnych dystansów można to było robić w 410 bo miał wszędzie bębny ze sfazowaną krawędzią
Bez żadnych dystansów można to było robić w 410 bo miał wszędzie bębny ze sfazowaną krawędzią
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Ja mam odwrócone trójkąty w samuraiu bez żadnych dystansów i nic nie obciera i pięknie się układa
Może z zaciskami lucasa potrzebny jest jakiś dystans ale z aisinami wszystko jest ok
Przed zamówieniem dystansów proponuję sprawdzić to nic nie kosztuje

Może z zaciskami lucasa potrzebny jest jakiś dystans ale z aisinami wszystko jest ok

Fascynaci 4x4
wystarczy stoczyc tarcze hamulcowa a sruby powinny chwycic
A klocki w jakim masz stanie ? Bo jak założysz nowe to możesz się zdziwić ze jednak ociera. Albo ktoś wcześniej podszlifował zacisk takie rozwiązania też już widziałem.qwai pisze:Ja mam odwrócone trójkąty w samuraiu bez żadnych dystansów i nic nie obciera i pięknie się układa![]()