chyba uszczelka pod głowicą pomocy!! vitara 2.0v6
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
chyba uszczelka pod głowicą pomocy!! vitara 2.0v6
pewnego razu gdy wracałem do domu wywaliło mi wode z chłodnicy niemam pojęcia którędy bo niewidze żadnych wycieków. Miałem walnietą uszczelke na korku od chłodnicy i może tamtędy powietrze sie dostawało. Zamówiłem nowy korek za 130pln, będzie dopiero w piatek ale ja niemoge wytrzymać i strasznie sie z tym gryze bo jakby poszła uszczelka pod głowica to masakra. Noi jak zapalam samochód to jeszce świeci mi kontrolka check engine ale po odpaleniu zaraz gaśnie czy to jest normalne?? i jak sprawdzic czy uszczelka jest cała
suzuki vitara 2.0v6,polonez 1.6gli v12
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
Re: chyba uszczelka pod głowicą pomocy!! vitara 2.0v6
lukasuzuki pisze:pewnego razu gdy wracałem do domu wywaliło mi wode z chłodnicy niemam pojęcia którędy bo niewidze żadnych wycieków. Miałem walnietą uszczelke na korku od chłodnicy i może tamtędy powietrze sie dostawało. Zamówiłem nowy korek za 130pln, będzie dopiero w piatek ale ja niemoge wytrzymać i strasznie sie z tym gryze bo jakby poszła uszczelka pod głowica to masakra. Noi jak zapalam samochód to jeszce świeci mi kontrolka check engine ale po odpaleniu zaraz gaśnie czy to jest normalne?? i jak sprawdzic czy uszczelka jest cała
W nissanach to normalka - żyj z tym

A na poważnie, to jak miałeś wodę w chłodnicy, to po ostatnich przymrozkach możesz mieć prze...ne.

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Re: chyba uszczelka pod głowicą pomocy!! vitara 2.0v6
Kostuch pisze:lukasuzuki pisze:pewnego razu gdy wracałem do domu wywaliło mi wode z chłodnicy niemam pojęcia którędy bo niewidze żadnych wycieków. Miałem walnietą uszczelke na korku od chłodnicy i może tamtędy powietrze sie dostawało. Zamówiłem nowy korek za 130pln, będzie dopiero w piatek ale ja niemoge wytrzymać i strasznie sie z tym gryze bo jakby poszła uszczelka pod głowica to masakra. Noi jak zapalam samochód to jeszce świeci mi kontrolka check engine ale po odpaleniu zaraz gaśnie czy to jest normalne?? i jak sprawdzic czy uszczelka jest cała
W nissanach to normalka - żyj z tym![]()
![]()
A na poważnie, to jak miałeś wodę w chłodnicy, to po ostatnich przymrozkach możesz mieć prze...ne.
A ja durnowaty myslałem że On ma vitare 2,0 v6

Lepiej pózno niz wcale
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
Mam wrażenie, że jedynym Twoim problemem jest korek chłodnicy. Z tego co pamiętam w 2.0 V6 powinien utrzymywać 0.9 zanim przepuści do wyrównawczego - a to bez problemu jest wyczuwalne na przewodach. jeśli wyrzucił płyn zaraz po zgaszeniu silnika i był uszkodzony korek to poczekałbym na efekt po wymianie korka.
Check enigine tak ma, jakby się nie zapalał to znaczy że jest uszkodzony.
Check enigine tak ma, jakby się nie zapalał to znaczy że jest uszkodzony.
człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
noi załorzyłem korek wydaje sie byc spoko ale pojechałem do mechanika i on bez żadnego oglądania stwierdził uszczelka pod głowicą, niewiem co robić troche sie boje że chce mnie naciągnąć i oczywiścieniechce żeby mi nie spiernczył silnika jest ktoś z okolic, żeby mi kuknął na to autko, bo niemam pojęcia co robić. kolega poradził zebym wyjął termostat noi wyjąłem ma to ponoć zapobiec dalszemu niszczeniu silnika co Wy nato??
suzuki vitara 2.0v6,polonez 1.6gli v12
Jedź do innego specjalisty jak w tą diagnoze nie wierzysz. W każdym razie działaj szybko a nie tak jak do tej pory - tyle ze w rzeczywistości a nie wirtualnie. W okolicach Mszany nie wiem jak jest = w moich okolicach 2 osobom bym ten silnik powierzył na taką robote
kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT
No niezły magik, jak bez oglądania to stwierdziłlukasuzuki pisze:(..)pojechałem do mechanika i on bez żadnego oglądania stwierdził uszczelka pod głowicą(..)

Pozdrawiam:
Przemek