a na jakich innych at jeżdziłeśPlacek^ pisze:Ja jeździłem na BFG AT w Jimnym i wg mnie były cichutkie. W lekkim terenie robiły całkiem zacnie.

Moderator: Albert_N
a na jakich innych at jeżdziłeśPlacek^ pisze:Ja jeździłem na BFG AT w Jimnym i wg mnie były cichutkie. W lekkim terenie robiły całkiem zacnie.
Zgadzam się , mam obecnie General Grabber AT2 i w porównanie do MT-eków są bardzo cicheAśka&Kuba pisze:no tak w porównaniu do mt to są bardzo ciche
Tył, poza tym wszystko jest tak identycznie.kuba84 pisze:Przod czy tyl? No i czy gniazdo sprezyny jest jakos inaczej wzgledem pozostalych ?
Ad.1 nic nie pisałem o OME +70 kg bo wiem że takich nie ma, podałem tylko przykład że występowały również sprężyny o jednakowej długości.Zibi pisze:2 błędy
1. OME nie ma sprężyn +70 kg.
2. Na tył są dwa rodzaje spręzyn - jedne są do LHD drugie do RHD. Ponieważ bak pozostaje na swoim miejscu to jedne są równe a drugie mahją jedną sprezynę dłuższą o 2 cm.
Do diesla średnica drutu sprężyny jest taka sama czy już będzie grubszy? Chodzi mi o OMEZibi pisze:Zresztą ome przy tych spręzynach lekko oszukują - na więsze obciążenie dają sprężynę z tak samo cienkiego drutu (11,5 mm) tylko 1,5 cm wyższą. Nie zwiększają więc tym samym siły ugięcia. 11,5 wydaje się zbyt cienki na obciążenia.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości