Jaka roznica pomiedzy jedynka a gallopem?Marcingalloper pisze:Dżejms Bond tyż miał taki przycisk ale pomiędzy fotelami - to katapulta.motkka342 pisze:Pajero I obok głośnika z przodu od strony kierowcy jest mała wnęka czarna w której jest pokrętło i żółty przycisk w którym umieszczona jest taka mala żaroweczka do czego służy ten przycisk ?
Daj zdjęcie bo to raczej jakaś wydumka poprzedniego właściciela. W latach 80 raczej nie kłuli w oczy tak oczojebnymi przełącznikami w szarych wnętrzach. Dziś nawet oglądałem i jechałem jedynką, niczego takiego nie widziałem.
pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tu
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Jutro Ci sprawdzę_Bart pisze:Pytanie trochę z czapy, ale nie mam jak sprawdzić teraz. Jaki jest rozmiar głośników w drzwiach z tyłu w L200 97-04?
Wysokość liftu należy dopasować do wzrostu teściowej
L200 4d56
L200 4d56
łeee, kiedyś w ramach pewnego wyrafinowanego testu rozpędzaliśmy pajero na kobyłkach. Piąty bieg i gaz w podłogę. Romuś leżał pod autemjradek pisze:Troche boje sie odpalac auto stojace na podnosniku.Kabal pisze:tak najłatwiej;)jradek pisze:Dzięki Kabal. Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale komp wrócił dziś z naprawy.
Napędy działają, nie jestem pewien jak blokada. Jak warsztatowo sprawdzić RDLook?
Podnieść auto i pokręcić kółkiem, oraz pokręcić kółkiem na zapiętej blokadzie?

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
-
-
Mówiąc szczerze to jeden i drugi w środku wygląda tak jakby go archeolodzy wykopalijradek pisze:
Jaka roznica pomiedzy jedynka a gallopem?

W Galloperze w podanym miejscu przez @motkka342 jest tylko regulacja jasności podświetlenia deski. Inne rzeczy w tym miejscu są chyba raczej już tylko wydumką właścicieli (np: włącznik dodatkowego oświetlenia).
-
-
Więc tak, turbina już zdemontowana, jutro jedzie na regenerację. Ktoś powie jak przeprowadzić jej pierwsze uruchomienie?? Jedni piszą, że wystarczy wstrzyknąć do środka olej silnikowy i skręcać, a inna szkoła mówi żeby nie skręcać przewodu z dopływem oleju i kręcić rozrusznikiem aż pojawi nam się olej i dopiero wtedy go przykręcić, ponownie pokręcić rozrusznikiem, a następnie odpalić. Co należy zrobić w 4D56, aby można było kręcić rozrusznikiem ale nie dochodziło do odpalenia, pewnie trzeba jakoś pompę paliwa odciąć, żeby nie podawała paliwa. Jak to zrobić?? 

Dużo miejsca około fi 150mmPolsky pisze:Jutro Ci sprawdzę_Bart pisze:Pytanie trochę z czapy, ale nie mam jak sprawdzić teraz. Jaki jest rozmiar głośników w drzwiach z tyłu w L200 97-04?
Wysokość liftu należy dopasować do wzrostu teściowej
L200 4d56
L200 4d56
Rozwalone mam mocowania od stabilizatora tylnej osi, moze zamiast go reanimowac po prostu wywale?
-
-
Podczas walki z Pajero, wymieniałem filtr paliwa i w środku był taki syf:

Do jest już po odlaniu czystej ropy od tego syfu, dało się to zrobić bo ten syf jest cięższy i dlatego opadł na dno. Czyżby to była rdza ze zbiornika?? A może jakieś resztki po "czerwonym"?? Dodam, że filtr wymieniany ok 6 miesięcy temu, od tamtego czasu zrobione 6000km.

Do jest już po odlaniu czystej ropy od tego syfu, dało się to zrobić bo ten syf jest cięższy i dlatego opadł na dno. Czyżby to była rdza ze zbiornika?? A może jakieś resztki po "czerwonym"?? Dodam, że filtr wymieniany ok 6 miesięcy temu, od tamtego czasu zrobione 6000km.
Pewnie, wszak stabilizator jest zupełnie zbędny, producent wsadził go tam omyłkowojradek pisze:Rozwalone mam mocowania od stabilizatora tylnej osi, moze zamiast go reanimowac po prostu wywale?

Podpowiedź obrazkowa:stefan1989 pisze: Czyżby to była rdza ze zbiornika??

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
-
-
Rozumie ze sa to drobinki metalu. Skad to i jak sie tego pozbyc??
-
-
Nie rozumiesz.stefan1989 pisze:Rozumie ze sa to drobinki metalu. Skad to i jak sie tego pozbyc??
To była sugestia, próba nakłonienia Cię do myślenia samodzielnego.
Ale poległeś.
Skąd my mamy wiedzieć co za gówno pływa w Twoim filtrze?
Postawiłeś pewną tezę, podsunąłem Ci narzędzie do przeprowadzenia dowodu.
Wysil się i sprawdź.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
-
-
Ale czy w II zbiorniki z paliwem sypia sie od srodka?? Ta sama sytuacja co w III?? Dzisiaj wyleja to na jakas szmatke i przelece magnesem tak jak piszesz, zobaczymy co bedzie.
Wszystko się sypie. To jest pajero.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Bak zaraził się od ramy. W moim poprzednim bak składał się głównie z rdzy utrzymywanej w swoim kształtem powłoką lakierniczą i doraźnie poxipolem 

tel. 504126172
tel. 504126172
-
-
A patrol to nie??:-D
W porównaniu do pajero to... no nie ma do czego w zasadzie porównywać.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Naprawdę mam ochotę wywalić ten stabilizator, nie wiem tylko czy nie będę musiał go przeciąć.
Szukałem w hurtowniach tego wyłącznika wstecznego i nie znalazłem. Jakby ktoś miał to ja chętnie.
Szukałem w hurtowniach tego wyłącznika wstecznego i nie znalazłem. Jakby ktoś miał to ja chętnie.
Zadzwoń do Goszena (Zbyszek), e-pajero. Pewnie ma.
A co do stabilizatora, to serio - nie wiem czemu chcesz się pozbywać czegoś tak użytecznego.
A co do stabilizatora, to serio - nie wiem czemu chcesz się pozbywać czegoś tak użytecznego.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Już Ci pisałem, wejdź na ruską stronę i sprawdź numer, bo mi się nie chce. Jak jest taki sam jak w 2.8 to mam...jradek pisze:Naprawdę mam ochotę wywalić ten stabilizator, nie wiem tylko czy nie będę musiał go przeciąć.
tel. 504126172
tel. 504126172
-
-
Dobra, dobra.ernil pisze:W porównaniu do pajero to... no nie ma do czego w zasadzie porównywać.
Kumpel kupił tego "lepszego" (z mniejszą ilością widocznej rdzy) co pytałem w dziale o Patrolach. To co się dzieje w Y61 to jest jakiś dramat a nie ogniska korozji. W lato będziemy mieli baaaardzo dużo roboty

Ponawiam swoje pytanie.
Co to jest co zaznaczyłem wcześniej na zdjęciu. Urwałem to i nie ma tego, problem teraz bo nie wiem czy to coś poważnego, czy mogę olać temat i tak jeździć.
Daj wiecej i wiekszych zdjec.Marcingalloper pisze:Dobra, dobra.ernil pisze:W porównaniu do pajero to... no nie ma do czego w zasadzie porównywać.
Kumpel kupił tego "lepszego" (z mniejszą ilością widocznej rdzy) co pytałem w dziale o Patrolach. To co się dzieje w Y61 to jest jakiś dramat a nie ogniska korozji. W lato będziemy mieli baaaardzo dużo roboty.
Ponawiam swoje pytanie.
Co to jest co zaznaczyłem wcześniej na zdjęciu. Urwałem to i nie ma tego, problem teraz bo nie wiem czy to coś poważnego, czy mogę olać temat i tak jeździć.
-
-
No ni mam. Amba, moje się urwawszy bo bym cyknął.jradek pisze:
Daj wiecej i wiekszych zdjec.
Ogólnie to wygląda jakby mogło tego fabrycznie nie być.
Marcingalloper, kolega który ma Pajero I twierdzi, że to tłumik drgań mostu. Zgubił to kiedyś w boju i twierdzi, że nie odczuwa żadnych efektów ubocznych kiedy jeździ bez 

PII V23 6G72
-
-
Dziękipedroz pisze:Marcingalloper, kolega który ma Pajero I twierdzi, że to tłumik drgań mostu. Zgubił to kiedyś w boju i twierdzi, że nie odczuwa żadnych efektów ubocznych kiedy jeździ bez

Faktycznie po wpisaniu w googla wyskakuje kilka wyników więc o tym samym piszemy.
Jutro odkręcam ten uchwyt i zapominam że coś takiego kiedyś tam było.
Jeszcze raz dzięki