OficjalnieMisiek Cypr pisze: ↑wt wrz 17, 2024 7:36 amIveco ma długie ramy, nawet 7m, ale wtedy przy DMC ma 500kg ładownosci.![]()

Moderator: moralez
OficjalnieMisiek Cypr pisze: ↑wt wrz 17, 2024 7:36 amIveco ma długie ramy, nawet 7m, ale wtedy przy DMC ma 500kg ładownosci.![]()
No chyba nie z bardzo . Atego 12t
Transit 2.4 i transit 2.2 co ciekawego powiesz ? Wiem że w 2.4 pękały tłoki .Krzysiek_MM pisze: ↑śr wrz 25, 2024 6:10 pmCo wy z tą chłodniczką, wymienić na oryginał za chyba coś ok 600pln i zapomnieć. Teraz w nowszych wodne intercoolery sie rozszczelniają. Multivan zawsze miał mocniejszy silnik w porównaniu do caravelle. I potrafił się też zapalić z przeładowanej i przeciążonej elektryki. Vw 2.0 dwuturbinowe nie są żywotne i tyle. A krotki multivan jest po prostu ciasny. Viano jest przestronne bardziej. Tylko że albo tył napęd albo 4matic który też jest złem w używanym aucie ze sporym przebiegiem.
Stare były 2.5, nie 2.4
Wreszcie ktoś udowodnił lysemu, że się myli....jeszcze w sprawie ktm'a jakby ktoś mógł wyjaśnić...
Yyy, w kwestii ktm'a to ja mogę jedynie potwierdzić, że ma racjęgoralski pisze: ↑czw wrz 26, 2024 6:33 pmWreszcie ktoś udowodnił lysemu, że się myli....jeszcze w sprawie ktm'a jakby ktoś mógł wyjaśnić...![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości