Sam fakt doprowadzenia auta do mocy nominalnej daje radość z jazdy, a co zyskaleś z boxa tego nie wiesz. Pojedziemy teraz na hamownie i zobacz co masz.

Moderator: Kosiarz
a którą wersją 4.2 jeździłeś?NUREK MAV pisze:A ja bym polecił " Bmke " podobne pieniądze i tyle samo grzebania, a i troszkę więcej mocy i dostępność części większa, 4.2 jakoś szału na mnie nie zrobił ...
jak bedziesz w Wawce, daj znaka,NUREK MAV pisze:Y 60
4,2 turbo - 200 kucy?NUREK MAV pisze:Teraz za późno,mam bmk'e
. Tamten którym jechałem miał 200 kucy i klimę która go czasem ograniczała
![]()
Ja jestem w Wawie i chętnie bym sprawdziłkomario pisze:jak bedziesz w Wawce, daj znaka,NUREK MAV pisze:Y 60
moz zmienisz zdanie
leokady pisze:Ja jestem w Wawie i chętnie bym sprawdziłkomario pisze:jak bedziesz w Wawce, daj znaka,NUREK MAV pisze:Y 60
moz zmienisz zdanie
A ile cięższy jest 4.2 od 2.8 ? O dwa zderzaki z fabryki 4x4 czy więcej ? A pali o ile więcej ?leokady pisze:Tak jeszcze... 4,2 turbo podobny lata jak 2,8
4,2 jest dużo cięższy i pije więcej
Gdzies tu na forum wklejalem wage mojego GU4 TD42TIngrid pisze:A ile cięższy jest 4.2 od 2.8 ? O dwa zderzaki z fabryki 4x4 czy więcej ? A pali o ile więcej ?leokady pisze:Tak jeszcze... 4,2 turbo podobny lata jak 2,8
4,2 jest dużo cięższy i pije więcej
Jeden z użytkowników Patroli wybieral się do Rosji wieksza ekipą,Ingrid pisze:Ja to wiemSmieszą mnie po prostu te legendy o masie 4.2 - jasne że jest cięższy, ale w skali całego samochodu to jest 5%. Pomijalne... 99,9% procent użytkowników obwiesza swoje rzęchy w obowiązkowy pakiet zderzak x2, progi i bagażnik plus mnóstwo szpeju by f4x4 i o wadze nie myśli, i o tym czy to jest naprawdę niezbędne przy ich użytkowaniu, ale jak silnik, to za ciężki
![]()
Aha... jeszcze 3-4 cale liftu i koła 37 muszą być. A potem jaki silnik by jeździć 160..
Ale się nie da komfortowo i bezpiecznie takim roburem z liftem i szpejem, ale to nieważne... W sumie to dobrze że jest tak wiele takich osób
Rynek się kręci z zardzewiałymi rzęchami po 100tys zł
.... no to przesadził z tym szpejemkomario pisze: Dopakowal samochod, ludzi paliwa i sie zwazyl.... grubo ponad 3,5 tony.
Mój 2.8 jeździ na 35' tak samo jak kolegi TD42T na 33'. Oba Y61 bez stalowych zderzaków. Palą mniej więcej tyle samo.iwan935 pisze:''leokady'' też z nimi kiedyś gadałem...ich interesuje tylko i wyłacznie...oferta/zlecenie/robota/ i twoja kasa...
''miastek'' więc z tym podniesieniem mocy w RD28Ti... bynajmniej ja bym odpuscił..zacisnoł pasa,uzbierał,zapożyczył,wykopał z pod ziemi i do karłowiczów bym się zgósił
na TD42Ti
masz problem rozwiązany na zwsze
jak masz pompe rotacyjna i silnik Y60 to pompa moze nie podac tyle paliwa.miastek pisze:Mój 2.8 jeździ na 35' tak samo jak kolegi TD42T na 33'. Oba Y61 bez stalowych zderzaków. Palą mniej więcej tyle samo.iwan935 pisze:''leokady'' też z nimi kiedyś gadałem...ich interesuje tylko i wyłacznie...oferta/zlecenie/robota/ i twoja kasa...
''miastek'' więc z tym podniesieniem mocy w RD28Ti... bynajmniej ja bym odpuscił..zacisnoł pasa,uzbierał,zapożyczył,wykopał z pod ziemi i do karłowiczów bym się zgósił
na TD42Ti
masz problem rozwiązany na zwsze
Jak ktoś chce zamontować RED BOX'a to zapraszam na PW.
Oczywiście nie oznacza to że nie szukam czegoś mocniejszego bo szukam ale będzie to raczej TD42 plus Kinugawa TD05 16g
o taka http://www.ebay.com.au/itm/Kinugawa-Bil ... 1921236134
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości