U mnie tez mozna bylo rozginac, ale ze konstrukcja tego mojego kierunku jest taka, ze boje sie go rozkrecac zeby sie nie rozpadl, to nie probowalem. To raz, bo te 2 mm na strone bym jeszcze rozgial. Ale na srednice to mi ta zarowka na China nie wejdzie.
Zrobilem za to cos innego

Znalazlem kierunki od golfa (a wlasciwie bez mojej wiedzy i zapytania sie o co dokladnie chodzi brat mi kupil jak byl w miescie. Jak sie okazuje sa dwa rodzaje kierunkow, zalezy jaki jest zderzak. Jedne takie jak
@Bartex pokazal, czyli fajne, na dwie srubki przykrecane i drugi rodzaj, z jednej strony na srube, z drugiej chyba w oryginalny zderzak wciskany; ja mam wlasnie niestety ten) i zrobilem to tak, ze zostawilem stare kieruni 5W ktore mialem, bo nie bylo sensu ich demontowac i zalozylem te kierunki za maskownica chlodnicy. Dwa punkty mocowania, jeden w tej sciance ktora jest przy swiatlach mijania (jest tak od wewnatrz komory taka dziurka juz wywiercona fabrycznie), a drugi punkt mocowania to dluga srubka z duza podkladka przelozona przez to pionowe wzmocnienie pasa przedniego, potem przez wywiercona w kierunku dziurke (wywiercona w tym elemencie ktory oryginalnie byl wsuwany) i nakretka. Dziala dobrze, czestotliwosc migania ok
Co do wiekszej zarowki to mysle ze nie powinno byc problemu. Na moim przerywaczu napisane jest max 27W*4, co daje 108W. Jak zalozysz do bocznego 10W to bedziesz mial 104, wiec bedzie ok. Ale po co wieksza, ta ktora jest teraz (chyba 8W czy 6W) Ci nie pasuje?
Miejsce na Twoją reklamę.