Patrol k160 sd33 wymiana zegarów
Moderator: Kosiarz
Patrol k160 sd33 wymiana zegarów
Dzień Dobry,
Kupiłem sobie drugie zegary do swojej k160, jako, że w moich nigdy nie działał licznik przejechanych kilometrów, dzienny i całkowity. Samo w sobie to nie jest dużym problemem, ale pojawiło się ogłoszenie licznika z obrotomierzem, które lubię i od dwóch lat chciałem sobie taki wstawić.
Pytanie brzmi - jak ciężko podpiąć linkę od samego licznika? jak rozbierałem któregoś razu wszelkie osłonki dookoła to miałem wrażenie, że linka jest tak krótka, że jak ją odepnę to żeby ponownie ją wsadzić to musiałbym użyć bezprzewodowej ręki, bo żadnej normalnej nie zmieszczę do środka.
I drugie pytanie - jak duża jest szansa, że wtyczki będą całkiem inne?:D zdjęcia z przeróżnych for przedstawiają różne wejścia okoliczne.
Kupiłem sobie drugie zegary do swojej k160, jako, że w moich nigdy nie działał licznik przejechanych kilometrów, dzienny i całkowity. Samo w sobie to nie jest dużym problemem, ale pojawiło się ogłoszenie licznika z obrotomierzem, które lubię i od dwóch lat chciałem sobie taki wstawić.
Pytanie brzmi - jak ciężko podpiąć linkę od samego licznika? jak rozbierałem któregoś razu wszelkie osłonki dookoła to miałem wrażenie, że linka jest tak krótka, że jak ją odepnę to żeby ponownie ją wsadzić to musiałbym użyć bezprzewodowej ręki, bo żadnej normalnej nie zmieszczę do środka.
I drugie pytanie - jak duża jest szansa, że wtyczki będą całkiem inne?:D zdjęcia z przeróżnych for przedstawiają różne wejścia okoliczne.
Re: Patrol k160 sd33 wymiana zegarów
Dobra, po zdjęciu plastikowej osłony wyglada na to że wtyczki z tyłu są takie same. Zastanawiam się czy obrotomierz będzie działał po podpieciu od razu, czy instalacja była we wszystkich wersjach taka sama.
Czego natomiast nie mogę ogarnąć to tej linki prędkościomierza - jak to w ogóle zdjąć? To sie trzyma na wcisk jakiś? Miejsca żeby to obejrzeć prawie nie ma, a na drugich zegarach jest tylko zrobione wyżłobienie na zewnątrz "cylindra" wychodzącego z zegara, co sugerowałoby, ze to jakiś zatrzask czy coś...
Jakieś podpowiedzi?:)
Czego natomiast nie mogę ogarnąć to tej linki prędkościomierza - jak to w ogóle zdjąć? To sie trzyma na wcisk jakiś? Miejsca żeby to obejrzeć prawie nie ma, a na drugich zegarach jest tylko zrobione wyżłobienie na zewnątrz "cylindra" wychodzącego z zegara, co sugerowałoby, ze to jakiś zatrzask czy coś...
Jakieś podpowiedzi?:)
-
-
Do linki jest taki zatrzask.
Trzeba go jakby otworzyć
A jeśli chodzi o obrotomierz to rozumiem że impulsator jest na miejscu?

Trzeba go jakby otworzyć

-
-
ehe, we dupiu .Krzysiek_MM pisze:Do linki jest taki zatrzask.
Trzeba go jakby otworzyć
jak nie było obrotka to o czujniku pomarzyć se kolega może
Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
- wojtek_kom
-
Licznik z obrotomierzem to pewnie z benzyny 
Zawsze da się coś wymyślić aby obrotomierz działał, może być to jednak zawiła droga

Zawsze da się coś wymyślić aby obrotomierz działał, może być to jednak zawiła droga

Nissan-y
Nie pisałem, ze chce żeby licznik działał, nie?:P
To były benzyny z instalacja 24v?
To były benzyny z instalacja 24v?
-
-
dobra
to dawaj ten zegar z obrotomierzem, dostaniesz miodzio ze wskaźnikiem czasu, ustawiasz dowolny czas na świecie i Ci pokazuje dokładnie godziny
obrotomierz i tak nie będzie Ci działał
to dawaj ten zegar z obrotomierzem, dostaniesz miodzio ze wskaźnikiem czasu, ustawiasz dowolny czas na świecie i Ci pokazuje dokładnie godziny

obrotomierz i tak nie będzie Ci działał

Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Nie No, nie mogę od tak zrezygnować, najpierw trochę powalczę:>
W życiu mężczyzna musi zaliczyć kilka punktów:
- zbudować dom;
- posadzić drzewo;
- k160, z obrotomierzem;
Są też inne, ale już mniej ważne
W życiu mężczyzna musi zaliczyć kilka punktów:
- zbudować dom;
- posadzić drzewo;
- k160, z obrotomierzem;
Są też inne, ale już mniej ważne

Jak Ci koledzy pisali wyżej, obrotomierz nie będzie Ci działał jak nie zanabyłeś w komplecie czujnika - no chyba, że to Twoje auto to jakiś składak i mega fuksem silnik jest już z czujnikiem - nie łudziłbym się jednak. Co do linki to żeby ją wypiąć to musisz zatrzask na obwodzie tej plastikowej "wtyczki" odciągnąć, np jakimś cienkim płaskim śrubokrętem.
Mix K260/K160 z SD33T